A-kasse – Er du sikret, hvis du mister jobbet?

Indlægget indeholder reklame igennem affiliate links for:
Business Danmark, 3F, Det Faglige Hus m.v.

Usikre tider er over Danmark og resten af verden pt. Corona hæger og flere og flere lander i job køen. Når jobbet mistes, så gælder det om at have enten en forsikring. Enten en lønforsikring eller en A-kasse, så regningerne kan betales.

Hvilken A-kasse skal jeg vælge?

Et medlemskab af en A-kasse er i bund og grund et valg om tryghed. Nogle a-kasser er tilknytte forskellige fag, mens andre har kassen åben for alle der vil være medlem. Uanset hvilken a-kasse du vælger, er dagpenge satsen den samme.

Der kan være nogle ekstra fordele i nogle a-kasser, læs mere om dem, længere nede på siden. Det kan f.eks. være en fordelsklub eller gratis medlemskab for studerende.

Får jeg en højere sats, hvis jeg vælger en dyr a-kasse?

Nej uanset om du vælger den dyreste eller den billigste a-kasse, vil den dagpengesats du får, være præcis den samme. Eneste forskel kan være f.eks. om a-kassen støtter et politisk parti eller andet formål.

Dagpengesatser 2021

Dine dagpenge, vil aldrig overstige 90% af din løn, de sidste 12 måneder. Du skal altså have en månedsløn på minimum 23.350,- for at få den maksimale sats.

Sats for fuldtidsarbejde: 19.322,- før skat.
sats for deltidsarbejde: 12.881,- før skat.

Hvornår får jeg dagpenge?

Hvis du selv har sagt op, så er du i 3 ugers karantæne. Mister du derimod jobbet, så har du ret til dagpenge fra første manglende lønningsdag og 2 år frem. Du finder dog forhåbentlig et nyt job inden. Har du egen virksomhed ved siden af dit job, så skal du være opmærksom på at dagpengeperioden forkortes fra 24 måneder til 18 måneder. Lukker du din virksomhed inden perioden er overstået, får du de 6 måneder ekstra, som alle andre.

A-kasser

Hvor finder jeg en a-kasse som selvstændig?

Der er også a-kasser for selvstændige. Vi har samlet en liste over nogle af de a-kasser der tillader selvstændige har medlemskab.

Overstående priser og informationer afhentes automatisk.

Annonce:
3byggetilbud.dk - Vores håndværkere står klar