Udenlandsk arbejdskraft? Ikke på vores matrikel

Indeholder reklame via affiliate links for:

3byggetilbud.dk.

Udenlandsk arbejdskraft? Som husejere vil vi naturligvis gerne have et godt tilbud, når der er håndværksmæssige opgaver, vi ikke selv kan magte. Her kunne man let forfalde til udenlandsk arbejdskraft, som typisk bliver forbundet med polske håndværkere, selv om mange andre nationaliteter også arbejder her i landet. Men selv om håndværker lønnen er lavere i østeuropa, end mindsteløn i danmark tillader, så er der mange gode grunde til at vælge en dansk håndværker frem for udenlandsk arbejdskraft!

Kig efter Byg Garanti

Når du vælger håndværker, bør du kigge efter “Byg Garanti” mærket, så er du nemlig sikret godt håndværk, og hjælp hvis noget går galt. Byg GAranti dækker nemlig sjusk, fejl og mangler op til 150.000 kr. inkl. moms. Synlige mangler dækkes i 3 år og usynlige mangler dækkes i 10 år.

Vælger du et udenlandsk firma, uden den danske mærkningsordning “Byg Garanti” så er det formentlig fordi du prøve at spare penge, måske endda med pengene under bordet? Men hvad er det helt præcis du sparer, når du vælger udenlandsk arbejdskraft? Når alt kommer til alt, så er det jo danske arbejdspladser der bliver tabt, det er skidt for Danmark. Det er trods alt sjovere at have et arbejde end at være på job jagt, så lad os bevare så mange jobs i Danmark, som muligt, så har vi de alle sammen meget bedre. Indtægter giver omsætning i hele landet.

Boligejernes Videncenter – Bolius, opfordrer til at man ser sig godt for, når man vælger en udenlandsk håndværker. Det kan godt være at du sparer nogle penge, men hvor klager du hvis noget går galt? Eller hvis der er fejl i projektet. Hvad med de danske regler inden for byggeri og byggerelement, kender et udenlandsk firma til det? Hvad med skat og moms? Der findes selvfølgelig rigtige professionelle udenlandske håndværkere, der kan lave et rigtig flot stykke arbejde, men vi vil anbefale dig at læse denne artikel fra Bolius med titlen: Boom af udenlandske håndværkere – se dig for!

Håndværker.dk kan du læse kundeanmeldelser fra håndværkere i dit lokalområde.
Byggaranti.dk kan du finde håndværkere, der er medlem af Byg Garanti.

Vi vil gerne støtte danske arbejdspladser, når der skal laves noget i huset. Ind til videre har vi kun haft behov for Elektriker og Gulvsliber, resten har vi selv kunne klare. Men større projekter skal laves på et tidspunkt og så bliver det igen danske håndværkere som skal udføre jobbet. Sætter du gang i de danske arbejds hjul, har firmaerne mulighed for at ansætte lærlinge, som kan løfte fremtidens håndværker opgaver. Bliver alt udført af udlændinge uden lærerpladser til danske unge, så går meget dansk håndværk tabt med tiden.

De håndværkere vi har gode erfaringer med, vil vi løbende dele her på siden, så de gode håndværkere kommer frem i lyset.

Bestil et tilbud fra en håndværker allerede i dag!

Håndværker taler i telefon

Annonce:

Tak fordi du læser med

 Har du nogle spørgsmål?