Brunsviger

Nedenstående opskrift er afprøvet og forbedret flere gange. Første gang den blev publiceret her på siden var i juli 2009 og siden er den blevet ændret lidt og løbende forbedret. Sidste nye version er opdateret i Juli 2014 og opdateret i November 2014. Velbekomme!

Nedenstående giver nok til 24 stykker i en lille bradepande.

Ingredienser

Dej:

  • 2,5 dl. mælk
  • 50 g gær
  • 100 g smør
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 2 æg
  • 500 g hvedemel

Fyld:

  • 150 g smør
  • 150 g brun farin

Er du en sikkergris, kan du runde op til 250 gr. af hver.

Brunsviger: Fremgangsmåde

  • Lun mælken og rør gæren i. Bland øvrige ingredienser i.
    Tip: Hvis du smelter smør i en gryde, bliver dejen mere blød og luftig.
  • Slå dejen godt sammen og lad den hæve i 20 min.
  • Fyld: smelt smør og tilsæt farin, kog op under omrøring.
  • Prik huller i dejen med en gaffel.
  • Fordel smør/farin blandingen over dejen.
  • Prik huller i dejen med en gaffel, så fyldet fordeles mere.
  • Lad dejen hæve 15 min, ekstra for at gøre den mere luftig.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Bages i 25 min.
Brunsviger

Velbekomme

Sulten på mere? Så tjek vores andre opskrifter