Homeshop.dk, Davidsen.dk, 10-4.dk, Profilmetal.dk
Kæmpe udvalg! Altid over 200 hytter i sortimentet
Det typiske bjælkehus som Gotland 7F hytte med dobbeltdør og vinduer, 22,75 m² er produceret i ubehandlet og tørret 44 mm fyr/gran i høj kvalitet fra langsomt voksende nordisk gran. Her får du en rummelig træhytte med dobbeltdør og en ekstra dør på siden af træhytten. Ved siden af dobbeltdøren får du to store panoramavinduer, der sikrer optimalt lys i hytten. På samme side som ekstra døren får du et vindue der også sikre lys på den side. Brug huset som gæstehus, hobbyhus eller hvis teenageren mangler et værelse.
Huset kan blive dit, i løbet af 4-6 uger. Gotland 7F hytte med dobbeltdør og vinduer, 22,75 m² Gotland 7F hytte med dobbeltdør og vinduer, 22,75 m²
I pauserne mens du samler træhytten, kan du nyde et spil: Slå søm i.
Nyt haveskur eller garage?
Vores udvalg af haveskure er stort! Flere i træ men mange i andre materialer over 60 modeller du kan vælge imellem, så noget for enhver smag! Er du mere i markedet for en garage eller carport, så finder du udvalget af garager og carporte her. Over 60 modeller du kan vælge imellem. Der er både dobbelt carporte, dobbelt garager, carporte og garager, alle fremstillet i holdbare naturlige materialer.
Saunahytter eller bålhytter?
Saunahytter eller Saunatønder. De billigste modeller er saml-selv, mens de dyreste modeller leveres til dig samlet. Tilbehør og mål på de enkelte saunaer fremgår af varedetaljerne. Er varmen hyggelig, men måske er du mere til at riste skumfiduser i tørvejr? end selv at riste i en sauna. Tøv ikke, vi har også et flot udvalg af bålhytter, lige fra de små og op til de store som f.eks. Tiset Bålhytte 4 X 4 Mtr. Lærk Leveres Usamlet.
Træhytter! Vi overvejer at få etableret et mindre træhus i haven. Her faldt vi over nogle lækre huse, hvor kvaliteten ser ud til at være i top. Dem ville vi lige dele med jer! Siden du er landet her, så kigger du måske selv efter et Gør-Det-Selv træhus?
Træhytter, Carporte, Madpakkehus, Anneks, Grilhytter, Saunatønde, Shelter m.v. kort sagt en masse flotte produkter i træ. Træ er et levende materiale fuld af kvalitet, der kan arbejdes med. Find over 400 hytter i nedenstående onlinekatalog.
Madpakkehus
Har du behov for et madpakkehus? Det kunne f.eks. være til naturbørnehaven, til skolen, til vandrestien. Ja kort sagt, alle steder, hvor der kunne være en anledning til at spise sin medbragte madpakke.
Nyd din medbragte mad
Når man kommer rundt i naturen på gåben eller cykel er der faktisk placeret nogle madpakkehuse i naturen. Flere af dem er udstyret med bålplads eller grillplads, så du tilmed kan varme din medbragte mad. Det er naturstyrelsen der har etableret en lang række madpakkehuse over hele landet. Et madpakkehus indeholder f.eks. borde og bænke – I flere af dem er der plads til en børnehave eller skoleklasse, men de kan variere i størrelse.
Sådan finder du madpakkehusene – Find kortet her og følg de gode råd på siden
Pladsforklaring:
Bålplads: Et ildsted på jorden, omgivet af f.eks. sten.
Bålhus: En hytte med åbne sider, placeret over et bålsted.
Grillplads: En plads hvor der er bålsted og grillrist.
Intet madpakkehus i nærheden af dig?
Hvis Naturstyrelsen, Kommunen, Lokalrådet, Landsbylauget eller Borgerforeningen ikke har placeret et madpakkehus i nærheden af dig, kan du etablere dit eget. Enten i din egen have eller på en grund der støder op til en vandre- eller cykelsti, dermed kan du oprette et stoppested, hvor alle kan nyde naturen omkring dig.
Kolonihavehus
Hvis du er på jagt efter et kolonihavehus eller et nyt kolonihavehus, så er der en god muligheder her på siden. Da flere af hytterne er indrettet i flere rum, specielt dem over 41 kvadratmeter.
Typisk vil man opleve at de større hytter leveres med termoglas, så du bedre kan holde på varmen, på de kolde dage.
Lidt over 20 m2 og overdækket teresse, også et flot hus, hvis man ikke har større behov, end de mindre hyggelige weekendhuse.
Har du fundet din egen kolonihave? Hvis ikke, så se oversigten over Kolonihaver på Kolonihaveforbundets hjemmeside.
Har du endnu ikke fundet det hus du ønsker? Så tjek lige oversigten her under.
Pris og kvalitet
Der er stor forskel på træhytterne på markedet både i pris og kvalitet. En ting er sikker! Du spare penge ved selv at samle træhytten selv. Der medfølgende vejledning som er nem og udførlig.
Klik på produkterne her under for at læse mere om de enkelte træhytter
Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.
Tallahassee inkl. 27 mm gulv-tagbrædder Bjælkehytte - 70 mm - 400866N - 30,6 m²
116.812,00,- pr. stk.
Fandt du hvad du søgte? Hvis ikke så tjek en af vores samarbejdspartnere Homeshop.dk og Davidsen.dk.
Et par flotte eksempler fra Homeshop.dk
Fotos: © Homeshop.dk – Hvor du nemt kan søge på størrelse, dimension, højde, bredde, længde og pris.
Tag på træhytten
Vi bliver ofte spurgte mht. hvilket tag man skal lægge på træhytten.
Bræddeloftet gør det jo ikke alene og her er der typisk to holdbare valg. Man kan lægge tagpap, den nemme gør-det-selv løsning. Tagpap shingles, den lidt mere avancerede tagpap løsning. Eller man kan få en håndværker til at brænde tagpap på, den mest holdbare af de tre papløsninger.
Men ønsker man ikke et tagpap tag, så er der få alternativer, der kan anvendes på en let konstruktion. Anden mulighed er ståltag, jamen ståltag larmer? Nej pjat ståltag larmede den gang bondemanden havde pandeplader på tag og facade. De var monteret med søm og det, larmede.
Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.
Shingles
Man kan også anvende shingles. Shingles er i princippet også tagpap, bare små felter, der overlapper hinanden. Vælger du en hytte med Shingles, så vær opmærksom på at montere dine shingles korrekt. Shingles er nemlig præcisions arbejde, lægges de forkert, vil de leverede Shingles ikke passe til tagfladen. Lægges de korrekt, så får du et tæt tag. Leveres huset med tagpap ruller, så findes der to typer. En version svejses eller brændes på. Vær forsigtig med den. En anden version limes blot på, den er nemmest at arbejde med.
Hvordan monterer man taget?
Tagpap der skal man følge vejledningen nøje. underpap og alu inddækninger sømmes på brædderne hvor efter den selvklæbende toppap monteres. Til slut monteres de sidste alu inddækninger.
Ståltag kræver undertag, så undertag rulles ud på tagfladen. Klemlister monteres ovenpå fra tagfod til rygning, med passende afstand på ca. 1 meter, dog oven på spær. Taglægter monteres på tværs, afhængigt at påkrævet lægteafstand. Ønsker men f.eks. en plade der ligner tegl, lægtes der til en afstand på 348 mm. så passer det til Tagstenspladen, men der er også mange andre fine profiler.
Få vandet væk fra bygningen
Husk at montere tagrender på din træhytte. Tagrander leder vandet væk fra huset og ned i enten kloak eller ud i en udkaster (form for bøjning, der kaster vandet væk fra væggen). Et hus med tagrender holder ganske simpelt meget længere. Find tagrender i AluZink og Sort her. Ønsker du i stedet tagrender af plast, så find dine nye tagrender her.
Ydredøre til hytten
Vi hører nogle gange, at man mangler en ny dør til træhytten eller har behov for en ekstra dør. Det hjælper vi naturligvis gerne med. Her er en oversigt over de døre der kan tilbydes pt. f.eks. dobbelt træhytte-døre med glas, enkelt eller dobbeltdøre.
OBS: Flere af produkterne findes i flere versioner, så tøv ikke med at klikke på dem, for at læse nærmere. Måske findes den nye dør til træhytten her.
Bjælkehus
Bjælkehus, træhytter eller blot bjælkehytter er en traditionel byggemåde man har brugt gennem århundrede. På denne oversigt, finder du alle vores hytter i forskellige størrelser, typer og udformninger. Der er med garanti noget for dig. Skal det være stort, skal det være små, skal det være lille eller skal det være godt?
På overstående oversigt, finder du både weekendhytter på ca. 30 kvadratmeter, små have skure på 5-10 kvadratmeter og store bjælkehytter på 70 kvadratmeter. Midt imellem kan du også finde et kolonihavehus, et redskabsrum, en jagthytte, carport, et cykelskur eller noget helt andet. Kun fantasien sætter grænser.
Hurtig levering! Kun 4-6 uger for et hus der produceres på ordre.
Hytter på ca. 30 m2
Leder du efter en træhytte på ca. 30 m2, så har vi nogle gode bud her. Der er både hytter med veranda og hytter uden veranda og hytter med baldakin. Uanset hvad du måtte have af ønsker, så har vi på denne side alle typer hytter.
Hytter på ca. 30 m2 er velegnet til mange formål. Hvad enten det er til et roligt sted i haven, en hytte til en SFO eller børnehave. Nogle af hytterne ville desuden kunne gøre sig godt som kolonihavehus eller et lille sommerhus.
Hytter på ca. 50 m2
Leder du efter en træhytte på ca. 50 m2, så har vi fundet nogle gode bud her. Træhytter på en størrelse omkring 50 m2, har en rummelig størrelse, hvilket giver tilstrækkelig plads til at rumme forskellige behov. Træhytterne har en naturlig og rustik æstetik, der passer godt ind i ethvert naturområde eller skovområde, træets varme og charme bidrager til en hyggelig atmosfære og en følelse af harmoni med omgivelserne.
Træhytter er et miljøvenligt alternativ til traditionelle bygninger. Hytterne er konstrueret af bæredygtige og genanvendelige materialer, der reducerer deres fodaftryk. Træhytter på ca. 50 m2 er ideelle til fritidsformål og har en hyggelig atmosfære. Afslapningsmulighederne i hytten, gør det til et perfekt fristed væk fra livets stress.
Der er både hytter med veranda og hytter uden veranda og hytter med baldakin og sågar en carport der også passer ind i størrelsen. Uanset hvad du måtte have af ønsker, så har vi samlet alle hytter i et spænd fra ca. 46-60 m2. Men vi er helt klart oppe i en størrelse hvor udvalget er mindre.
Hytter på ca. 50 m2 er velegnet til mange formål. Hvad er dit formål?
Træhytte til haven
Søger du pavillon eller bjælkehytte?
Om du skal investere i en pavillon eller en bjælkehytte kommer an på formålet med din investering. En anden til er hvor meget plads du har på grunden, måske er der kun plads til en mindre pavillon, måske er der plads til et større bjælkehus.
Hvis man tænker på anvendelsen, så giver en pavillon mulighed for at nyde vejret, trods regn og vind. Her kan man sidde i læ og drikke en kop kaffe, mens man nyder tilværelsen et øjeblik, uden stress og jag. Det er også stedet hvor man kan sidde i fred og ro med gæster, uden at tage hensyn til vejret eller dug der falder om aftenen, blot afslappende fred et sted i haven.
En hytte kan man bruge til mange formål, det kan være et sommerhus i sig selv eller den kan fungere som gæstehytte, vinteropbevaring eller et ekstra værelse, sågar hjemmekontor. Mangler der plads i huset? så kan en hytte være en overskuelig investering, i mere plads. Træhytter er charmerende og passer godt ind i haves omgivelser, den kan placeres ugeneret i havens private områder, eller mere synligt, alt efter hvad der passer bedst hos dig.
Et Anneks kan også være sagen, er det kun behov for få kvadratmeter, så er et anneks en overskuelig størrelse. Et anneks kan være et lille rum til små ting eller et lidt større, til overnattende gæster.
Når man bygger skal man huske at overholde reglerne, afhængigt af størrelse og bebyggede arealer på grunden, kan en byggetilladelse være nødvendig. Sørg for at have styr på det, før du bygger.
Weekend hytter
Rigtig mange træhytter er designet med et stort rum. Det giver mulighed for overnattende gæster, redskabsrum eller kontor i haven. Mulighederne er mange. Ønsker du derimod en hytte med flere værelser eller evt. plads til toilet, så er det også en mulighed, i de større hytter.
Bjælkehytter
Der er altid noget for enhver smag, om det skal være billigt og være 14 mm, 18 mm, 19 mm men de sælges næsten ikke mere, det er for tyndt, nej måske til legehuse. Dernæst 28 mm. gods tykkelse. Eller du ikke vil gå på kompromis med noget og vælger 34 mm, 40 mm, 44 mm eller 70 mm. godstykkelse. Hvor 40 mm, 44 mm eller 70 mm. med de kraftige bjælker er det mest valgte.
28 mm. hytter
Dvs. husets vægge har en tykkelse på 2,8 cm, som typisk gør hytten har en lavere pris og er budgetvenlig. Hytter på 28 mm. godstykkelse er typisk haveskure, mindre sommer annekser og et lille kolonihavehus.
34 mm. hytter
Dvs. husets vægge har en tykkelse på 3,4 cm, som typisk gør hytten stadig har en budgetvenlig pris, men at man får en lidt kraftigere kvalitet. Hytter på 34 mm. godstykkelse er typisk mindre 1-rums annekser eller kolonihavehuse.
40 mm. hytter
Dvs. husets vægge har en tykkelse på 4,0 cm, som typisk gør hytten har en højere isolationsevne, men stadig budgetvenlig afhængigt af det ønskede areal. Helt klart minimums dimensionen, hvis man ønsker en kvalitets hytte. Hytter på 40 mm. godstykkelse er typisk mindre 1-rums annekser eller havehuse med overdækket terrasse.
44 mm. hytter
Dvs. husets vægge har en tykkelse på 4,4 cm, som typisk gør hytten har en højere isolationsevne. Vi er nu oppe i en størrelse, hvor hytterne begynder at have flere rum. Hytter på 44 mm. godstykkelse er typisk mindre 1 eller flere rum, velegnet til anneks eller havehuse.
