Tid til have arbejde, men pas på kroppen. Brug ergonomiske haveredskaber

Indeholder reklame via affiliate links for:

10-4.dk og Fiskars.dk.

Vi har været opmærksom på ergonomi, lige siden vi købte vores hus.

Hvad er ergonomi? Jo ifølge Den store danske, så omtales ergonomi, som en forebyggelse af skader i forbindelse med muskelarbejde, f.eks. havearbejde, som ofte er skyld i uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, som kan lede til rygsmerter og muskelsmerter. Tunge løft, f.eks. flisearbejde og et højt arbejdstempo og ensformige arbejdsprocesser er hyppige årsager til disse skader.

Mest kendt er nok serien Fiskars Ergonomic, som har et bredt udvalg i de mest almindelige haveredskaber.

Vores mest brugte pt. er hakkejernet eller havehakke, som den også kaldes. I modsætning til det traditionelle hakkejern, har den ergonomiske model et svej på skaftet, der gør at den sikrer en korrekt arbejdsstilling og aflaster ryg samt skuldre under havearbejdet.

Fiskars Ergonomic: Hakke

havehakke
© 10-4.dk

Når man har en have, så er en spade også uundværlig. Den findes naturligvis også i en ergonomisk version. Vi syntes godt nok den minder meget om en ganske almindelig spade, men jf. producenten har de udregnet vinklen, så belaster ryggen mindst mulig.

Fiskars Ergonomic: Spade

Spade
© 10-4.dk

Har man en flisebelægning, så skal der måske fejes engang imellem. Hvorfor ikke gøre det ergonomisk? Formen på denne kost aflaster din ryg og skuldre mens håndtaget i blød plast giver et skridsikkert og behagelig kost at arbejde med. Skal der fejes i lidt større skala så tjek vores indlæg om fejemaskiner.

Fiskars Ergonomic: Kost

Kost
© 10-4.dk

Men det stopper selvfølgelig ikke her. For der er mange flere muligheder end overstående. f.eks.

Annonce: