Svensk Pølseret

Indeholder reklame igennem affiliate links for:

Svensk pølseret er sådan en klassiker som børnene typisk godt vil have. Pølser, kartofler og ketchup, what's not to like? Vi har i denne omgang valgt at tilføje sødekartofler da vi havde nogle rester af dem. Sødekartofler er ikke specielt mere sunde, end almindelige kartofler. Dog skulle der være mere Vitamin A og Betakaroten. Sidste nævnte bidrager til at vedligeholde huden og beskytte mod solens UV stråler.

Nedenstående giver nok til 4 personer.

Ingredienser

  • 600 gr. Kartofler
  • 400 gr. Sødekartofler
  • 1 stk. Løg
  • 50 gr. Margarine
  • 2-3 dl. Tomatpuré (Kan erstattes med Beauvais Tomatketchup)
  • 4 dl. mælk
  • Salt
  • Peber
  • Kyllingepølser
  • Evt. pynt med purløg.

Svensk Pølseret: Fremgangsmåde

  • Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og koges i ca. 20 minutter.
  • Mens kartoflerne koger, hakkes og svitses løget i en gryde.
  • Pølserne skæres i skiver.
  • Tomatpuré, mælk, salt og peber tilsættes gryden med bl.a. løg.
  • Kartoffelskiver og pølser hældes i gryden med det andet.
  • Retten skal nu stå og koge i ca. 10 minutter, til den er varm.
Svensk Pølseret

Du kan også bruge almindelige pølser og køre med 1.000 gr. kartofler i stedet for en blanding.

Velbekomme

Sulten på mere? Så tjek vores andre opskrifter