58 mm. hytter
Dvs. husets vægge har en tykkelse på 5,8 cm, som typisk gør hytten har en høj isolationsevne kombineret med en stærk konstruktion. Vi er nu oppe i en størrelse, hvor hytterne kan have flere rum. Hytter på 58 mm. godstykkelse er typisk mindre 1 eller flere rum, velegnet til anneks eller havehuse.
70 mm. hytter
Dvs. husets vægge har en tykkelse på 7,0 cm, som typisk gør hytten har en høj isolationsevne kombineret med en meget stærk konstruktion. Vi er nu oppe den kraftigste størrelse, hvor hytterne kan have flere rum. Hytter på 58 mm. godstykkelse er typisk mindre 1 til 5 rum, velegnet til anneks, havehuse, kolonihave eller sommerhus.
Havepavillon
Har du en havepavillon? Nej, så var du nok ikke havnet her. En havepavillon giver mulighed for at nyde kaffen i skyggen, mens du nyder udsigten over din flotte have. Det er også her familien mødes til et stykke eftermiddagskaffe, kan nyde jordbærkagen fra køkkenet eller bageren samt kaffen på kanden.
Du kan da få billigere modeller i plastik og alu, men det er der ingen charme over! En rigtig havepavillon er udført i træ. Det er da også hyggeligt at sidde inde i sin pavillon og nyde maden fra grillen. Se mulighederne her!
Træhytte med Isolering
Ønsker du en træhytte med isolering, så kan man få en samlet pakke med hytte og isolering. Det findes til flere af overstående modeller.
Flere af træhytterne på siden, fås med isolering som tilvalg, enten i form at gulvisolering, tagisolering eller isolering hele vejen rundt. Hvis det ikke er markeret som tilvalg, se nedenfor.
Gulvisolering
Gulvet er det nemmeste at isolere, her kan man blot isolere i hulrummet, under gulvbrædderne. Isoleringstykkelsen afhænger af sokkelhøjden på hytten, her er der hjælp at finde i træhyttens datablad.
Vægisolering
Der er ingen grund til at isolere væggene, hvis du vælger en hytte med en god godstykkelse. Her kan du udnytte isoleringsevnen i træet. Men ønsker du at nedsætte dine kvadratmeter og isolere mere, så kan isolering eftermonteres i form af isolering og indvendig beklædning, som f.eks. Gips eller plade. Husk dog at få ventileret huset, hvis du vælger at isolere yderligere. Træ er et levende materiale der skal kunne få luft.
Hytter under 30 mm. godstykkelse er typisk ikke til isolering. Du skal som minimum vælge en hytte med en godstykkelse på 40 mm og gerne mere.
Loftisolering
For at undgå unødigt varmetab, kan du vælge at isolere taget. Her anbefales det generelt ikke at isolere mere indvendig, men en løsning kunne være at købe krydsfiner, lægter, isolering og ekstra sternbrædder.
Lægterne placeres med et mellemrum svarende til dine isoleringsbatts, ca. 56 eller 96 cm. Det giver naturligvis en åben tagfod, hvor man kan se op til isoleringen. Her lukkes med det ekstra sternbræt. Du er nu klar til at montere krydsfiner pladerne oven på isoleringen og afslutte med tagpap.
Find din nye isoleringsbatts hos Homeshop.dk eller Davidsen.dk.
Redskabsrum
Hvis du søger et redskabsrum, så er du kommet til det rette sted. Vi har nemlig samlet et flot udvalg af redskabsrum i flere forskellige prisklasser. Hvad enten der skal være et eller flere rum, så har vi noget du kan bruge. Flere af nedenstående redskabsrum er med port, så du nemt kan få din græsslåmaskine ind og ud. I produktbeskrivelsen er der for flere af hytterne lidt inspiration til hvordan hytten kan males eller behandles. Se alle mulighederne her!
Anneks
Her på siden finder du et stort udvalg af Anneks til haven, sommerhuset eller noget helt tredje. Se de mange modeller og størrelser, der er helt klart noget for enhver, uanset hvad du søger. Anvendelsen af Anneks svinger meget, nogle bruger det som ekstra opbevaringsplads, måske med et rum indrettet til overnattende gæster, mens andre bruger annekset til kolonihavehus eller jagt.
Grillhytter
Grillhytter giver anledning til mange hyggestunder, specielt i den kolde tid, hvor man måske ikke ønsker at grille udendørs. I en grillhytte, kan man desuden skabe en rigtig vildmarksstemning, når man sidder rundt omkring den varme grill og holder varmen eller tilbereder dagens måltid. Se også de flotte hytter hos 10-4.dk.
Antallet af personer hytterne kan indeholde, varierer efter størrelse. Typisk leveres de komplet med grillbord, grill, aftræk og skorsten, så du hurtigt kan få tændt op.
Saunatønde
Har du overvejet en Sauna eller måske en Saunatønde i din have? Der medfølger typisk både savnaovn og tagpap, når du køber din saunatønde. Størrelsen varierer dog lidt, nogle er for 1-2 personer, mens andre har plads til 2,3 eller flere.
