Spring til indhold

Håndværkerfradrag

Indeholder reklame igennem affiliate links for:

3byggetilbud.dk.

Håndværkerfradrag, Boligjob-Ordning, Job Bolig Ordningen og Bolig Job Ordning.. Kært barn har mange navne! Det er dog en og samme ting! Det blev indført 1. juni 2011 og er siden ændret et par gange, med skiftend regeringer. Pt. er der fokus på at skabe danske arbejdspladser inden for energi renovering. Det betyder at andre håndværks udgifter, som ikke er i relation til energivenlige tiltag, for de fleste tings vedkommende er strøget fra støtte listen.

Det er ikke småting man kan trække fra. Boligjob-Ordningen gav fra 2018 og frem et fradrag på 12.500 kr. til energirenoveringer og klimatilpasning, samt 6.200 kr. til serviceydelser pr. person i husstanden, over 18 år. Børn er således ikke en del af regnestykket. Det vil med andre ord sige at er i to voksne i husstanden, så kunne fratrække 25.000 kr. på håndværks udgifter og 13.000 kr. til service ydelser. Hvilke ydelser fremgår af nedenstående liste.

I 2021 har S regeringen, sammen med SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet udvidet ordningen midlertidigt, til at give et fradrag på 25.000 kr. til energirenoveringer og klimatilpasning, samt 25.000 kr. til serviceydelser pr. person i husstanden, over 18 år. Forhøjelsen er midlertidig og gælder pt. kun for 2021 og skal ses som en hjælp til at holde Danmark i gang under Covid-19 pandemien og med den grønne vinkel ordningen tidligere har fået, til energirenoveringer, så er det fint i tråd med regeringens politik om en grønnere fremtid.

Brug for en håndværker? Få 3 uforpligtende tilbud her!

Håndværkerfradrag 2021 og frem

Som sagt, så er eneste umiddelbare ændring i 2021 versionen at fradraget er forhøjet til 25.000 kr. til energirenoveringer og klimatilpasning, samt 25.000 kr. til serviceydelser pr. person over 18 (forældre + børn) i husstanden. Ellers er nedenstående gældende. Ny infografik opdateres snarest mulig.

Håndværkerfradrag

© 3byggetilbud.dk / AB Gruppen A/S