Spring til indhold

Fjernsynstårnet i Berlin

En af de ting du bør overveje når du kommer til Berlin, er at tage et 360 graders blik ud over Berlin fra 203 meters højde i Berlins Fjernsynstårn eller “Berliner Fernsehturm” som de kalder det. Du kan med fordel bestille billetten hjemme fra så du undgår den første billet kø, det stiller dog krav til at du skal være der på et bestemt tidspunkt når de når til dit nummer i rækken. Tårnet har 2 elevatorer som kører dig op til toppen med en hastighed på 6 meter i sekundet, dvs. i løbet af 33 sekunder så er du oppe. Hvis du skulle tage trappen, så skulle du op af ikke mindre end 986 trin.

God udsigt fra toppen af tårnet

I toppen af tårnets kuppel er der en restaurant, som ligger i 207 meters højde. Husk at bestille plads hjemme fra 🙂 hvis du tror du bliver sulten! Tårnet er total set 368 meter højt, men de sidste 160 meter er kun antenne, og dermed lukket for offentligheden.

En billet til udkigsposten i 203 meters højde koster ca. 80 kr. pr. person og det meste af tiden går med at vente, det tager ikke mere end 5-10 minutter før man har været hele vejen rundt oppe i toppen, men så kan man selvfølgelig tage noget at drikke eller andet i baren som ligger i midten af udkigsposten.

Sådan når du frem med offentlig transport

Nærmeste u-bahn station er Alexander Platz, og herfra kan du selv i overskyet vejr godt få øje på tårnet som strækker sig de 368 meter op i luften.

TV Turm Alexanderplatz
Panoramastraße 1A
10178 Berlin – Germany

Du får lige udsigten fra toppen, optaget med min mobil, Oktober 2010.

Annonce:
Flyhjælp.dk

Flyforsinkelse.dk