Med en sauna i haven, har du dit eget wellness område. Noget andre betaler i dyre domme for, blot at opleve en dag eller to. Med din egen sauna, kan du gå i sauna, uden at stå i kø og uden at skulle dele den med andre, end dem du ønsker.
Det er sundt at gå i sauna, det har vi i hvert fald hørt. Hvordan det, tænker du måske? Jo tanken er at når man sidder i den varme sauna, så slapper man af, samtidig så går kroppen i en form for beredskab, for vi er jo ikke nødvendigvis skabt til at sidde i den varme. Der komme gang i blodomløbet, det er god motion for systemet.
Det er rart, det er wellness, det er sundt? Hvor skal den stå?
Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.
Shelter
Shelter skal man have! Man sover så godt, når man ligger i naturen. Den friske luft, kan mærkes helt nede i lungerne. Hvis man har været spejder som barn, husker man nok, hvor godt det er at sove i telt eller i shelter. den friske luft man oplever tidligt om morgenen, den dug der er i luften og den kulde der er på efterårs eller vinter morgener, man bliver mere frisk i hovedet. Du kan opleve lidt af det samme, med åbne vinduer og gardiner, men tænk på varmeregningen. Med et Shelter undgår du de bekymringer.
Hvordan ser et Shelter ud? Ja det er faktisk sådan en plade man kan ligge på, udstyret med væg på de 3 sider og tag oven på. Det ser mere elegant ud, end beskrivelsen. her under kan du se nogle forskellige modeller.
Shelter 225 x 291 x 170 cm fra Davidsen.dk – Overstående model er den mindste de har, men er man 2-3 personer, så er den fin. Er man flere der skal kunne overnatte samlet, så fås Shelteren op til 3,6 meter i bredden, hvilket bude give plads til 3-4 personer. Når man sover ude i kulden, så er gør det ikke noget, man ligger tæt.
Når Shelteren er bestilt, så er det blot at samle den og finde soveposerne frem. Skal det være rigtig hyggeligt, så kan man etablere et lille bålsted, eller hvis pladsen er trang, en lille bålfad, hvor man så kan lave aftensmad eller riste snobrød.
Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.
Bål, stjernehimmel, hygge, måske lidt fællessang og den tørre varme fra bålet. Det bliver ikke bedre. Det kan man praktisere hele året rundt. Shelter, Bål og gode venner, så kører det. Læs mere om bålfad, regler og gode råd.
Så er der dømt hygge på græsplænen
Et bålfad er en god investering
Renovationsskjuler
Har du overvejet en renovationsskjuler i træ? En renovationsskjuler af træ, er relevant for dig, der ønsker at skjule din skraldespand eller din miljøcontainer på en mere elegant måde. Skraldespande vinder jo næppe nogle designpriser og dermed bliver en fryd for øjet.
Fremstillet i naturmaterialer
Nej en renovationsskjuler udført i træ giver en lang holdbarhed og er ikke mindst udført i et naturmateriale.
Se et udvalg af renovationsskjulere her.
Historie
Træhytter eller Bjælkehytter, som de også kaldes, det er faktisk ikke nogen helt ny opfindelse. Hytter i træ har nemlig været brugt i flere århundreder specielt i norden, hvor de er meget udbredt i både Norge og Sverige. Træ har altid været et materiale der var lige uden for døren og dermed nemt tilgængeligt. Man har de senere årtier også opført træhytter i Danmark, efter flere år med mursten og senere beton. Træ er et levende materiale og hvis det passes og vedligeholdes, kan det holde i rigtig mange år.
Det var et par gode muligheder. Lad os lige kigge lidt på de ting man skal være opmærksom på, når man skal etablere en træhytte.
Byggetilladelse
Ifølge bygningsreglementet, må der gerne opstilles træhytter under 50 m2, uden at der søges om tilladelse. Men der kan være undtagelser, det er derfor en god idé at undersøge de lokale bestemmelser, før huset bestilles. Husk at en byggetilladelse godt kan tage lang til at få, så søg og vent på svar, før du bestiller! Bolius, Boligejernes Videncenter, har skrevet en fin artikel om emnet. Læs den her.
Regler
Det er altid en god idé at sætte sig ind i reglerne, før man investerer i en lækker bjælkehytte, anneks eller træhytte. Det er kedeligt at få en henvendelse fra kommunen, når huset er sat op.
Fra 1. juli 2017 kom der nye regler på området, der betyder at du nu ikke længere behøver at anmelde småhytter mellem 35 og 50 m2 til kommunen, før du går i gang, men de små bjælkehytter skal stadig overholde øvrige love og regler, som f.eks. afstand til skel, højde osv.
En anden af de regler er bebyggelsesprocenten, som må udgøre 30% af grundens areal. Er grunden f.eks. på 1000 m2, så må du max bebygge 300 kvm. Er du i tvivl om din bebyggelsesprocent, så kan den beregnes på Bolius.dk – Direkte link til beregneren, åbner i et nyt vindue.
