Gør græsplænen forårsklar

Indeholder reklame via affiliate links for:

10-4.dk, Frishop.dk, 10-4.dk, Texas.dk og Plantetorvet.dk

Så er det ud med riven

Det er tid til at gøre græsplænen forårsklar!

Find riven og riv græsplænen, sådan fjerner du mos, blade og visne græstotter. Hvis græsplænen ikke er voldsomt plaget, så er en almindelig rive, ganske velegnet. Men er der tale om en pæne med meget mos, så er en plænelufter mere velegnet. (Se længere nede).

Græsplænen bør have kalk

Her efter har græsplænen godt af en gang kalk, for at modvirke mos dannelsen. Det kan f.eks. være Plænekalk fra Turfline. Kalk kan i princippet bruges hele året. Men for ikke at slæbe for meget kalk ind i huset, er det en fordel at kalke græsset inden havesæsonen for alvor går i gang. F.eks. i de kolde måneder eller tidlige forår, hvor man færdes minimalt på græsset.

Til de bare pletter, skal der eftersås. Her vil Eftersåning fra Turfline være velegnet. Den har vi nemlig selv anvendt med succes i flere omgange. Er plænen så fuld af mos, så den helt forsvinder, når du går i gang med riven, så kan det være nødvendigt at anlægge en helt ny græsplæne. Her får du en god start, med Masterline Græsfrø, de giver både en tæt og langsomvoksende græsplæne, med op til 30% færre klipninger. Det kan man jo ikke sige nej til!

Men skal der være græs på hele grunden? Måske har du brug for lidt inspiration, i form at en Haveplan? Hvis du vil holde det simpelt, kan du også finde nogle blomsterløg, du kan så i efteråret. Blomsterløgene skal i jorden i slutningen af september.

Plænegødning til græsplæne

Noget der vil gavne din græsplæne mod mos er en gang gødning. Her er Vertigazon Plænegødning et god bud og alternativ til de jernvitriol/jernsulfatholdige produkter, der har tendens til at misfarve fliser, beton og terrasser. Med Vertigazon Plænegødning undgår du de misfarvninger. Kan anvendes fra Marts måned, når jordtemperaturen er over 10 grader og frem til sidst på sommeren. En sæk rækker til ca. 100 m2. Efter sådan en behandling, vil resultatet være en pæn græsplæne.

Græsplæne

Hvad er en plænelufter?

En plænelufter er en maskine der fjerner mos og lufter plænen. De fås både eldrevet med ledning og med benzin motor. Via knive stikker den en masse huller i græsplænen, når du kører på kryds og tværs. Det giver en luftig plane, der er træls for fugtig mos.

Nedenstående er et udvalg af plæneluftere

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

Fiskars Plænelufterkniv kr. 120,00,-
Fiskars Plænelufterkniv

120,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
TILBUD
Plænelufter 1300 watt - 320 mm kr. 836,55,-
Plænelufter 1300 watt - 320 mm

836,55,- pr. stk. (Spar: 141,-)
Plænelufter kr. 1.299,00,-
Plænelufter

1.299,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
TILBUD
Ryobi Plænelufter 1400W - RY1400SF35A kr. 1.568,00,-
Ryobi Plænelufter 1400W - RY1400SF35A

1.568,00,- pr. stk. (Spar: 331,-)
Indlæs flere