Nu skal i høre om en opskrift på Fyldt horn, som er prøvet utallige gange, siden den det blev lavet, tilbage i skoletiden, i hjemkundskab.
De gamle opskrifter er gået tabt, men fremgangsmåden og mængderne kan jeg huske og derfor er det lige til.
Til Fyldt horn skal du bruge:
25 gr. Gær
2 dl. Mælk
1 tsk. Salt.
75 gr. Bagemargarine
1 dl. Sesamfrø
6 dl. Hvedemel
1 Æg til pensling
Til fyld skal du bruge:
250 gr. Champignon på glas
200 gr. Skinkestrimler
3 Hårdkogte æg.
100 gr. Pizzatopping (revet ost)
Fremgangsmåde
Du starter med at røre gæren ud i mælken, i den første skål.
Bagemargarinen smuldres i hvedemel i en anden skål.
De to blandinger hældes sammen i den største skål og salt tilsættes.
- Du starter med at røre gæren ud i mælken, i den første skål.
- Bagemargarine og hvedemel blandes sammen i en anden skål.
- De to blandinger hældes sammen i den største skål og salt tilsættes.
- Dejen skal nu æltes godt sammen og efterfølgende hæve i 20 minutter.
- Champignon, Skinke og Pizzatopping hældes i en skål, sammen med æg, skåret i terninger.
- Dejen æltes igen og rulles ud til en stor trekant, med kagerulle.
- Fyldet fordeles ud over trekanten, dog med 1 cm. fri ved kant.
- Kanten pensles med æg eller mælk hele vejen rundt.
- Trekanten skal nu rulles fast sammen, start fra den brede ende til du har et horn. Løft det straks over på en bageplade med bagepapir.
- Hornet skal nu pensles med æg eller mælk, hvor efter sesamfrø drysses ind over. Stil hornet til hævning i 20 minutter.
- Hornet skal nu bages i 30 minutter ved 200 grader. (Varmluft 180 gr)
Velbekomme!
Tip: Hvis der er nogen der ikke bryder sig om champignon, kan de evt. begrænses til halvdelen af hornet. Ved at tilsætte champignon efter det øvrige fyld er hældt ud over dejen. Efter sådan en gang hjemmebag, skal det så være nemt i morgen? Prøv en gang Spaghetti og kødsovs.