Er den ønskede træhytte over 50 m2, ja så skal du anmelde byggeriet til din kommune. Hører du ikke fra kommunen inden for 2 uger, så kan du betragte din forespørgsel som godkendt. Der kan være lokale regler, som stiller din situation anderledes, det kan f.eks. være lokalplaner. Tjek lokalplanen for din adresse på Dingeo.dk – Direkte link, åbner i et nyt vindue.
Fundament
Træhytter må ikke stå direkte på jorden. Før du kan opstille hytten skal du have etableret et fundament. Det kan gøres på to måder. Enten via et punkt-fundament eller støbt fundament. Et punkt-fundament består af betonklodser, som graves ned. Placer et punkt-fundament i hver hjørne, samt ved en passende afstand mellem hjørnerne. Et støbt fundament er en opgave for en håndværker, da det kræver mere viden end punkt-fundamenterne. Træhytten tåler ikke langvarig kontakt med den fugtige jord, det er derfor vigtigt at beskytte huset mod jorden, det kan f.eks. være ved at placere huset på fliser, fliserne er samtidig et godt værn mod rotter og andre skadedyr, da de derved afskærmer åbninger.
Behandling
Træhytter leveres oftest som tørret, men ellers ubehandlet træ. Det anbefales at behandle træhytten, da sollys, vejr og vind ellers vil påbegynde nedbrydning af træet, med råd og svamp til følge. Huset kan f.eks. males, ofte vil det kræve en grunder (Spørg din maling leverandør) en grunder vil ofte indeholde svampedræbende midler, som sikrer dit træ lang holdbarhed. En anden løsning er træbeskyttelse som typisk også indeholder svampedræbende midler. En tredje mulighed er træolie, olien giver en pæn overflade, men overfladen er ikke lige så modstandsdygtig over for vejr og vind som f.eks. maling og træbeskyttelse. Da træhuse ofte er uopvarmet, er det også vigtigt at behandle træet indvendig, så det ikke suger fugt fra indersiden, med skimmelsvamp til følge. Læs mere om fugt i træhytter hos Bolius.
Harpiks og Knaster
En træhytte er som ordet antyder fremstillet i træ. Træ er et naturprodukt og derved kan man ikke helt undgå harpiks og knaster. Specielt i fyrretræ kan indeholdet af harpiks være så stort at harpiksen kan trænge ud gennem knasterne. Specielt når træet er varmt, som følge af sollys, mørk farve m.v. Træet kan blive ved med at “svede” i flere år, det vil dog aftage med tiden. Det eneste man kan gøre er at forsegle knasterne med shellak (knastelak), 2-3 gange før første lag maling. Forseglingen modvirker kun misfarvninger, den kan ikke forhindre udsvedning af harpiks! Hvis harpiksen vil ud, så kommer det ud, det er en ganske naturlig process, da træ er et levende materiale, der arbejder. Harpiks kan evt. fjernes med en stiv børste eller en klud vædet med husholdningssprit.
Naturlig kvalitet
Træhytter, Skure, Pavillon, Anneks, Carporte, Grillhytter, Saunatønder og Shelter m.v.
Du finder mange gode træprodukter – Træ har det tilfælles at det er et naturligt produkt med høj kvalitet.
Hyggelige timer med familien
En træhytte er en god investering. Det giver mulighed for f.eks. overnattende gæster, ekstra vinteropbevaring og hyggelige timer i den danske sommer.
Hvem kommer først, når tørsten er størst? Det gør du! For om få klik, kan der være en Øl/sodavands-køler på vej til dig. Ja eller hvis du mere er til sodavand eller andet på dåse, så kan de også køle dem. Den fra Plastmo er testet. En uundværlig genstand i din have!
Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.
Hytter Og Andet
Her på siden finder du altid et udvalg på minimum 400+ bjælkehytter og relaterede produkter. Vi bestræber os på at vise et af Danmarks største udvalg af træhytter, bjælkehytter, Pavilloner, Shelter, Redskabshuse og Kolonihavehus, alt sammen i topkvalitet. Vi indhenter derfor priser fra flere forhandlere og henviser til sider hvor husene sælges.
Slå søm i (Spil)
Har du hørt om spillet “Slå søm i”? det er et spil hvori der indgår en sømblok, en hammer og en masse søm. Det er et sjovt spil for børn og voksne i alle aldre. Det ses traditionelt til polterabend, fødselsdage, familiefester, markeder m.v. Spillet gør det muligt at dyste for sjov.
Spilleregler
- Hver deltager får et søm.
- Sømmet placeres i toppen af blokken, med et let slag.
- Slå efter tur på eget søm.
- Det gælder om at banke sømmet i bund først.
Spillereglerne findes i mange versioner, så den ene fremgangsmåde er ikke mere forkert end den anden. Overstående skal derfor ses som værende vejledende.
Ikke alt træ kan bruges
For at få den perfekte sømblok, træstub, huggeblok skal du bruge en sømblok med en diameter på ca. 30-40 cm. For at den har en behagelig arbejdshøjde, bør den være ca. 80 cm. høj. Vælger du en rigtig huggeblok, kan den efter brug i den ene ende, vendes, hvorefter spillet kan fortætte i bunden.
