Bedste mobilabonnement?

Indeholder reklame via affiliate links for:

Telmore.dk, 3, Oister, CBB, OK Mobil, Eesy Mobil, Greentel m.v.

Bedste mobilabonnement? Langt de fleste fra unge til gamle har et Mobilabonnement, som de bruger dagligt. Derfor gælder det om at have det bedste mobilabonnement, nemlig det, der passer perfekt til dig og din husstand. Udbuddet har aldrig været større, du kan få alt fra et gammeldags tale abonnement til et abonnement med diverse musik og streamingtjenester til. Det kan f.eks. være et ønske om billigere adgang til Musik, HBO, Netflex, Cmore. Viaplay, Spotify eller noget helt andet.

Ja der er mange ting der spiller ind, når man skal finde et nyt og helst billigt mobilabonnement. Der er primært 4 ting der er afgørende for et fornuftigt og rentabelt valg.

Mobildækning er mest afgørende, da dårlig dækning forringer din kontakt til omverdenen, specielt er det kritisk hvis du skal ringe til alarmcentralen. I tilfælde af nødopkald vil en perfekt forbindelse være at foretrække. Men hvem dækker egentlig bedst i Danmark? Det ser vi nærmere på længere nede i artiklen.

1. Mobildækning
2. Pris
3. Service
4. Funktioner

En af de Mobilabonnementer som har hele paletten af muligheder er Telmore Med deres Play pakker har de fundet et marked i vækst.

Hvilke udbydere findes der i Danmark?

Vi har 4 licenser på det danske marked for mobiltelefoni, de er købt af YouSee (TDC), Telia, Telenor og 3 (Hi3G). YouSee har været her længe, Telia og Telenor har haft mange år til at etablere sig, mens 3 er grundlagt i 2002. Den kortere levetid som 3 har haft, gør at de har bygget alt op for bunden, i løbet af de seneste 18 år. Det er således nyt udstyr det hele og høj hastighed. Men betyder det så at de dækker bedst?

Hvordan dækker dit teleselskab?

Hvordan dækker dit teleselskab egentlig? På langt de fleste smartphones kan man se hvordan signalstyrken er i det øjeblik du slår det op. Din signalstyrke måles i dBm, jo mere nigativ din dBm er, jo dårligere dækning har du. I skrivende stund siger min telefon -102 dBm, så det er ret dårligt. Tidligere i dag kunne jeg måle -82 dBm i udkanten af Slagelse. Hvis din telefon siger -70 dBm, jamen så er du faktisk bedre stillet end mig. Viser din telefon mellem -60 og -90 dBm, så ser det fornuftigt ud. Men er din signalstyrke -100 dBm eller mindre, så er du dårligt dækket.

For at finde ud af dit signal skal du gøre følgende:

Andorid:
1. Tryk på Apps og vælg indstillinger.
2. Rul ned til afsnittet system og klik på Om enheden.
3. Klik på Status – Signalstyrken vises nu under netværk.

iPhone:
1. Gå til opkaldsmenu, som skulle du indtaste telefonnummer.
2. Indtast: *3001#12345#*
3. Tryk på ring op – Signalstyrken vises nu øverst til venstre.

Simkort

Hvilke mobilselskab skal jeg så vælge?

Nu ved du lidt om hvordan de forskellige selskaber dækker, men med 3 netværk tilbage i Danmark: YouSee, 3 og Telenor-Telia, så er det ikke kun nok at vide hvem der dækker hvor. Hvilket net benytter det teleselskab du har i kikkerten? Her har du hele listen over de mest kendte teleselskaber i Danmark. Listen er desværre ikke komplet, da der er utroligt mange mobilselskaber jeg aldrig har hørt om, så dette er kun vejledende.

Hvilket mobilnet kører du på?

Hvilket net kører du så på? Telia?, jeg kommer til at tænke på nedenstående video, hvem husker ikke den lille reklame. De dækker åbenlyst mange steder, men jeg har ikke været heldig med Telia's net. Faktisk har jeg bedst erfaring med YouSee netværket. Men mere om det senere, vi skal lige have videoen.

Hvem dækker bedst?

