Opskrift: Chokoladekage

Indeholder reklame via affiliate links for:

Denne gang skal vi ikke kun kigge på 1 chokoladekage, men to. For det har været svært at vælge!

Der er to kandidater til prisen som den bedste chokoladekage. Det er en nem at gå til og kan bages både i en bradepande og i en kageform. Men husk at smøre formen før bagning.

Nem Chokoladekage fra Arla
Alletiders mumse Chokoladekage fra Alletiders Kogebog

Nem Chokoladekage

Her har vi en kage som selv efter et par dage, stadig har en lækker konsistens og smager virkeligt godt. I vores seneste version, blev kagen beklædt med en glasur ovenpå. Det var slet ikke dårligt og en kage man sagtens kan anbefale.

Alletiders mumse Chokoladekage

Her har vi en kage der sjældent holder et par dage. For den bliver som regel spist med det samme af gæsterne. Den har en god svampet konsistens, sådan en kage, der nok bør spises med ske eller gaffel. Men bestemt ikke dårlig. Det bedste af det hele, tilberedningen er nem og hurtig og resultatet godt. Men også en kage, hvor kalorierne tæller stærkt, når ingredienserne hældes i skålen.

Hvilken en kage syntes du er bedst? Opskrifterne findes i overstående links!

Find mange flere opskrifter her.

Kagen er en gammel opfindelse

Her i Danmark er kagen et kendt og et populært valg, hvis der skal laves kage til klassen, jobbet eller fødselsdagen. Ja man kan faktisk kalde det for en favoritkage. Hvornår den første chokoladekage blev bagt i Danmark er svært at vide, men eftersigende, skulle de første chokoladekager være bagt i Europa i 1600-tallet. Chokoladen fik man fra Sydamerika. Den 27. januar fejrer vi International Chokoladekage dag! Chokoladekagen har ikke altid været sød, som vi kender den i dag, før i tiden var chokoladekagen en luksus vare, uden sukker. Det søde opstod først senere, da man begyndte at blande sukker i dejen.