Så er du ved at planlægge en fest, så glem ikke dette underholdende spil. Bestil hos partyvikings.dk, hvor du desuden finder mange andre sjove havespil for hele familien.
Finansiering
Har du fundet drømme hytten eller en anden drøm her på siden? men mangler pengene til at udleve drømmen? Fortvivl ej, nogle gange, kan man dele betalingen op i flere bidder, så det hele bliver lidt mere overskueligt. Det er selvfølgelig billigst at spare op og betale kontant, men er drømmen inden for rækkevidde og tidshorisonten lang, så er finansiering en nem måde.
Der er mange muligheder på låne markedet. Men overvej altid at spørge banken først.
Ofte stillede spørgsmål
Der er et par ting der er værd at vide noget om, før man etablerer en træhytte. Vi har herunder listet de mest almindelige spørgsmål og svar, så det er nemt at gå til. Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.
Ifølge bygningsreglementet, må der gerne opstilles træhytter under 50 m2, uden at der søges om tilladelse. Det samlede areal af eksterne bygninger må dog ikke overstige 50 m2, så en byggetilladelse kan være nødvendig, hvis du f.eks. har en carport eller overdækket terrasse, som lægger beslag på nogle af de frie kvadratmeter. Men der kan være undtagelser, det er derfor en god idé at undersøge de lokale bestemmelser, før huset bestilles. Husk at en byggetilladelse godt kan tage lang til at få, så søg og vent på svar, før du bestiller! Husk også at du ikke må overstige grundens bebyggelsesprocent. Skal hytten bruges til beboelse, skal der altid laves en byggetilladelse, du kan ansøge online via www.bygogmiljoe.dk.
Før du kan opstille hytten skal du have etableret et fundament. Det kan gøres på to måder. Enten via et punkt-fundament eller støbt fundament. Et punkt-fundament består af betonklodser, som graves ned. Placer et punkt-fundament i hver hjørne, samt ved en passende afstand mellem hjørnerne. Et støbt fundament er en opgave for en håndværker, da det kræver mere viden end punkt-fundamenterne.
Det er dit ansvar at der er styr på nødvendig byggetilladelse samt et fundament. Skal du have kloark og elektricitet i din hytte, skal dette tænkes ind i processen for etablering. Husk at kloark og el er en opgave for lokale håndværkere og ikke gør-det-selv arbejde.
Træhytten tåler ikke langvarig kontakt med den fugtige jord, det er derfor vigtigt at beskytte huset mod jorden, det kan f.eks. være ved at placere huset på fliser, fliserne er samtidig et godt værn mod rotter og andre skadedyr, da de derved afskærmer åbninger. Husk også at forhindre fugt i at nå op i din hyttes fundament, det gøres ved at lægge et stykke tagpap mellem sokkel og fundament. Og endelig HUSK at få forankret huset, så det ikke flyver væk i den første storm.
Din nye hytte er emballeret til transporten. Når den modtages er det en god ide at pakke den ud, så træet kan få luft. Har du ikke mulighed for opbevaring indendørs, anbefales det at huset overdækkes, så det beskyttes mod vejr og vind. Undgå dog at lukke det så meget, så træet igen ikke kan få luft.
Du vil sammen med dit nye træhytte modtage en monteringsvejledning der trin for trin gennemgår montagen. OBS: Hvis du har bestilt Shingles (Tagpap) så vær meget omhyggelig med montagen, overlap skal sidde helt præcis, så du ikke har et overforbrug. Hvis dine Shingles monteres forkert, har du ikke nok til hele taget. Tagpap eller ståltag, vil derfor ofte være en nemmere løsning.
Fra du bestiller din nye træhytte går der typisk. 4-6 uger før materialerne ligger ved fortovskanten. Er leveringstiden en anden, fremgår det på produktet ved bestilling. OBS: Der opleves mange steder forlænget leveringstid, grundet den nuværende situation, vi beder om tålmodighed og forståelse.
Nej, Vorhjem.dk formidler i dag blot kontakten mellem kunde og butik. Vi samarbejder med en række leverandører af træhytter, som vi henviser til. Dette har således intet med håndtering af ordre, eller andet, der vedrører bestillingen at gøre.
Vi har et rigtig godt samarbejde med Homeshop.dk der tilbyder et stort udvalg, er e-mærkede og er kendt for god kundeservice.
Vi anbefaler som udgangspunkt, at du venter med at male træhytten, til den er opstillet. Vælger du alligevel at male først, så vær opmærksom på maling i samlingerne, der kan besværliggøre samleprocessen. Så pas på, hvis du ikke kan vente!
Kan du anvende en hammer og en skrue- og boremaskine, så er du godt i gang. Mere teknisk er det ikke, så Ja Træhytter og Bjælkehuse er Gør-Det-Selv projekter. Er man ikke helt tryg ved selv at stå for monteringen, kan man selvfølgelig hyre en håndværker. Træhytter er ret simple at sætte op, har du gjort forarbejdet i form at fundament, så er du klar til at samle hytten (afhængigt af størrelse) på en weekend eller et par ekstra dage.
