Hønsehus

Indeholder reklame via affiliate links for:

Homeshop.dk og 10-4.dk.

Æg fra egen have?

Hvor ville det være dejligt at kunne hente æg, ude i haven i et hønsehus, frem for supermarkedet. Samtidig kunne man få kylling engang imellem fra egen avl. Kylling kan bruges til mange spændende ting, høns i asparges, hønsekødssuppe, kyllingelår, kyllingebryst, kylling i karry osv.

Men alt det er pt. ude i fremtiden, altså hvis du ikke fortsat vil købe det hver gang. I stedet for at gå efter æg, kan du lige så godt have det skægt.

Regler for høns i haven

Det er som udgangspunkt tilladt at have høns alle steder i Danmark, der kan dog være kommuner, hvor der er lokale forbud. Undersøg derfor lige kommunens hjemmeside. Bor du i en grundejerforening eller anden form for boligforening, så kan der også være regler her. Nogle kommuner har regler for maksimum antal høns i haven, så undersøg lokalplanen.

Husk at fortælle de nærmeste naboer om dine hønsehus planer, så du undgår naboproblemer. Hvis hanen galer kl. 4 om morgenen, bliver du nok ikke den mest populære på vejen. Men det kan man undgå ved at mørklægge hønsehuset. Er du kun interesseret i æg, er hanen og dermed larmen måske overflødig.

Høns på en mark

Skal man have en hane?

Nej æg vil du få, selv uden en hane. Men planlægger du kylling i karry, skal der en hane til. Det giver samtidig mulighed for små søde kyllinger i hønsehuset.

Hvad kræver det egentlig af plads, at have høns? Hvis man har sådan en gennemsnitlig flok på 5 høns, så kan de klare sig med 3 kvadratmeter hus. Den indvendige del, skal være vind og lystæt, så selv om vinduer kunne være hyggeligt, så er det en dårlig ide. Høns sover nemlig først, når der er mørkt og de tåler ikke træk. Er hønsehuset hævet fra jorden, vil det mindske fugt og give et bedre hus for hønsene, man undgår tilmed rotter, der gerne vil spise hønens mad. Hønsegården bør være på mindst 5 kvadratmerer, så de har noget plads at røre sig på.

Hvad nu hvis du havde et hønsehus selv?

Den billige løsning er at lave det selv, enten som en stor kasse eller en trekant. Det kræver kreativitet og lysten til selv at opfinde den dybe tallerken. Så skal du bare have bestilt noget træ og hegn. Se udvalget hos 10-4.dk.

Sådan det var så hønsehuset, hvor er det smukt lavet! Nu skal der høns i, men før huset er klar til høns, skal der være en redekasse, de kan lægge æg i, der skal være en pind de kan sidde på, der skal være en 10-4.dk.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

TILBUD
Hønsehus I Brunbejset Træ 198x78,5x103 Cm kr. 2.051,00,-
Hønsehus I Brunbejset Træ 198x78,5x103 Cm

2.051,00,- pr. stk. (Spar: 498,-)

Se det store udvalg at hønsehuse og tilbehør hos 10-4.dk og et lidt mindre men fint udvalg hos Homeshop.dk

Kyllinger på græs i hønsehuset