Er du løbet tør for æg i køleskabet? Og er der en mælkeallergiker eller veganer i huset? Fortvivl ikke – her er udmærket opskrift på pandekager uden æg, mælk og smør. Vi har testet både med marmelade, sukker og margarine, marmeladen var helt klart bedst, men det er nok smag og behag.
Opbevaring: Opbevares i køleskab (max 2-3 dage), hvis de holder så længe. Kan evt. fryses.
Nedenstående giver ca. 8 store eller 10 små pandekager.
Ved 10 pandekager, svarer det til 127 Kcal pr. stk.
Ingredienser
- 300 g Hvedemel (svarende til ca. 4 dl).
- 2 tsk. Sukker.
- 1 tsk. Bagepulver.
- 1 tsk. Kardemomme.
- 5-6 dl vand. (afhængigt af konsistens) (11 dl. ved dobbelt portion.)
- 25 g Flydende margarine (svarende til ca. 0,5 dl) evt. halv mængde.
Pandekager uden æg: Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienser sammen i en skål.
- Fordel lidt Flydende margarine eller olie på panden.
- Bag pandekagerne på hver side, til de bobler og er klar.
- Du kan med fordel strø lidt sukker på din tallerken, så klistrer pandekagerne ikke fast.
Velbekomme
Sulten på mere? Så tjek vores andre opskrifter
Pandekager (Med A38)
Ja i får lige en mere, fra samlingen.
Ingredienser
- 200 gr. Hvedemel (svarende til ca. 2-3 dl).
- 1 tsk. sukker.
- ½ tsk. salt.
- ½ tsk. Kardemomme.
- 3 spsk. vand.
- 3 æg.
- 4 dl. A38
Pandekager med A38: Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienser sammen i en skål.
- Fordel lidt Flydende margarine eller rapsolie på panden.
- Brug ca. ½ dl. dej pr. pandekage.
- Bag pandekagerne på hver side, til de bobler og er klar.
- Du kan med fordel strø lidt sukker på din tallerken, så klistrer pandekagerne ikke fast.
Velbekomme
Det var så to opskrifter på pandekager. Er du stadig sulten? Se vores andre opskrifter.
Pandekager (Almindelige)
Ja det stopper ikke med 2 opskrifter. I får lige en mere fra samlingen, den mest brugte.
Ingredienser
- 360 gr. Hvedemel (svarende til ca. 6 dl).
- 1 liter. Kærnemælk
- 6 tsk. sukker.
- 2 tsk. Kardemomme.
- 5 æg.
Pandekager: Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienser sammen i en stor skål.
- Fordel lidt Flydende margarine eller rapsolie på panden og lad den varme op.
- Brug ca. 2/3 dl. dej pr. pandekage.
- Bag pandekagerne på hver side, til de bobler og er klar.
(Når første side ikke er flydende mere, er de klar til vending.).
Pas på med for meget varme kogepladen skal stå på 4-6 for et godt resultat. - Du kan med fordel strø lidt sukker på din tallerken, så klistrer pandekagerne ikke fast.
- Overskydende pandekager kan opbevares på køl 2-3 dage. eller fryses.
Velbekomme
Det var så to opskrifter på pandekager. Er du stadig sulten? Se vores andre opskrifter.