Svensk Pølseret

Svensk pølseret er en klassiker som børnene gerne vil have. Pølser, kartofler og ketchup, what's not to like? Her har vi den helt traditionelle version, er du mere til den alternative version med sødekartofler, kan du finde opskriften her.

Nedenstående giver nok til 4 personer.

Ingredienser

  • 1000 gr. Kartofler
  • 1 stk. Løg
  • 50 gr. Margarine
  • 2-3 dl. Tomatpuré (Kan erstattes med Beauvais Tomatketchup)
  • 4 dl. mælk
  • Salt
  • Peber
  • 6 pølser eller 8 små kyllingepølser
  • Purløg til pynt

Tilberedningstid: ca. 40 minutter

Svensk Pølseret: Fremgangsmåde

  • Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og koges i ca. 20 minutter.
  • Mens kartoflerne koger, hakkes og svitses løget i en gryde.
  • Pølserne skæres i skiver.
  • Tomatpuré, mælk, salt og peber tilsættes gryden med bl.a. løg.
  • Kartoffelskiver og pølser hældes i gryden med det andet.
  • Retten skal nu stå og koge i ca. 10 minutter, til den er varm.
  • Purløgene skylles og klippes over retten.
Svensk pølseret

Velbekomme

Sulten på mere? Så tjek vores andre opskrifter – Nu vi snakker svensk, har du besøgt Hven?