Spring til indhold

Kniber det med Wifi forbindelsen

Indeholder reklame igennem affiliate links for:

Computersalg.dk.

Du kender det nok. Det modem du har fået fra din internetudbyder er noget skrammel. Det er typisk placeret i den ene ende af huset, mens du ofte sidder i den anden ende. Kan det række? måske lidt, måske ikke.

Der er hjælp at hente og det kan der være behov for, når man som os, bor i et vinkelhus. Der skal opsættes en Wifi Forstærker. Det kan være en ekstra router eller det kan være en såkaldt Wifi-rækkeviddeforlænger eller Wifi range extender.. eller på dansk, en: Trådløs Netværksforstærker. Det er slet ikke så svært og teknisk som det lyder! Jeg bruger selv, på daglig basis en forstærker ved navn TP-Link. Jeg købte selv den dyre model med netværksstik, men den findes også i en billig version uden netværksstik.

Vi har derfor undersøgt sagen og der er to modeller der går igen.

NETGEAR – Nighthawk EX7300

Nighthawk er efter sigende en topmodel der giver kvalitet for pengene. Men stor rækkevidde opnår man et rigtig godt resultat. Læs mere

TP-Link – TL-WA850RE

TP-Link tilbyder her en lavpris model, der på trods af prisen yder en ganske fin dækning til husbehov. En af fordelene er at den husker opsætninger. Så man kan forsøge sig frem, mellem forskellige stikkontakter. Op til 300 Mbit forbindelse. Læs mere

Hvad skal man så vælge?

Det afhænger af behov. Skal man have en driftssikker netværksløsning, så er NETGEAR Nighthawk et godt valg. Er det til boligen der hjemme, kan TP-Link løse opgaven, afhængigt at huset størrelse og opbygning.

Da jeg selv bruger den dyre af modellerne, så kan jeg ikke sige så meget om opsætning af den billige, men vil umiddelbart tro du blot sætter den i stikkontakten og finder dens netværk med computeren og opsætter den, jf. medfølgende manual. Den dyre model opsættes ved at du sætter et RJ45 netværksstik i adaptoren og den anden ende tilsluttes computeren. Du følger så manualen og opsætter netværksadaptoren. Den starter med at søge efter netværk i nærheden, du klikker så på dit netværksnavn og giver den netværkskoden. Den vil nu spørge om den skal bruge sit eget netværksnavn, eller du vil bruge din netværksrouters navn. Fordelen ved at bruge samme navn, er at du kun har 1 netværk, uanset hvor i huset du står. Så jeg valgte sidstnævnte.

Der findes mange andre mærker på markedet, men jeg har læst flere gode anmeldelser af TP-Link og den lever da til fulde også op til mine forventninger. På de 3 måneder jeg har brugt den, har det kun været nødvendigt at tage den ud af kontakten og sætte den i igen (Genstart) en enkelt gang. Så det er udmærket.

Annonce:
Emma-Madras.dk