Robotplæneklipper

Indeholder reklame via affiliate links for:

Coop.dk og RobotEksperten.dk.

Robotplæneklipperne kommer! Vi kender efterhånden flere og flere, der anskaffer sig en robotplæneklipper eller en plænerobot, som det også kan kaldes. De koster lidt i anskaffelse og fås i flere størrelser, men arbejdet er nemmere, når man blot kan kigge på at den slår græs.

En Robotplæneklipper passer dog ikke sig selv. Som anden teknik skal den serviceres mindst 1 gang om året. Den skal rengøres løbende og der skal trækkes styre kabler, før den kan gå i gang, med sin første tur.

Pris og kvalitet hænger sammen

Der findes mange billige robotplæneklippere på markedet. De kan fint slå græs, men nogle er blot bedre end andre. Nogle sværger til Husqvarna som er et af de førende mærker, mens andre er til Robomow og nogle kender mærket Gardena godt. Gardena har du måske hørt om fra din vandkande eller andet haveudstyr. Gardena (oprindeligt tysk) er ejet af svenske Husqvana, det samme er McCulloch (oprindeligt amerikansk), så uanset hvilket af de 3 mærker du kigger på, så er der svensk ejerskab bag. Dyrest af de 3 mærker er dog typisk Husqvarna.

For nylig har vi opdaget at man til nogle robotplæneklippere, kan få et cover. F.eks. en vi kender, der har en Husqvarna robotplæneklipper, har givet den et mariehøne cover, så den kører rundt og er rød med sorte prikker i fineste mariehøne-folie. Folien fås også med mange andre nuancer, hvis du ikke lige ønsker en mariehøne.

Robotplæneklipper

Hvad koster en Robotplæneklipper?

De billigste modeller, som f.eks. Grouw starter ved omkring 3.300 kr. De dyreste modeller, som kan klippe op til 100.000 m2 koster lige under 100.000 kr. men det er nok de færreste med private haver, der har det behov. En god plæneklipper til en parcelhus have på op til 1.000 m2, koster mellem 7.000 og 14.000 kr. jo højere pris, jo bedre kvalitet og flere funktioner.

Stort udvalg af robotplæneklippere hos Coop.dk

Hvilke funktioner har sådan en robot?

En Robotplæneklipper er mange gange klogere, end den traditionelle græsslåmaskine. For selv om den kører på kryds og tværs af din græsplæne, så når den hele arealet i løbet af sin gennemløbstid.

Nogle modeller kan styres via smartphone.
Nogle modeller kan køre i alt slags vejr.
Nogle modeller kan klippe ud til kanten.
Nogle modeller er tyverisikret.
Nogle modeller kan køre på skråninger.
De kan alle slå græs.

Hvad er behovet? Overvej det før du køber. For hvis du har fundet en fancy en, der ikke kan køre rundt i hele din have, så er det jo spild af penge. Køb hellere en der kan det, der er brug for.

Stort udvalg af Robotplæneklippere hos RobotEksperten.dk.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

Einhell Robotplæneklipper GC-RM 500 kr. 2.749,00,-
Einhell Robotplæneklipper GC-RM 500

2.749,00,- pr. stk. (Spar: ,-)

Var det ikke sådan en robot du søgte? Så er det måske støvsugerrobotter du søger? Så kik lige på artiklen om rengøring.