Blogindlæg

Ukrudtsbrænder

Coop.dk og Globaltools.dk

Inden vi ser os om, så er det forår. Det betyder at ukrudtet betynder at vælte op af jorden. Det problem kan vi håndtere på to måder. 1. Gå i gang med hakkejern eller 2. Gå i gang med gift. Første nævnte er at foretrække, da vi skal værne om vores natur og grundvand. Men har du et område med fliser, så er hakkejern næsten umuligt at bruge. Her må man gribe til andre løsninger.

Ukrudtsbrænder

En ukrudtsbrænder er en herlig opfindelse! Den svitser dit ukrudt, så det visner. Den kan dog også være farlig at bruge, så undgå at bruge ukrudtsbrænder hvis det er tørt, hvis det er træt på træværk eller andre brandbare materialer. Opstår der gløder så sluk dem omgående, så du undgår brand. En brandslukker, spand med vand eller vandslange er derfor en god idé at have i nærheden.

Anvendelse af ukrudtsbrænder

Det er nemmest at få bugt med ukrudt under 5-6 cm. højde. Højere ukrudt vil tage for lang tid at kæmpe med, og du risikerer at varme planterne så meget at de brænder. Så forår, hvor ukrudtet kommer i gang, er den bedste årstid at starte bekæmpelsen på.

Ukrudtsbrænder i funktion
© gabort

Sikkerhed

Husk at det er gas og ild du arbejder med, så det er ikke legetøj. Hold flammen fra dig selv og andre. Sørg for at din ukrudtsbrænder er DG mærket. Det er et krav at den er DG mærket, for at den må sælges i Danmark. Til sidst slutter vi af med en video fra beredskabsstyrelsen.

Beslægtet indhold