Solceller kan godt betale sig
Solceller er værd at overveje som en del af dit tagprojekt. Solcelle priserne for et 6,0 kWp anlæg ligger omkring 100.000 kr. Det lyder umiddelbart som en stor investering. Men man skal huske på, at det er en investering der tjener sig ind igen. Endda inden for en overskuelig tidshorisont. Oftest er pengene tjent ind på under 10 år, her efter er det penge ind på kontoen de næste 20 år.
Solceller kan monteres på langt de fleste tage
Vi har registret flere søgninger på ståltag og solceller og i den forbindelse kan det da lige nævnes at de sagtens kan lægges på et ståltag. Spørgsmålet er nærmere om din tagkonstruktion kan bære solcellerne, her skal du spørge fagfolk. Det vil være kedeligt at overbelaste tagkonstruktionen med de problemer det giver til følge.
Det er faktisk meget nemt at montere solcellerne på pladerne, denne video viser hvor let det er.
Solceller er en genial opfindelse, de kan få elmåleren til at løbe baglæns. Der findes både gode og dårlige produkter på markedet, så se dig for, når du skal vælge solceller til dit tag, så du ikke kaster penge efter udstyr med dårlig ydelse. Indtil SFR-Regeringen greb ind i Solcelle markedet og forringede betingelserne, så var der fuld knald på montering af solceller, så meget fart på at de kunne købes i Bilka for mellem 50.000 og 100.000 kr. afhængigt af størrelse.
Få et tilbud på montering af solceller
Få et tilbud på montering af solceller på dit tag – 3 tilbud ganske uforpligtende – Bestil her.
For at få fuld udbytte af dine solceller er det vigtigt at de ligger korrekt på taget og vender den rigtige vej. Skygge eller forkert retning kan have stor betydning for strøm produktion og indtægt. Solceller skal jo gerne være en langsigtet indtægt/investering, frem for en udgift.
Læs artiklen på. Tv2 Nyhederne – Billige solceller kan koste dig dyrt.
Der findes 3 typer af solceller
Monokrystallinske solceller
Dette er den, på nuværende tidspunkt mest effektive solcelle type. Med en forventet levetid på op mod 50 år, er det samtidig også den dyreste på markedet. Jo tættere solcellerne er sat sammen, jo højere effekt vil du opleve. Det er jo en god ting. Monokrystallinske solceller har en sort eller grå overflade.
Polykrystallinske solceller
Polykrystallinske solceller er ikke helt oppe på niveau med Monokrystallinske solceller. Ydelsen er ikke lige så høj, men holdbarheden er cirka den samme. Til gengæld så kan Polykrystallinske solceller leveres uden ramme, det gør at de eks. kan erstattes med vinduer, det bliver bl.a. brugt på nyere byggerier, hvor man erstatter noget af glasfacaden med solceller for på den måde at generere billig strøm til bygningen. Den forventede levetid er op mod 50 år.
Amorfe/tyndfilms solceller
Dette er den nyeste type af solceller på markedet. Da det er en tynd film, er den også billigere end de mere traditionelle solcelle løsninger. Men effekten er så også mindre, så det sure med det søde. Amorfe solceller består af en mørk film, som eks. kan sættes på vinduer. Men kunne f.eks. forestille sig at filmen kunne sættes på tonede ruder og derved generere strøm til huse eller biler. Amorfe er den nye dreng i klassen, så der udvikles således stadig på den, så den kan blive endnu bedre og billigere. Den forventede levetid er op mod 30 år.
Solceller er bedre end aktier
Tilbage i Maj 2012, kom der en analyse fra Spar Nord Bank der viste at afkastet af de bedste danske aktier over de sidste 10 år, var lavere end det forventede afkast fra et solcelle anlæg. Så det er slet ikke nogen dårlig investering. Ud over det faktum at du selv producerer strøm, så spare du også en masse penge på el. Beregningen blev lavet med udgangspunkt i en gennemsnitlig dansk families strømforbrug.
Husk at vaske dine solceller, da snavsede solceller mister ydeevnen og dermed mindsker din strømproduktion.
Overvej solceller hvis du f.eks. skal bygge nyt hus. Læs mere om Solceller her.