Luftrenser med HEPA filtre mod Covid-19?

Indeholder reklame via affiliate links for:

Proshop.dk, 3byggetilbud.dk og Davidsenshop.dk

I aften er det juleaften, der er længe længe til… Luftrenser med HEPA filtre mod Covid-19? Det nævnes rundt omkring at det da er løsningen på Covid-19 i luften i aften. Vi har læst lidt på det, da vi selv skal til et mindre julearrangement på max 10 personer og nej vi er ikke overbevist.

Vi har hørt at HEPA filtre ganske vist bruges i operationsstuer på hospitaler og kan filtrere vira og bakterier, faktisk mindst 99% af luftbårne partikler, under visse forudsætninger. Men betyder det så at de kan beskytte mod Covid-19? som jo har vist sig at være luftbåren. Nej der gives ingen garantier.

Der er ingen tvivl om et en luftrenser renser luften, men en lille luftrenser i et stort lokale, er som en nål i en høstak. God ventilation er mere effektiv end luftrenser, men er det ikke muligt, så må luftrenseren gøre en lille forskel. Der er da også lidt uenighed i forskerkredse om hvad man bør gøre. Er udeluften dårlig, så er luftrenseren bedst. Er udeluften god, så er ventilationen bedst. Læs mere om ventilation her.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger og sorteret efter pris.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

Toyotomi Luftrenser  Ac-20

Toyotomi Luftrenser Ac-20

1.199,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
TILBUD
Beurer luftrenser - LR 310

Beurer luftrenser - LR 310

1.399,00,- pr. stk. (Spar: 1600,-)
TILBUD
Stadler Form luftrenser - Viktor - SV-001

Stadler Form luftrenser - Viktor - SV-001

1.599,00,- pr. stk. (Spar: 900,-)
TILBUD
KGK Luftrenser Tac1500s

KGK Luftrenser Tac1500s

12.346,00,- pr. stk. (Spar: 3152,-)

Her over findes en række Luftrensere med HEPA filter. Hvis du har automatisk ventilation i hjemmet, så gør de nok ikke det store. Men har du et hus, som de er flest, uden automatisk ventilation, så vil den kunne give en forskel i luftkvaliteten, de fjerner dog ikke Co2, så du skal stadig åbne vinduerne 5-10 minutter 3 gange dagligt, hele året rundt.

Vil du holde øje med inde luften, så er Airthings Wave Plus en smart måler til dig. Den kan oven i købet måle flere ting: Temperatur. luftfugtighed, lufttryk, karbondioxid og radongas.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger og sorteret efter pris.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

Airthings Wave Mini

Airthings Wave Mini

647,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Airthings Wave Radon - Radonmåler

Airthings Wave Radon - Radonmåler

1.076,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
TILBUD
Airthings Wave Radon

Airthings Wave Radon

1.438,00,- pr. stk. (Spar: 62,-)
Luftrenser

Virker den også i sommerhuset?

Luftrenseren vil selvfølgelig have en gavnlig effekt, nu har vi ikke et sommerhus, så vi har ikke testet i praksis. Men vi ved at luftrenseren ikke fjerner Co2, så udluftning skal der stadig til. Da man naturligvis ikke er i sommerhuset hver dag, kan de anbefalede 5-10 minutter daglig udluftning være svære at nå.

Løsningen ligger derfor i mekanisk ventilation eller endnu bedre et genvexanlæg, som ud over at udskifte luften, samtidig benytter husets varme, til at opvarme den indkommende luft. Derved er varmetabet mindre. Genvexanlæg har vi selv fået monteret for et par år siden.

Vores genvexanlæg betød mindre fugt i huset og frisk luft i alle rum. Investeringen var derfor alle pengene værd og vi vil nødigt undvære et sådan anlæg igen.

Få et tilbud på et Genvexanlæg til dit hus eller sommerhus

Annonce:

Tak fordi du læser med

 Har du nogle spørgsmål?