Ukrudt mellem fliser

Indeholder reklame via affiliate links for:

10-4.dk og Texas.dk.

Har du også ukrudt mellem fliserne?

Ej hvor er det bare pisse irriterende! Ukrudt mellem fliser, vores indkørsel er grøn og det kan man bruge mange timer på at bekæmpe. Hvad er nemmest, hvad gør man og hvordan holder man nemmest ukrudtet nede! Vi kommer helt sikker til at opdatere denne side et par gange, efterhånden som vi bliver mere erfarne med at fjerne ukrudt mellem fliser.

Det har vi prøvet pt.

Vi er gået økologisk til værks med projektet. Vi købte en fliserenser, nogen kalder det også en fugerenser. Det kan beskrives som et skaft med en spids i enden. I princippet kunne man også bruge et søm i enden af et skaft. Man trækker den gennem fugerne og det skulle så få mos og græs op. Hvor efter fugerne kan fyldes igen med fugesand. Vi har ca. 100 m2 herregårdssten (14×21 cm.) de ligger på kryds og tværs, så det er ikke noget man klarer på en formiddag, det giver nemlig mange fuger i to retninger. Fugerenseren gør det den skal, men er nok bedst egnet til mindre arealer med større fliser. Fordelen er at man kan komme langt ned i fugen, hvor der er afstand. Men ligger stenen tæt, så glider den blot ind over. Det må kunne gøres nemmere.

Gode husråd

Vi har erfaret at det er en god idé at feje belægningen 2-4 gange om måneden. På den måde forstyrrer man ukrudtet, så det får dårligere vækst betingelser.

Et andet tip er at fylde fugerne op. Hvis der ikke er fordybninger mellem fliserne, så har ukrudtet sværere ved at få fat og derved etablere sig. Hvis man som os har mange kvadratmeter, så kan man blive ret træt af at gå tur med kosten, selv om det er godt motion. En Fejemaskine er derfor en god investering. Fejemaskiner koster typisk mellem 1.000-20.000 afhængigt af hvor stor og teknisk en maskine du ønsker.

Ukrudt mellem fliserne

Andre fremgangsmåder

Roundup: Gift er jo en nærliggende tanke, men hvis der er noget andet, der ikke involverer gift, så prøver vi det først. En ting er sundhedsfaren en anden ting er at vi godt kan li vand direkte fra hanen.

Stålbørste: Virker mere manuelt end fliserenseren, da man skal ned på knæ, huske knæpuder og kravle rundt på fliserne.. det kommer ikke til at ske.

Fliserenser med motor: Virker smart til 500,-, men der er mange af de billige til salg på Den blå Avis. Så virker de? Der findes også større maskiner til formålet, der er ingen tvivl om at havemaskiner også kan købes for billigt. En af de tungere drenge er denne Pro Weed fra Texas.

Kogende vand: Ikke særligt effektivt og dyrt i strøm at koge vand hele tiden. En anden ting er at man bliver træt af at rende mellem køkken og indkørsel med nyt vand.

Ukrudtsbrænder: Effektiv, men ukrudtet forsvinder ikke omgående. Pas på ikke at brænde hele haven af! Du skal max brænde 2-3 sekunder, det gælder ikke om at brænde planten, men kun svitse overfladen.

Fugesand der forhindrer ukrudt: Det lyder jo godt nok, men hvor længe virker det? Virker det overhovedet?

Gode råd modtages gerne

Har du viden om ukrudtbekæmpelse mellem fliser så hører vi gerne om dine gode råd. Kontakt Vorhjem.dk her