Opskrift: Fyldt horn

Nu skal i høre om en opskrift på Fyldt horn, som er prøvet utallige gange, siden den det blev lavet, tilbage i skoletiden, i hjemkundskab.

De gamle opskrifter er gået tabt, men fremgangsmåden og mængderne kan jeg huske og derfor er det lige til.

Til Fyldt horn skal du bruge:

25 gr. Gær
2 dl. Mælk
1 tsk. Salt.
75 gr. Bagemargarine
1 dl. Sesamfrø
6 dl. Hvedemel
1 Æg til pensling

Til fyld skal du bruge:

250 gr. Champignon på glas
200 gr. Skinkestrimler
3 Hårdkogte æg.
100 gr. Pizzatopping (revet ost)

Fremgangsmåde

Du starter med at røre gæren ud i mælken, i den første skål.
Bagemargarinen smuldres i hvedemel i en anden skål.
De to blandinger hældes sammen i den største skål og salt tilsættes.

  • Du starter med at røre gæren ud i mælken, i den første skål.
  • Bagemargarine og hvedemel blandes sammen i en anden skål.
  • De to blandinger hældes sammen i den største skål og salt tilsættes.
  • Dejen skal nu æltes godt sammen og efterfølgende hæve i 20 minutter.
  • Champignon, Skinke og Pizzatopping hældes i en skål, sammen med æg, skåret i terninger.
  • Dejen æltes igen og rulles ud til en stor trekant, med kagerulle.
  • Fyldet fordeles ud over trekanten, dog med 1 cm. fri ved kant.
  • Kanten pensles med æg eller mælk hele vejen rundt.
  • Trekanten skal nu rulles fast sammen, start fra den brede ende til du har et horn. Løft det straks over på en bageplade med bagepapir.
  • Hornet skal nu pensles med æg eller mælk, hvor efter sesamfrø drysses ind over. Stil hornet til hævning i 20 minutter.
  • Hornet skal nu bages i 30 minutter ved 200 grader. (Varmluft 180 gr)
Dejen rulles ud
Dejen æltes igen og rulles ud til en stor trekant, med kagerulle.
Fyldet fordeles på dejen
Fyldet fordeles ud over “trekanten”
Fyldt horn, før det sættes i ovnen.
Dejen rulles til et horn og pensles med æg hvorefter sesamfrø drysses ind over
Fyldt horn, lige kommet ud af ovnen.
Efter 30 minutter i ovnen
Fyldt horn, klar til servering
Der var de første stykker væk.

Velbekomme!

Tip: Hvis der er nogen der ikke bryder sig om champignon, kan de evt. begrænses til halvdelen af hornet. Ved at tilsætte champignon efter det øvrige fyld er hældt ud over dejen. Efter sådan en gang hjemmebag, skal det så være nemt i morgen? Prøv en gang Spaghetti og kødsovs.