Julebelysning på juletræet

Indeholder reklame via affiliate links for:

10-4.dk.

Om 14 dage siger kalenderen at det er den 1 december. Det betyder at juletiden er på vej! Er du klar med lys til juletræet?

Juletræet skal traditionen tro prydes med lys for at fejre Jesus eller lysets komme, afhængigt at hvordan man ser på det. Det første juletræ med lys, i Danmark, skulle efter sigende være blevet tændt på Holsteinborg Gods, julen 1808. Så traditionen med lys på juletræet er ikke så forfærdelig gammel, kun lidt over 200 år, hvis man ser på det med danske briller. Men ser vi med de internationale briller, så har juletræet været tradition siden midten af 1400'tallet i Estland og Letland. Ifølge Wikipedia.

Som vi alle ved, så er tørt gran og levende lys ikke den bedste kombination. Specielt med dyr og børn i hjemmet, er der grund til at være ekstra opmærksom. Løsningen på det er elektriske lys, de findes i mange varianter, typisk hvor man skal passe på med, ikke at falde over en ledning, eller også skal men ned bag sofaen, for at tænde på kontakten til lysene.

Lys på juletræet

Slut med at det besvær. De elektriske julelys er blevet trådløse! Sæt batteri i lysene, grib fjernbetjeningen og tænd for showet. Skal lysene lyse stille og roligt, eller skal de være med flammeeffekt? Ja det er op til dig, jeg ville nok vælge flammeeffekten, for at få det til at ligne levende lys.

Se f.eks. udvalget hos 10-4.dk – De har både lidt til huset og haven.

Der er lidt mere end 24 dage til juleaften, så du har tid til at bestille julelysene. Men jo før du får det gjort, jo før kan du strege det punkt på listen, du enten kan bestille dem til levering med posten, eller til afhentning.

Julelys

Hvis du alligevel hælder mest til levende lys, så er der en række forholdsregler som du bør være opmærksom på. Se bare her under, hvordan du holder en brændsikker jul, med 9 tips fra Mikonomi.dk.

Hold en brandsikker jul

Tak fordi du læser med

 Har du nogle spørgsmål?