Svensk pølseret er sådan en klassiker som børnene typisk godt vil have. Pølser, kartofler og ketchup, what's not to like? Vi har i denne omgang valgt at tilføje sødekartofler da vi havde nogle rester af dem. Sødekartofler er ikke specielt mere sunde, end almindelige kartofler. Dog skulle der være mere Vitamin A og Betakaroten. Sidste nævnte bidrager til at vedligeholde huden og beskytte mod solens UV stråler.
Nedenstående giver nok til 4 personer.
Ingredienser
- 600 gr. Kartofler
- 400 gr. Sødekartofler
- 1 stk. Løg
- 50 gr. Margarine
- 2-3 dl. Tomatpuré (Kan erstattes med Beauvais Tomatketchup)
- 4 dl. mælk
- Salt
- Peber
- Kyllingepølser
- Evt. pynt med purløg.
Svensk Pølseret: Fremgangsmåde
- Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og koges i ca. 20 minutter.
- Mens kartoflerne koger, hakkes og svitses løget i en gryde.
- Pølserne skæres i skiver.
- Tomatpuré, mælk, salt og peber tilsættes gryden med bl.a. løg.
- Kartoffelskiver og pølser hældes i gryden med det andet.
- Retten skal nu stå og koge i ca. 10 minutter, til den er varm.
Du kan også bruge almindelige pølser og køre med 1.000 gr. kartofler i stedet for en blanding.
Velbekomme
Sulten på mere? Så tjek vores andre opskrifter