Insekterne har det svært

Indeholder reklame via affiliate links for:

Plantetorvet.dk.

Verdens insekter har det svært, vi har ikke gjort det nemmere for dem de sidste mange årtier og nu er den helt gal. For naturområder bliver der færre af og dermed også indsekter.

Jamen er insekter ikke de der irriterende dyr, der altid skal blande sig, når man sidder i haven om aftenen? Jo, men alt hænger sammen og har en mening, næsten da…

Når betingelserne er dårlige, rammer det f.eks. bierne. Bierne og andre bestøvende insekter i haven, som er afgørende for at du får et godt udbytte fra køkkenhaven og dine frugttræer. Netop antallet at bier er gået tilbage, ja faktisk er bi-bestanden svundet betydeligt ind i de seneste år. Der er mangel på bestøvere og det vil ramme fødevareproduktionen.

Du kan dog hjælpe til! Ved at tilbyde bierne optimale betingeler i din have, kan du få større udbytte og bierne kan få mulighed for at overleve. Du kan dermed hjælpe bierne, du kan hjælpe dig selv og du kan hjælpe verden! 3 ting med et smæk! Men smæk ikke bien.

Hvis bien forsvinder, så kan du godt vinke farvel til honning i din the eller på dit morgenbrød osv. Selv om der findes i omegnen af 300 forskellige arter af bier, alene i Danmark, så har de brug for din hjælp.

Hvordan reder vi bierne?

Bierne skal tilbydes de bedste betingelser i din have og det gør du ved at plante Bi-venlige planter. Der er en lang række blomster, stauder, træer, buske og krydderurter, som tiltrækker bier.

Her under finder du en masse bi-venlige planter. Læs mere og se udvalget under de enkelte kategorier hos Plantetorvet.dk

Bier ved solsikke