Træhytter

Indeholder reklame via affiliate links for:

Homeshop.dk.

Træhytter! Vi overvejer at få etableret et mindre træhus i haven. Her faldt vi over nogle lækre huse, hvor kvaliteten ser ud til at være i top. Dem ville vi lige dele med jer! Siden du er landet her, så kigger du måske selv efter et Gør-Det-Selv træhus? Vi har samlet et lille udvalg her.

Vi har både kigget på Grillhytter, Træhytter og Saunatønder. Udvalget er fantastisk.

Der er stor forskel på træhytterne på markedet både i pris og kvalitet. En ting er sikker! Du spare penge ved selv at samle træhytten selv. Der medfølgende vejledning som er nem og udførlig.
Klik på produkterne her under for at læse mere om de enkelte træhytter. Vi har pt. fundet nogle lækre hytter på 4-16 kvadratmeter. Finder vi flere gode kandidater, så opdateres siden. Læs i øvrigt mere om træhytter på Traehytter.dk

Historie

Træhytter eller Bjælkehytter, som de også kaldes, det er faktisk ikke nogen helt ny opfindelse. Hytter i træ har nemlig været brugt i flere århundreder specielt i norden, hvor de er meget udbredt i både Norge og Sverige. Træ har altid været et materiale der var lige uden for døren og dermed nemt tilgængeligt. Man har de senere årtier også opført træhytter i Danmark, efter flere år med mursten og senere beton. Træ er et levende materiale og hvis det passes og vedligeholdes, kan det holde i rigtig mange år.

Det var et par gode muligheder. Lad os lige kigge lidt på de ting man skal være opmærksom på, når man skal etablere en træhytte.

Tag på træhytten

Træhytter monteres ofte med tagpap eller shingles. Shingles er i princippet også tagpap, bare små felter, der overlapper hinanden. Vælger du en hytte med Shingles, så vær opmærksom på at montere dine shingles korrekt. Shingles er nemlig præcisions arbejde, lægges de forkert, vil de leverede Shingles ikke passe til tagfladen. Lægges de korrekt, så får du et tæt tag. Leveres huset med tagpap ruller, så findes der to typer. En version svejses eller brændes på. Vær forsigtig med den. En anden version limes blot på, den er nemmest at arbejde med.

Byggetilladelse

Ifølge bygningsreglementet, må der gerne opstilles træhytter under 50 m2, uden at der søges om tilladelse. Men der kan være undtagelser, det er derfor en god idé at undersøge de lokale bestemmelser, før huset bestilles. Husk at en byggetilladelse godt kan tage lang til at få, så søg og vent på svar, før du bestiller! Bolius, Boligejernes Videncenter, har skrevet en fin artikel om emnet. Læs den her.

Fundament

Træhytter må ikke stå direkte på jorden. Før du kan opstille hytten skal du have etableret et fundament. Det kan gøres på to måder. Enten via et punkt-fundament eller støbt fundament. Et punkt-fundament består af betonklodser, som graves ned. Placer et punkt-fundament i hver hjørne, samt ved en passende afstand mellem hjørnerne. Et støbt fundament er en opgave for en håndværker, da det kræver mere viden end punkt-fundamenterne. Træhytten tåler ikke langvarig kontakt med den fugtige jord, det er derfor vigtigt at beskytte huset mod jorden, det kan f.eks. være ved at placere huset på fliser, fliserne er samtidig et godt værn mod rotter og andre skadedyr, da de derved afskærmer åbninger.

Behandling

Træhytter leveres oftest som tørret, men ellers ubehandlet træ. Det anbefales at behandle træhytten, da sollys, vejr og vind ellers vil påbegynde nedbrydning af træet, med råd og svamp til følge. Huset kan f.eks. males, ofte vil det kræve en grunder (Spørg din maling leverandør) en grunder vil ofte indeholde svampedræbende midler, som sikrer dit træ lang holdbarhed. En anden løsning er træbeskyttelse som typisk også indeholder svampedræbende midler. En tredje mulighed er træolie, olien giver en pæn overflade, men overfladen er ikke lige så modstandsdygtig over for vejr og vind som f.eks. maling og træbeskyttelse. Da træhuse ofte er uopvarmet, er det også vigtigt at behandle træet indvendig, så det ikke suger fugt fra indersiden, med skimmelsvamp til følge. Læs mere om fugt i træhytter hos Bolius.

Harpiks og Knaster

En træhytte er som ordet antyder fremstillet i træ. Træ er et naturprodukt og derved kan man ikke helt undgå harpiks og knaster. Specielt i fyrretræ kan indeholdet af harpiks være så stort at harpiksen kan trænge ud gennem knasterne. Specielt når træet er varmt, som følge af sollys, mørk farve m.v. Træet kan blive ved med at “svede” i flere år, det vil dog aftage med tiden. Det eneste man kan gøre er at forsegle knasterne med shellak (knastelak), 2-3 gange før første lag maling. Forseglingen modvirker kun misfarvninger, den kan ikke forhindre udsvedning af harpiks! Hvis harpiksen vil ud, så kommer det ud, det er en ganske naturlig process, da træ er et levende materiale, der arbejder. Harpiks kan evt. fjernes med en stiv børste eller en klud vædet med husholdningssprit.

Gammeldags træhytte

Annonce:
Slankeskolen