Legehus i haven

Indeholder reklame via affiliate links for:

Coop.dk, Homeshop.dk.

Legehus = Mere tid i haven

Foråret nærmer sig og vi overvejer et legehus i haven. Vi har været en tur i byggemarkedet ja faktisk også i Bilka og se hvad de kunne byde på. Men vi fandt en langt federe udvalg online. Legehuse anvendes typisk i alderen fra 3 til 6+ år.

Det udvalg vil vi lige dele med jer her, men først lidt om de overvejelser vi har gjort os. For ingen tvivl om at et billigt legehus ville være fantastisk. Men vi vil på forhånd udelukke et af plastik. Hvorfor? Dem vi har set taber farven og er intet værd efter få år. Det legehus vi ønsker skal holde i mange år, så vi går efter et legehus i træ.

Selv i træ er der fald grupper. For billigt trykimprægneret træ holder sjældent uden utallige reparationer. Så her må man sige at pris og kvalitet hænger sammen. Mange legehuse er lavet af fyr- eller grantræ, som er et billigt materiale der dog fungerer fint. Men skal det være et lidt bedre hus, så kan man kigge efter f.eks. Cedertræ, der er mere holdbart, har vi fået oplyst.

Når man skal finde et legehus til sine børn, så skal man overveje kvalitet og sikkerhed over pris. På flere legehuse har man tænkt på sikkerheden, men ikke alle. Kig efter et legehus der beskytter de små fingre. Der skal være plads mellem døren og karmen, så fingrene ikke kommer i klemme og det samme gælder hvis vinduet kan åbnes, så skal der være luft rundt om vinduet.

Legehus

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.

Elite Toys Giant Foam Tog Legehus kr. 1.399,00,-
Elite Toys Giant Foam Tog Legehus

1.399,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Smoby legehus - De 4 årstider kr. 1.499,00,-
Smoby legehus - De 4 årstider

1.499,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Smobey legehus - Sweety Corner kr. 1.699,00,-
Smobey legehus - Sweety Corner

1.699,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Smoby legehus på platform kr. 3.499,00,-
Smoby legehus på platform

3.499,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Plus Legehus m/terrasse kr. 4.332,00,-
Plus Legehus m/terrasse

4.332,00,- pr. stk. (Spar: ,-)

I overstående har et par enkelte plastik huse sneget sig igennem filtret. Det er et fint alternativt til et lavt budget. Men vi holder os stadig til træ. Bemærk at nogle af husene har ret lav dør. Det kan derfor være nødvendigt at bukke sig ned, for at komme ind, hvis barnet er højt. Vi anbefaler en høj dør, hvis mor, far eller bedsteforældre skal ind i huset.

Legetårn

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.

I overstående har vi et par gengangere, men også en masse nye legehuse, som er udvidet, nogle med sandkasse og andre med rutschebane. Udvalget er derfor stort og mulighederne mange. Vi har læst at legehuse først anbefales fra 3 år, så måske vi skal vente et år endnu, før vi sætter et ekstra hus op på grunden. Men flere modeller har tænkt på sikkerheden, da fingre ikke kan komme i klemme i vinduer og døre. Så tjek lige beskrivelsen, inden du bestiller.

Tjek udvalget hos Coop.dk og Homeshop.dk.

Fælles for alle legehuse er at de skal placeres på en plan overflade. Overvej evt. en plan flade med et stødabsorberende underlag, som f.eks. 50 cm. Træflis, Groft sad, Fint grus eller Træspåner. Undgå asfalt, grus, beton eller andre hårde underlag, der kan føre til personskade. Husk at der altid bør være en voksen i nærheden, når børnene leget. Der bør være 2 meter fri, på hver side af legeområdet.

Til slut er det blot at samle og overrække nøglerne til det nye legehus! Man kunne også bare lave et hjemmelavet legehus. Det var så hus til ungerne, hvad med et fuglehus til havens fugle?

Legehus

Annonce:
Eurotoys