Skal der ske noget nyt i haven? Tid til en haveplan?

Indeholder reklame via affiliate links for:

Plantetorvet.dk.

Hvad er en haveplan?

Haveplan – Er du træt af din gamle have? Skal du have anlagt en have eller trænger en del af haven til lidt fornyelse? Det lyder til du trænger til en haveplan.

Man kan meget nemt miste overblikket, man har måske en idé om hvilke blomster der er flotte på planteskolen, men hvad passer ind i min have? Med hjælp fra en professionel, så undgår du at miste overblikket og kan få konverteret drømme til virkelighed. En skræddersyet haveplan er relevant uanset om du bygger nyt eller forandrer det gamle. Det har aldrig været nemmere at få havedrømmen til at gå i opfyldelse!

Hvad bør en haveplan indeholde?

1. Udgangspunktet for en haveplan er en grundtegning med hus og have. Herpå placeres de forskellige planter.
2. En prognose over havens fremtid, hvordan vil træer og buske vokse om f.eks. 10 år.
3. En liste over hvilke planter der skal bruges for at fuldende projektet, samt et prisestimat for investeringen.
4. Haveplanen skal tage udgangspunkt i det område du vil have ændret. Måske er det kun en enkelt del af haven.

Vi har ingen idéer til den nye have

Fortvivl ej, haveplanen udfærdiges af en gartner, som har god indsigt i de forskelige planter. Den erfaring kan benyttes til at yde god inspiration til et flot resultat. En gartner ved trods alt mere om haver og sammensætningen af disse, end de fleste andre mennesker. De kan f.eks. vurdere om Formklippede planter, Bregner eller Bambus vil passe ind i din have.

Læs mere om haveplaner her!

Hvad skal jeg forvente af en haveplan?

Du skal som udgangspunkt selv sørge for at realisere projektet, med indkøb af planter og plante dem. Du kan dog alliere dig med en havemand eller gartner, som kan udføre arbejdet for dig. Fra havedesigneren eller gartneren, vil du typisk modtage en grundtegning, med signaturforklaring, for hvad de forskellige tegn på tegningen betyder. Nu til dags er det også meget almindeligt, at man modtager en 3D-tegning over haven, der dels kan vise hvordan det vil se ud nu og hvordan det vil se ud, over de næste 30 år. 3D tegninger er gode til at spå om fremtiden, da gartneren ved hvordan træer og buske udvikler sig med tiden.

Bestil en haveplan her!

Formklippede planter