Spring til indhold

Fleksjob? Hvad er det og hvad betyder det

Med en fleksjobber i huset som pt. er uden arbejde, så er indtægten ikke hvad den har været. Det er ikke så nemt at finde Fleksjob, så det vil jeg da lige slå et slag for. Her er de tanker jeg selv har haft omkring fleksjob og dem jeg har hørt om fra min hustru som er flexjob ramt, pga. kronisk migræne.

Hvad er fleksjob?

Fleksjob er noget man kan få tilkendt, hvis man kan arbejde lidt, men ikke fuldtid. Fleksjob aflønnes med almindelig løn, svarende til funktionen der skal udføres. Du kan f.eks. beregne den gennemsnitlige månedsløn her.

Hvad koster en fleksjobber?

En fleksjobber koster kun for de timer der skal arbejdes. Dvs. det afhænger af det antal timer der arbejdes. F.eks. 3 timer om ugen. Ja så betaler du kun ca. 1.788,- + pension, atp, feriepenge osv. om måneden. Hvis det var en fuldtidsansat, ville beløbet være 24.000 om måneden, svarende til en timeløn på ca. 149 kr. Ja du betaler kun for de timer der!

Alt det kan du få en idé om via denne beregner: Hvad koster en ansat. Din nye medarbejder får dermed, med tilskud fra kommunen, en månedsløn på 20.292 kr. Du kan selv prøve beregneren: Beregn løn i fleksjob her.

Hvorfor ansætte en fleksjobber?

Der går så mange fleksjobbere rundt i Danmark, der savner noget at stå op til. De kan ikke varetage et job på 37 timer. De kan måske klare 5, 10 eller 15 timer, forskelligt fra person til person. Lidelserne kan være mange. Lige fra ondt i ryggen til kronisk migræne. Der er altså tale om folk hvor evnen til at arbejde, er nedsat varigt i alle former for arbejde. Mangler du hjælp et par timer, så ansæt en fleksjobber og få et glad ansigt på nedsat tid.

Hvor gamle er fleksjobbere?

Der er ingen fast alder på en fleksjobber. Nogle fleksjobbere er i slutningen af 20'erne. Nogle i starten af 20'erne. Andre er i 30'erne, 50'erne eller 60'erne. Så snart evnen til at arbejde, er nedsat varigt i alle former for arbejde, det kan ramme alle aldre.

Hvor mange feriedage har man i Fleksjob?

Lige så mange som alle andre. Når du er ansat i fleksjob, er du omfattet at de almindelige ferieregler. Dermed er du også berettiget til at have 25 feriedage om året.

Arbejdsløs fleksjobber?

Som arbejdsløs fleksjobber kan du være berettiget til ledighedsydelse. Har du været ansat i fleksjob i 9 måneder, ud af de seneste 18 måneder, får du ret til ledighedsydelse. Satsen svarer til 89% af den højeste dagpengesats. Ledighedsydelsen påvirkes ikke af din ægtefælles indkomst eller evt. formue.

Hvordan får man tilkendt Fleksjob

Du kan få bevilget fleksjob af din kommune, hvis: du har en varig nedsat arbejdsevne.

Migræne

Listen opdateres.

Annonce:
Emma-Madras.dk