Varmepumper

Indeholder reklame igennem affiliate links for:

VVS.dk, Tjenestetorvet.dk og 3byggetilbud.dk

Har du overvejet at investere i en varmepumpe? Det er slet ikke nogen dum idé, hvis du f.eks. bruger oliefyr, brændeovn eller elvarme i dag. Hvis du gør det, så bor du typisk i områder hvor fjernvarme ikke kan leveres på nuværende tidspunkt. En varmepumpe kan nemlig spare op til 50% på varmeregningen.

Det er ikke mindst blevet aktuelt at overveje en varmepumpe, nu da brændeovne fra april 2021, skal skottes eller udskiftes med en ny. Her kunne varmepumpen være et godt alternativ.

Hvad er forskellen på en aircondition og en varmepumpe?

Hvis du har en aircondition, så kan den levere kold luft. Du kender den måske fra bilen, eller hvis du har været på ferie sydpå. Aircondition findes desuden i nogle kontorer, den kan levere en frisk kølig luft, så man ikke sidder og steger i varmen.

En varmepumpe derimod, den kan både levere kold og varm luft, afhængigt af dit behov. Så når du fryser om vinteren, så leverer varmepumpen varm luft og når du sveder om sommeren, så leverer den kold luft. Varmepumpen kan tilmed levere varmt vand til badet.

Hvordan kan varmepumpen levere varme i frostvejr?

Jeg vil give dig ret i at det lyder lidt mystisk, at man kan danne kold luft ud af varm luft og danne varm luft ud af kold luft. Men sagen er den at, selv om temperaturen er under frysepunktet, så vil der altid være noget varme i luften, der kan trækkes ud, og blæses ind i dit hjem. Så varmepumpen kan køre hele året.

varmepumpe
Vaillant climavair vai 5-035 wn Vaillant climavair vai 5-035 wn
Pris:
8.006,75  
Læs mere »

luft/luft varmepumpe med 8 grader funktion og eksklusivt lcd display på indedelen som kan aktiveres efter behov. Varmeydelse 3,81 kw, scop 4,4, køleydelse 3,5kw seer 8,5. rørtilslutninger 1/4"-3/8"Indedel, HxBxD, MM 290 x 865 x 210Udedel HxBxD,

Vaillant climavair vai 5-050 wn Vaillant climavair vai 5-050 wn
Pris:
8.306,75  
Læs mere »

luft/luft varmepumpe med 8 grader funktion og eksklusivt lcd display på indedelen som kan aktiveres efter behov. Varmeydelse 5,57kw, scop 4,1, køleydelse 5,3kW seer 7,6. rørtilslutninger 1/4"-1/2"Indedel, HxBxD, MM 301 x 996 x 225Udedel HxBxD,

Panasonic luft/luft CU-NZ50VKE (udedel) Panasonic luft/luft CU-NZ50VKE (udedel)
Pris:
10.746,75  
Læs mere »

Du finder altid en god pris på Varmepumpe udedel cu-nz50vke hos vvs.dk. Nemt og hurtigt.

Panasonic luft/luft NZ25VKE (kit) Panasonic luft/luft NZ25VKE (kit)
Pris:
10.825,75  
Læs mere »

Panasonic varmepumpe Etherea NZ25VKE inde- og udedel.Indedel med indbygget Wi-Fi.

Panasonic luft/luft NZ35VKE (kit) Panasonic luft/luft NZ35VKE (kit)
Pris:
12.294,75  
Læs mere »

Panasonic varmepumpe Etherea NZ35VKE inde- og udedel.Indedel med indbygget Wi-Fi.

Panasonic luft/luft NZ50VKE (kit) Panasonic luft/luft NZ50VKE (kit)
Pris:
16.469,75  
Læs mere »

Panasonic varmepumpe Etherea NZ50VKE inde- og udedel.Indedel med indbygget Wi-Fi.

Luft til luft varmepumpe:

Denne løsning er den billigste af de tre typer. Luft til Luft varmepumpen fungerer ved at væske med lavt kogepunkt cirkulerer mellem ude og inde. Luften der blæses ud er luft indefra som blot er opvarmet. Ved en Luft/Luft varmepumpe starter prisen omkring 10.000 kr. excl. montering. Denne type er velegnet hvis du ønsker en varmepumpe i sommerhuset.

Ønsker du i stedet en pris på montering af Luft til Luft varmepumpe?

Luft til vand varmepumpe:

Denne løsning er midt i feltet af de tre typer. Luft til vand varmepumpen er nemlig lidt mere avanceret. I stedet for at blæse luft ind i dit hjem, så benytter den varmen i luften til at varme vandet i din gulvvarme eller radiatorer. Ved en Luft/Vand varmepumpe starter prisen omkring 35.000 kr. excl. montering.

Ønsker du i stedet en pris på montering af Luft til Vand varmepumpe?

Væske til vand varmepumpe (Jordvarme):

Denne løsning er den dyreste af de tre typer. Væske til vand varmepumpen er nemlig det man kalder et jordvarmeanlæg. Det foregår ved at man graver en masse meter rør ned i jorden, faktisk så skal du bruge 1-3 m2 jord pr. m2 bolig du har, for at opnå et effektivt system. Varmepumpen sender væske rundt i rørene, som så bliver varmet op af den passive solenergi i jorden. Ved en Væske/Vand varmepumpe starter prisen omkring 100.000 kr. Til gengæld, så sparer du op mod 60% på varmeregningen og der er næsten ingen vedligeholdelse.

Ønsker du i stedet en pris på montering af Jordvarmeanlæg?

Se denne video omkring Jordvarme, fra Klimahåndværkeren:

Producenter af varmepumper

En af de kendte spillere på det danske VVS marked er Danfoss, En danfoss varmepumpe er bestemt værd at se nærmere på, min research har dog vist at Danfoss kun laver væske/vand og luft/vand varmepumper. Så hvis du kigger efter den billige løsning en luft/luft varmepumpe, så er tyske Bosch et godt udgangspunkt. Du bør også se på modellerne fra Panasonic. Flere af Panasonic's varmepumper er udstyret med Nanoe-G luftrensnings system. Nanoe-G systemet sikrer et sundt indeklima, da det automatisk optager støv og eliminerer virus, bakterier og allergener, som ellers ville cirkulere rundt i dit hus. Set fra et sundhedsmæssigt synspunkt, så ville Nanoe-G systemet helt klart være at foretrække. Men søger du en billig varmepumpe, så kig på Luft/Luft modellerne.

Se udvalget af varmepumper hos VVS.dk

Fordele ved varmepumper

  • Billig energi
  • Høj driftsikkerhed
  • Bedre indeklima
  • Støjer mindre end oliefyr
  • Du kan spare op til 50% af dine varmeudgifter.
  • Mulighed for reduktion af elafgiften.

Ulemper ved varmepumper

  • Etablerings omkostninger
  • Anlægget afgiver en svag summen

Annonce:
Tjenestetorvet.dk

Annonce:
3byggetilbud.dk - Vores håndværkere står klar