En dansk sommer uden koldskål er ikke en rigtig dansk sommer! Nu man man så forfalde til alle de færdig koldskål blandinger man kan finde i supermarkedet. Arla pumper flere tusind liter ud hver sommer, til hungrende danskere, som ikke kan finde ud af at lave koldskål selv. Må da indrømme at jeg selv forfaldt til det færdiglavede da jeg var single, men nu er der andre boller på suppen igen. Her får du nemlig en koldskål opskrift, ikke bare en opskrift, men min bedste opskrift på koldskål med æg og vanilje.
Du skal bruge følgende: 1 liter kærnemælk, 2 æg, 6 tsk. sukker og 1 tsk. vanilje (Pr. 3 personer)
- Find en stor skål, der matcher antallet af personer (1 liter pr. 3 personer).
- Tilsæt 2 æg, 6 tsk. sukker og 1 tsk. vanilje pr. liter.
- Rør sammen til en luftig masse, bare giv den gas med røremaskinen.
- Tilsæt kærnemælken (1 liter pr. 3 personer).
- Rør den luftig masse sammen med kærnemælken det giver en cremet konsistens.
- Når din blanding ligner nedenstående billede er den klar.
Klar til at spise
Når du har fuldt min koldskål opskrift, så er den klar til at blive spist. Her kan man både bruge Kammerjunker og Cornflakes. Min egen favorit er
“Kammerjunkere max 8% fra Karen Volf (Bisca)” de gule poser man nogen gange kan få. Fordelen er at de ikke blive bløde lige så hurtigt som de andre og for det andet, så er de fedtfattige. De andre modeller kan være nogle rigtige kalorie bomber. Jo mindre fedt, jo mere koldskål.
Måske med jordbær?
Man kan selvfølgelig spise koldskål med Kammerjunker eller Cornflakes men, hvis det skal peppes lidt op, kan man med fordel fylde skiveskårede jordbær eller bananer i, umiddelbart før servering. Så bliver det ekstra friskt.
Så skal vi have koldskål sangen
Nu du er kommet i Koldskån stemning så skal du da lige høre sangen: Nede med Koldskål – Velbekomme
Koldskål er en lækker sommerret, men det er mindst lige så godt med et stykke Waleskringle eller Vandbakkelser. Men da man ikke kan spise koldskål hver dag, vil specielt børn nok være glade for en gang Svensk Pøleret eller Kartoffel Æggekage.