Har du oprettet et testamente?

Indeholder reklame via affiliate links for:

Dokument24.dk

Vi alle har i store træk brug for et testamente af mindst 5 årsager. Det kigger vi lidt på her, for vi kan jo ikke spå om fremtiden og ved derfor heller ikke om alt vil flaske sig, efter eget ønske eller der bliver problemer mellem arvingerne, pga manglende beskrivelser. Derudover er det også en god idé med en fremtidsfuldmagt.

Hvorfor skal der oprettes et testamente?

  • Ægtefælle – Du kan sikre at i arver mest muligt, efter hinanden.
  • Samlever – Du arver intet, med mindre der er et testamente.
  • Sikring af børn – Du kan sikre hvor mindreårige børn placeres i tilfælde af din død.
  • Særeje – Du kan undgå fordeling af arv, ved skilsmisse.
  • Fordeling – Du kan bestemme fordelingen af arven.

Overstående er jo alle nogle meget gode grunde, til at oprette et testamente. Desværre sker det at folk dør, uden at der er er oprettet et testamente, i det tilfælde, sker der følgende: Ægtefællen arver desværre kun 50% af arven, hvis der er børn. Er i ugift, så arver den samlevende 0% og må måske flytte fra hus og hjem.

Et testamente er billigere end du tro! Det tager ca. 20 minutter, klares online og koster kun 695*,- (2021). Ønsker du juridisk vejledning med en jurist, kan et testamente erhverves for 2495*,- her booker du en indledende samtale, før testamentet udfyldes.

*Dertil kommer et gebyr for notar.

Hvorfor skal der oprettes en fremtidsfuldmagt?

  • Undgå at staten sætter en vægte til at bestemme over dig.
  • Vælg selv hvem der kan træffe beslutninger for dig.
  • Træder først i kraft når du ikke selv er i stand til at bestemme.

Man vil jo gerne træffe egne beslutninger så længe man kan. Og når man ikke længere kan træffe de rigtige beslutninger, så ønsker man selvfølgelig at en man har tillid til, kan tage vare på det ansvar. Desværre sker det at folk ikke får oprettet en fremtidsfuldmagt i tide. I det tilfælde at du er blevet alt for syg eller måske dement, så vil staten sætte en værge til at bestemme over dig.

En fremtidsfuldmagt er ikke nogen stor udskrivning, kun 295*,- (2021) og med den sikrer du f.eks. at ægtefælle, samlever eller voksne børn får ret til at være værge for dig. Du er kun et klik og 5-10 spørgsmål, fra at have styr på fremtiden, du behøver ikke længere fedte med ufyldestgørende skabeloner, lav det ordentligt, lav det online, evt. med juridisk vejledning. Ønsker du juridisk vejledning, kan en fremtidsfuldmagt erhverves for 995*,- med en indledende samtale.

*Dertil kommer et gebyr for notar.

Med overstående juridiske dokumenter, så er i godt sikret mod fremtiden. Men der er et par andre ydelser der også kunne være interessante for jer. F.eks. Ægtepagt, Samejeoverenskomst eller Børnetestamente mfl.

Testamente