Plante hæk? Så er det tid nu – Se hvordan

Indeholder reklame via affiliate links for:

Plantetorvet.dk.

Så er det tid til at plante hæk, hæksæsonen er i fuld gang, så hvis du overvejer at plante hæk, kan du roligt gøre det nu.

Hvilken type skal det være? Bøg, Liguster, Kirsebærlaurbær, Thuja, mulighederne er mange og smag er forskellig. Et godt udgangspunkt er ønsket til blomsternes farve, max højde, blomstringstidspunkt og anvendelse. Ud fra de parametre, kan man nærme sig de bedst egnede planter. Hvilken hæk skal man vægle?

Husk hegnsloven

Hegnslovens regler skal overholdes. Det er lovligt at plante hæk i skel, når højden ikke overstiger 1,8 – 2 meter, hvis naboen vel at mærke giver sit samtykke. En hæk er et fælles anliggende og man skal derfor dele udgifter til vedligeholdelse med sin nabo. Vil man have sin egen hæk, skal man plante den på sin egen jord.

Når du hækken vokser op, så husk at klippe din hæk korrekt! Hækken skal klippes i kegle eller trekant form (flad i toppen), en hæk skal ikke klippes som en tand (tyk i toppen, smallere i bunden) eller en firkant. Ulempen ved de to sidste klippe teknikker, er at man spærer for lyset, hvilket giver gode vilkår for mos og dårlige vilkår for planter og græs.

Vi har fundet en lille instruktions video, der viser hvor let det er at plante en hæk. Videoen varer kun 2,5 minut.
Se udvalget af hækplanter og tilbud her!.


Video: Plantetorvet.dk

Så fik vi styr på hækplanterne, hvilken type hæk skal du have? Se udvalget af hækplanter her!.

Hækplanter klippes