Spring til indhold

Realkredit – Nyt lån og omlægning

Indeholder reklame igennem affiliate links for:

Basisban.dk, Lånlet.dk m.fl.

Når der skal købes nyt hus, bolig eller lejlighed, så kan det nogen gange blive nødvendigt med et lån, med mindre du har en god portion guld på opsparingen. Her kommer et Realkredit lån ind. Bankrenten er ofte dyr og derfor vil du kun låne de 15% i banken, hente de 5% på opsparingen og låne de øvrige 80% hos Realkreditinstituttet. Nu tænker du måske, hvor kommer de 5% fra? Kan jeg ikke bare låne dem i banken? Jo sådan har det været hidtil, men fra November 2015, så skal du selv have de første 5% på din opsparing. Dem må du ikke låne i banken, det er lovmæssig bestemt.

Hvad er Realkredit egentlit?

Det første danske Realkreditinstitut blev oprettet i 1797. Den første kreditforsikrings lov blev vedtaget i 1850, den gang kunne kreditforeningerne yde lån på 60% af boligens værdi, det var dog ikke nok, så i slutningen af 1800-tallet blev det hævet til 75% i dag kan du låne op til 80% af ejendommens værdi. Ideen med Realkredit er at det kan være svært at løfte alene, men løfter man i flok, så er det nemmere. Låntagere hæftede i staten solidarisk, i dag har vi store Realkredit institutter som varetager risikoen, de opkræver til gengæld gebyrer og renter til at polstre sig mod tab, så man kan sige at man stadig hæfter solidarisk, da vi alle betaler lidt til fælles kassen.

Hvor kan man låne penge i dag?

Jyske Kredit (BRF Kredit) (Ejet af Jyske Bank)
Nykredit
Realkredit Danmark (Ejet af Danske Bank)
Totalkredit (Ejet af Nykredit)

Hvilke typer lån er der?

Fastforrentet obligationslån med afdrag
Hvis du vælger et fastforrentet obligationslån, ved du hvor meget du skal betale i afdrag, i lånets løbetid. Du er således ikke afhængig af stigende eller faldende renter. Det eneste du skal være opmærksom på er bidragssatsen, som kan ændre sig over årene.

Fastforrentet obligationslån uden afdrag
Hvis du vælger et Fastforrentet obligationslån uden afdrag, så har du samme sikkerhed som et almindeligt Fastforrentet obligationslån med afdrag. Du kan dog vælge at lade være med at betale tilbage på lånet i en periode. Den afdragsfrie periode, hvor du kun betaler lånets renter og bidrag, kan vare op til 10 år. Hvor efter du skal begynde at betale af på både lån og renter. Her er det værd at bemærke at du IKKE afdrager på din gæld, men kun betaler omkostninger i den afdragsfrie periode.

Rentetilpasningslån med afdrag
Hvis du vælger et Rentetilpasningslån bliver din rente på lånet fastsat enten 1 gang om året, eller hvert 3 år. Fastsættelsen af renten kaldes rentetilpasning. Her har du en risiko for at dit lån enten kan falde eller stige i rente. Det kan således både blive billigere eller dyrere at have lånet. Med den usikkerhed, ved du ikke hvad du kommer til at betale for dit lån og du løber dermed en risiko. Til gengæld så vil et Rentetilpasningslån ofte have en lavere rente, end f.eks. et Fastforrentet lån, hvor Realkreditinstituttet løber risikoen. Da lånet er med afdrag, betaler du af på lånet fra start til slut.

Rentetilpasningslån uden afdrag
Hvis du vælger et Rentetilpasningslån uden afdrag, så har du samme risiko som ved et Rentetilpasningslån med afdrag. Din rente fastsættes enten 1 gang om året, eller hvert 3 år. Du kan vælge afdragsfrihed i en periode, hvor du kun betaler lånets renter og bidrag. Rentefriheds perioden kan vare op til 10 år. I de 10 år betaler du således ikke af på lånet, du betaler udelukkende renter og bidrag af lånets størrelse.

Prioritetslån med afdrag
Hvis du vælger et Prioritetslån med afdrag, så får du et banklån, der fungerer lidt lige som en kassekredit. Du låner f.eks. 100.000 kr. og sætter 80.000 kr. ind på kontoen, du vil nu have 180.000 kr. stående på kontoen, men betaler kun rente af de 20.000 kr. der er i difference mellem indlån og udlån. Renten på et Prioritetslån følger markedsrenten og kan således både falde og stige, du påtager dig derved en risiko. Renten er typisk højere end et Rentetilpasningslån.

Prioritetslån uden afdrag
Hvis du vælger et Prioritetslån uden afdrag, så har du samme risiko som ved et Prioritetslån med afdrag. Du kan hæve og indsætte på kontoen som du ønsker, og betaler kun rente af differencen på indlån og udlån. Du har mulighed for afdragsfrihed i en periode, hvor du kun betaler renterne. Som ved Prioritetslån med afdrag, så påtager du dig en risiko, da renten både kan gå op og ned. Renten er typisk højere end ved et Rentetilpasningslån og du afdrager ikke på lånet i den afdragsfrie periode.

Andre lån fra udvalgte låneudbydere. Listen er ikke komplet.

Brug for råd og vejledning?

Hvis man skal omlægge et lån, eller optage et lån, så er det en god idé med noget vejledning. De er nok så flinke nede i banken og når du ringer til de forskellige institutter, men de vil alle sammen tjene penge på dig, så her er det godt med en kyndig hjælp uden for, som ikke er afhængig af at have dig som kunde. Få en aftale med en Realkreditkonsulent! En Realkreditkonsulent er en rådgiver der står 100% på din side side i forhandlingerne.

Vi har fundet en rigtig effektiv webside, hvor du kan beregne rente omkostningerne, ud fra nogle få oplysninger. Beregn ydelse, renter, afdrag og restgæld her.

Realkreditlån eller andre lån

Annonce:
Emma-Madras.dk