Nedenstående opskrift er afprøvet og forbedret flere gange. Første gang den blev publiceret her på siden var i juli 2009 og siden er den blevet ændret lidt og løbende forbedret. Sidste nye version er opdateret i Juli 2014 og opdateret i November 2014. Velbekomme!
Nedenstående giver nok til 24 stykker i en lille bradepande.
Ingredienser
Dej:
- 2,5 dl. mælk
- 50 g gær
- 100 g smør
- 2 spsk sukker
- 1/2 tsk. groft salt
- 2 æg
- 500 g hvedemel
Fyld:
- 150 g smør
- 150 g brun farin
Er du en sikkergris, kan du runde op til 250 gr. af hver.
Brunsviger: Fremgangsmåde
- Lun mælken og rør gæren i. Bland øvrige ingredienser i.
Tip: Hvis du smelter smør i en gryde, bliver dejen mere blød og luftig. - Slå dejen godt sammen og lad den hæve i 20 min.
- Fyld: smelt smør og tilsæt farin, kog op under omrøring.
- Prik huller i dejen med en gaffel.
- Fordel smør/farin blandingen over dejen.
- Prik huller i dejen med en gaffel, så fyldet fordeles mere.
- Lad dejen hæve 15 min, ekstra for at gøre den mere luftig.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Bages i 25 min.
Velbekomme
Sulten på mere? Så tjek vores andre opskrifter