Når du investerer i en træhytte, så husk at undersøge om din forsikring dækker huset, så du ikke får en kedelig overraskelse en dag, hvis der skulle blive problemer af den ene eller anden art. Typisk dækker din forsikring x antal kvadratmeter hus og udhuse. Så sørg for at få forsikringen opdateret.
Garantien er forskellig alt efter hvilken hytte/fabrikat du vælger. Hyttens garanti fremgår af produktbeskrivelsen men varierer mellem 2 og 5 år og afhængigt af model/godstykkelse. Du vil dog uanset hvad der står på produktet, altid have 2 års reklamationsret jf. reglerne. Oplysninger om reklamation fremgår af din ordrebekræftelse.
Det er bestemt muligt, vi har set flotte billeder af hytter monteret i Grønland. Du skal blot bestille din hytte til levering i Grønlandshavnen hos Royal Arctic Line A/S (De lå tidligere i Aalborg, men holder nu til i Aarhus). For at chaufføren kan aflevere dit hus til Royal Arctic Line, kræver det du oplyser om dit Bookingnummer fra Royal Arctic Line A/S. Du er selv ansvarlig for at bestille og betale fragten fra Aalborg til din adresse.
Bor du på Færøerne, så er levering her, også en mulighed. Du skal blot bestille din hytte til levering hos fragtfirma der betjener Færøerne, vi har ikke erfaring med hytter til Færøerne, men vi har erfaret at der sejler en båd fra Hirtshals. Bor du på Færøerne, har du formentlig mere forstand på forbindelserne end os. Du er selv ansvarlig for at bestille og betale fragten fra havnen til din adresse.
Mulighederne afhænger lidt af hytten, men du til typisk kunne vælge mellem Dankort, Visa, MasterCard eller EAN-faktura er alment acepteret. Du bestiller og betaler direkte online med de tilgængelige løsninger. Husk at betale med betalingskort, som er den sikreste betalingsmåde! Lav aldrig bankoverførsler til udlandet, med mindre du er 100% sikker på rette modtager. Et kort kan spærres ved misbrug og en betaling kan typisk også føres tilbage ved misbrug, men har du først sendt pengene afsted med bankoverførsel, kan de ikke tilbageføres. Sikkerhed frem for alt – Betal med dit kort!
Hvis du har individuelle ønsker til din unikke træhytte, så kan vi desværre ikke hjælpe. Hytterne er lavet ud fra et standard design. Det betyder dog ikke at du ikke selv kan sætte dit præg på hytte, lave et ekstra rum, eller skære ud til et ekstra vindue. Mulighederne er mange, for den der ser muligheder, frem for begrænsninger. Flere af hytterne kan tilpasses under produktoplysninger.
Vi har ingen udstilling, da husene kun leveres på bestilling. Der findes dog i de fleste tilfælde en masse billeder, når du vælger at læse mere om husene. Vi sælger ikke direkte, men henviser udelukkende til en række danske forhandlere.
Træ er som bekendt et levende materiale, så det skal vedligeholdes, for at holdes pænt og funktionelt. De fleste, for ikke at sige alle træhytter leveres ubehandlet og skal derfor behandles når de er samlet. Undlander du at behandle træet, så vil levetiden blive forkortet.
Hvad skal man bruge? En gang træbeskyttelse, om du bruger f.eks. Pinotex eller Gori er nok en religion i sig selv. Men bl.a. Pinotex har en træbeskyttelse, de kalder Pinotex Ultradec, som efter sigende skulle holde 16 år, så det er jo meget fint. Træet skriger Gori, lyder en gammel reklame, men hvad der er bedst, er helt op til dig, blot det skal beskytte mod solens stråler, vinden, fugt og svamp, så er du godt kørende. Skal træet holde i mange år, så anbefaler min lokale maler, at jeg maler giver træbeskyttelse hvert år.
En træhytte er jo som ordet antyder fremstillet i træ. Træ er et naturprodukt og derved kan harpiks og knaster ikke undgås. Specielt hvis der er tale om en hytte fremstillet i fyrretræ, så kan indeholdet af harpiks være ret stor, faktisk så stor at Harpiksen kan trænge ud gennem knasterne. Specielt når træet er varmt, som følge af sollys, mørk farve m.v. Træet kan blive ved med at “svede” i flere år, det vil dog aftage med tiden.
Ønsker man at begrænse denne harpeks siven, så kan man forsegle knasterne med shellak (knastelak), 2-3 gange før første lag maling. Forseglingen modvirker kun misfarvninger, den kan ikke forhindre udsvedning af harpiks! Hvis harpiksen vil ud, så kommer det ud, det er en ganske naturlig process, da træ er et levende materiale, der arbejder. Harpiks kan evt. fjernes med en stiv børste eller en klud vædet med husholdningssprit.