Bålfad i haven

Indeholder reklame via affiliate links for:

Boligoghaven.dk, Davidsen.dk og Coop.dk.

Hygge i det fri

Når familien skal hygge er der et sted der trumfer sofaen og en pose slik! Der er god plads til hygge i haven, rundt om et bålsted eller et bålfad. I modsætning til bålstedet er bålfadet nemt at flytte rundt, efter behov. Hvad er mere hyggeligt end at nyde bålets gløder, riste snobrød, skumfiduser eller måske endda lave mad over bål? Ja du kan selvfølgelig også bare tænde op og nyde bålets flammer.

Hvorfor vælge et bålfad?

Et bålfad har den fordel at det er hævet over underlaget, f.eks. græsplænen eller terrassen. Hvis bålet stod direkte på en af dem, ville det enten resultere i en ødelagt græsplæne eller sorte fliser/træværk. De lave modeller, vil selvfølgelig stadig udsende en vis mængde varme, mod underlaget. Men betyder det intet, så er de ganske fine. Alternativt kan man kigge på de lidt højere modeller, evt. med sand eller grus i bunden, så står de samtidig ekstra stabilt.

Ser det ikke hyggeligt ud?

Bålfad

Sikkerhed omkring bålfade?

  • Dit bål må max være 120 cm eller et bål i bålfad.
  • Dit bål skal placeres mindst 10 meter fra bebyggelse.
  • Dit bål skal placeres mindst 15 meter fra letantændelig vegetation og nåletræer.
  • Dit bål skal placeres mindst 15 meter fra letantændelige eller brandfarlige stoffer.
  • Ved vindhastigheder over 5,5 m/s skal afstanden fordobles. Over 10,7 m/s skal bålet slukkes.
  • Er dit bålfad mindre end 80 cm i diameter, må det gerne placeres tættere, stråtag undtaget.
  • Husk der skal være åbent over bålet, så du ikke skader træer og buske.
  • Husk det gode naboskab og tjek vindretningen, så røgen ikke driver ind til dem.
  • Husk vand i nærheden, for hurtig slukning.
  • Brug kun tørt brænde.

Med bålfad i haven er der dømt klar til hygge i haven.

Hvad koster et bålfad?

Priserne varierer efter hvad du ønsker dig. Skal det blot være et simpelt bådflad til hygge, så er prisen lav og overskuelig. Skal det det derimod være til madlavning, så kig efter de sidste modeller på listen.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.

Dangrill bålfad, Ø60 cm kr. 275,00,-
Dangrill bålfad, Ø60 cm

275,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Bon-Fire bålfad stål, Ø70 cm kr. 499,95,-
Bon-Fire bålfad stål, Ø70 cm

499,95,- pr. stk. (Spar: ,-)
TILBUD
Esschert Design - Rust bålfad 49x49 cm kr. 549,00,-
Esschert Design - Rust bålfad 49x49 cm

549,00,- pr. stk. (Spar: 150,-)

Snobrød?

Snobrød er et brød, som fremstilles, ved at forme dejen til en lang pølse, som man så snor rundt om enden på en rundstok eller en gren. Deraf navnet snobrød. Hvis man sørger for at lukke snobrødet i enden, inden bagning, kan man spise det med en pølse i eller med marmelade i, kun fantasien sætter grænser.

Som gammel spejder, så har jeg jo prøvet at lave snobrød et par gange. Mens man sidder rundt om bålet, med hver sin snobrødspind, kan man jo synge en bålsang ala. “Vi har lejerbål her” og andre gode lejerbåls sange. Her var det godt at have spejdersangbogen med, så man kunne huske alle teksterne. #hygge.

Sådan laver man en snobrødspind

Hvis du vil lave en traditionel snobrødspind på spejdermaner med materiale fra naturen, så finder du en nogenlunde lige gren, på ca. 1,3 meters længde. Du snitter og renser de øverste 20 centimeter, så er du klar til at sno dejen rundt. Der er dog forskel på træ, brud ikke grangrene, da det vil give brødet en gran smag. Dertil bør du undgå træ med meget harpiks, da du ikke ønsker det klistrede stads i dit brød. Vælg f.eks. noget godt træ, som bøg, birk eller et frugttræ i haven. Grenen skal have ca. samme tykkelse som en pølse.

Er der ikke nogle brugbare grene i haven? eller ejer du ikke en kniv, du kan snitte med, så er det muligt at købe en køreklar snobrødspind, der kan genbruges igen og igen, hver gang lysten til snobrød opstår.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.

Dangrill snobrødspinde, 125 cm kr. 50,00,-
Dangrill snobrødspinde, 125 cm

50,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Bon-Fire snobrødspind, 140 cm kr. 129,95,-
Bon-Fire snobrødspind, 140 cm

129,95,- pr. stk. (Spar: ,-)
TILBUD
Bon-fire snobrødspind kr. 179,95,-
Bon-fire snobrødspind

179,95,- pr. stk. (Spar: 60,-)

Opskrift på snobrød

Snobrødsdejen er typisk en almindelig brøddej, der laves med gær. har man ikke gær, så kan man bruge bagepulver, ca. 1,5 tsk, i stedet for gær.

  • 25 g. gær
  • 2,5 dl koldt vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spks. sukker
  • 400 gr. hvedemel.

Gæres smuldres lunkent vand, hvorefter der tilsættes salt og sukker. Her efter hælder du mel i og ælter dejen godt igennem. Gem gerne lidt af melet, som så kan tilsættes efter behov. Drys det sidste mel over dejen og lad den hæve i 30 minutter, hvor efter dejen er klar til bagning. Tip, du kan godt lade dejen hæve længere, f.eks. koldhæve natten over, så bruger du kun halvdelen af gæren.

Tag en klat dej og rul den til en lang pølse. Sno dejen om pinden i et så tyndt lag som muligt. Jo tykkere dej, jo længere bagetid. hvis du laver et alt for tyk dej, kan du risikere at det er færdig udenpå, men rå dej indeni. Sørg for at lukke dejen i enden, hvis du vil have marmelade i.

Husk at snobrød bages over gløder.
Åben ild vil gøre dit brød kedeligt og sort.

Bagetiden er ca. 10-15 minutter til du har et lysebrunt brød.

Er der rå dej inden i snobrødet, vil det give lidt modstand, når du hiver brødet af. Er det derimod klar, glider det let af pinden, så pas på det ikke faldet i bålet.

Fyld i dit snobrød

Du kan hælde marmelade eller æblegrød i dit snobrød.
Du kan hælde ketchup og en pølse i dit snobrød.
Hvad du har lyst til.

Snobrød over bål