Varmepumper

Indeholder reklame via affiliate links for:

VVS.dk og 3byggetilbud.dk

Har du overvejet at investere i en varmepumpe? Det er slet ikke nogen dum idé, hvis du f.eks. bruger oliefyr, brændeovn eller elvarme i dag. Hvis du gør det, så bor du typisk i områder hvor fjernvarme ikke kan leveres på nuværende tidspunkt. En varmepumpe kan nemlig spare op til 50% på varmeregningen. Specielt med den stigende energipriser, er det bestemt relevant at kigge på alternativer.

Det er ikke mindst blevet aktuelt at overveje en varmepumpe, nu da brændeovne der er ældre end 2003, fra august 2021, skal skottes eller udskiftes med en ny, når huset sælges. Her kunne varmepumpen være et godt alternativ, hvis du ikke bor i nærheden af fjernvarme.

Hvad er forskellen på en aircondition og en varmepumpe?

Hvis du har en aircondition, så kan den levere kold luft. Du kender den måske fra bilen, eller hvis du har været på ferie sydpå. Aircondition findes desuden i nogle kontorer, den kan levere en frisk kølig luft, så man ikke sidder og steger i varmen.

En varmepumpe derimod, den kan både levere kold og varm luft, afhængigt af dit behov. Så når du fryser om vinteren, så leverer varmepumpen varm luft og når du sveder om sommeren, så leverer den kold luft. Varmepumpen kan tilmed levere varmt vand til badet. Altså en vidunder maskine, som sikrer både varmt vand i hanen og varme i huset. Kan både fungere som en der blæser varm luft ind og som en enhed der sender varmt vand ind.

Hvordan kan varmepumpen levere varme i frostvejr?

Jeg vil give dig ret i at det lyder lidt mystisk, at man kan danne kold luft ud af varm luft og danne varm luft ud af kold luft. Men sagen er den at, selv om temperaturen er under frysepunktet, så vil der altid være noget varme i luften, der kan trækkes ud, og blæses ind i dit hjem. Så varmepumpen kan køre hele året.

varmepumpe

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

Varmepumpe Hero indedel MSZ-LN25, hvid kr. 7.476,75,-
Varmepumpe Hero indedel MSZ-LN25, hvid

7.476,75,- pr. stk. (Spar: ,-)
Gree Amber 9K varmepumpe, udedel kr. 7.605,75,-
Gree Amber 9K varmepumpe, udedel

7.605,75,- pr. stk. (Spar: ,-)
Gree varmepumpe amber 12k ude kr. 7.756,00,-
Gree varmepumpe amber 12k ude

7.756,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Gree Amber 12K varmepumpe, udedel kr. 8.337,75,-
Gree Amber 12K varmepumpe, udedel

8.337,75,- pr. stk. (Spar: ,-)
Panasonic varmepumpe split cz25wke kr. 8.395,00,-
Panasonic varmepumpe split cz25wke

8.395,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
TILBUD
Toyotomi varmepumpe kr. 8.499,00,-
Toyotomi varmepumpe

8.499,00,- pr. stk. (Spar: 1500,-)
Varmepumpe Hero indedel MSZ-LN35, hvid kr. 8.753,75,-
Varmepumpe Hero indedel MSZ-LN35, hvid

8.753,75,- pr. stk. (Spar: ,-)
Indlæs flere

Luft til luft varmepumpe:

Denne løsning er den billigste af de tre typer. Luft til Luft varmepumpen fungerer ved at væske med lavt kogepunkt cirkulerer mellem ude og inde. Luften der blæses ud er luft indefra som blot er opvarmet. Ved en Luft/Luft varmepumpe starter prisen omkring 10.000 kr. excl. montering. Denne type er velegnet hvis du ønsker en varmepumpe i sommerhuset.

Ønsker du i stedet en pris på montering af Luft til Luft varmepumpe?

Luft til vand varmepumpe:

Denne løsning er midt i feltet af de tre typer. Luft til vand varmepumpen er nemlig lidt mere avanceret. I stedet for at blæse luft ind i dit hjem, så benytter den varmen i luften til at varme vandet i din gulvvarme eller radiatorer. Ved en Luft/Vand varmepumpe starter prisen omkring 35.000 kr. excl. montering.

Ønsker du i stedet en pris på montering af Luft til Vand varmepumpe?

Væske til vand varmepumpe (Jordvarme):

Denne løsning er den dyreste af de tre typer. Væske til vand varmepumpen er nemlig det man kalder et jordvarmeanlæg. Det foregår ved at man graver en masse meter rør ned i jorden, faktisk så skal du bruge 1-3 m2 jord pr. m2 bolig du har, for at opnå et effektivt system. Varmepumpen sender væske rundt i rørene, som så bliver varmet op af den passive solenergi i jorden. Ved en Væske/Vand varmepumpe starter prisen omkring 100.000 kr. Til gengæld, så sparer du op mod 60% på varmeregningen og der er næsten ingen vedligeholdelse.

Ønsker du i stedet en pris på montering af Jordvarmeanlæg?

Se denne fine video omkring Jordvarme, fra Klimahåndværkeren:

Producenter af varmepumper

En af de kendte spillere på det danske VVS marked er Danfoss, En danfoss varmepumpe er bestemt værd at se nærmere på, min research har dog vist at Danfoss kun laver væske/vand og luft/vand varmepumper. Så hvis du kigger efter den billige løsning en luft/luft varmepumpe, så er tyske Bosch et godt udgangspunkt. Du bør også se på modellerne fra Panasonic. Flere af Panasonic's varmepumper er udstyret med Nanoe-G luftrensnings system. Nanoe-G systemet sikrer et sundt indeklima, da det automatisk optager støv og eliminerer virus, bakterier og allergener, som ellers ville cirkulere rundt i dit hus. Set fra et sundhedsmæssigt synspunkt, så ville Nanoe-G systemet helt klart være at foretrække. Men søger du en billig varmepumpe, så kig på Luft/Luft modellerne.

Se udvalget af varmepumper hos VVS.dk

Fordele ved varmepumper

  • Billig energi
  • Høj driftsikkerhed
  • Bedre indeklima
  • Støjer mindre end oliefyr
  • Du kan spare op til 50% af dine varmeudgifter.
  • Mulighed for reduktion af elafgiften.

Ulemper ved varmepumper

  • Etablerings omkostninger
  • Anlægget afgiver en svag summen

Annonce:
Nærvarme Varmepumper

Annonce:
Kom i gang med investering
det er nemt med Nordnet One.
Nordnet One - En komplet løsning med lave omkostninger