Æblegrød

Vi er heldigvis beriget af et æbletræ der er over 30 år gammelt. Herudover så står der et æbletræ i skæl, som drysser ned på vores græsplæne, er man hurtigere end fuglene, er der også en fin portion æbler at finde her.

Vi er glade for æbler her i huset, men man siger jo også, at et æble om dagen, holder doktoren væk. Men der er 1 ting der topper æbler i naturlig form og det er æblegrød. Æblegrød har nemlig den fordel at det kan spises både koldt og varmt, ja og så kan det anvendes til både dessert, morgenmad og et lille mellemmåltid. Hvem kan f.eks. ikke lide en gammeldags æblekage?, med bl.a. makroner, æblegrød og flødeskum? Den er altid et hit.

Vi spiser som regel æblegrøden kold, men er der Vaniljeis i fryseren, så er sådan en gang varm æblegrød fantastisk sammen med Vaniljeis.

Men hvordan laver man så denne fantastiske spise?

Ingredienser i Æblegrød

  • 800-1000 gram Æbler
  • 70-80 gram Sukker
  • 2 dl Vand
  • Så skal vi i gang med Æblegrøden (ca. 30 minutter)

    1. Æblerne skrælles og kærnehuset fjernes. Her efter skæres æblerne ud i tern, jo mindre tern jo bedre.
    2. Æblerne hældes efterfølgende ned i en gryde, sammen med vandet.
    3. Tænd for varmen og lad det koge med låg på.
    4. Det skader ikke at røre rundt i gryden et par gange undervejs.

    5. Når æblerne er kogt ud, tilsættes sukker, sørg for at røre godt rundt, så Ingredienserne blandes.
    6. Lad grøden koge videre et par minutter, til du har den rette konsistens.

    Æblegrøden er nu klar til varm servering, eller kan køles ned til kold servering.

    Opskriften kan suppleres vaniljekorn, i form at en stang vanilje.
    Vanilje blandes i grøden, sammen med sukker.

    På nedenstående billede er æblegrøden serveret med mælk.

    Velbekomme!

    Beslægtet indhold