Der er ikke noget entydigt svar på det spørgsmål, da der kan være store lokale forskelle. Den nyeste test jeg har kunne finde af mobilnet stammer fra Januar 2014. Her blev Teknologisk Institut bedt om at kontrollere det mobilen netværk i Danmark. Her kontrollerede man mobildatadækning, upload, download, videostreaming og samtaler. Man målte 500 steder i hele landet. Målingen blev bestilt og betalt af Telenor.

Nu vil jeg ikke afsløre hele den fine rapport her, men ser man på hele landet, så er den fejlfri brugeroplevelse på Telenor's net 76%, hos Telia er det 71%, hos 3 er det 52% og hos YouSee er det 50%. Med den bundplacering måtte YouSee selvfølgelig gøre noget, så fra Juli 2014 til Februar 2015, har YouSee arbejdet på at opgradere sine lidt over 3000 master i Danmark. Opgraderingen omhandler 3G og 4G. YouSee lover på deres hjemmeside, at de sommeren 2015 vil dække 99% af Danmark med både 2G/Edge, 3G og 4G. Så det kan være at testen ville se anderledes ud, hvis den blev lavet i dag.

Men det stopper ikke der, for Telia og Telenor har også arbejdet fra 2013 og frem til slutningen af 2014. De sammenlagde nemlig deres netværk. Det betyder at uanset om du er Telia kunde eller Telenor kunde, så kører du på samme netværk. Det var første led i en planlagt fusion mellem de to danske selskaber, den plan blev dog aflyst af EU-Kommissionen i 2015 og er siden droppet af selskaberne selv.

Her er et udsnit af de teleselskaber vi kender til.

3 (Hi3G) Netværk:
3 Mobil
OiSTER

YouSee Netværk:
YouSee
MIT Tele
happiimobil
NETTALK
OnFone
TELMORE
Unotel
Relatel

Telenor Netværk:
Telenor
CBB Mobil
Lebara Mobile
OK Mobil
One Mobile

Telia Netværk:
Telia
Eesy Mobil
Greentel
Call me

Hvilket teleselskab har den bedste service?

Hvem har ikke prøvet at sidde som nr. 32 i køen og vente og vente og vente.. Det gider man ikke når der er problemer. Mit seneste teleselskab Telmore, var hurtige ved telefonen da jeg kontaktede dem sidst. Telmore er da også tidligere blevet kåret som det bedste telesekslab, ser man på Trustpilot så ligger de ikke nr. 1. Men kunder der føler sig dårligt behandlet, har nok mere behov for at anmelde deres teleselskab, end de kunder der er tilfredse. Tilbage i forået 2013 havde Søndagsavisen en artikel omkring de bedste mobilselskaber, her scorede Telmore topkarakter, efterfuldt af CBB. De selskaber der scorede lavest point ud af 11 var Telia, Oister, 3 og Telenor.

Mobilabonnement til børn

Når de små eller større, skal kunne kontakte forældre, venner m.v. så får de en mobil i lommen. Men her er man jo ikke interesseret i indholdstakserede regninger. Nej der skal være styr på økonomien og forbruget. Må gerne være lukket for betalingsnumre og indholdstakserede sms. Er det tid til ny mobil?

Hvilke teleselskab er billigst?

Telemarkedet skifter hurtigt, men ifølge min egen gennemgang er det Oister der har føretrøjen pt. Men det der er billigt for mig, er ikke nødvendigvis billigt for dig. Det handler om hvad du har brug for! Bruger du meget data, taler du meget eller har du behov for meget data og meget tale? Sådan kan behov være forskellige. Du starter med at finde ud af hvilke teleselskab der dækker bedst i dit område. Testen starter på din egen mobil, hvor meget signal har du? Her efter finder du ud af hvad du bruger af data, hvor mange sms/mms du sender og hvor meget du snakker. Med de grund info kan du nu gå på jagt efter det bedste teleselskab til den bedste pris. På overstående liste finder du et selskab på det net der dækker bedst og så skal der ellers sammenlignes priser. Med en lille times arbejde, så er du i mål, sværere er det ikke.

Nedenstående prissammenligning indeholder kun et udsnit af markedet med mobilabonnementer.

Mobilabonnement med andre behov

Har du ufravigelige krav til dit abonnement, f.eks. Spotify, Musik, Fri data, Ingen data eller noget andet? Så prøv at se den nedensåtende lise. Her kan du nemlig tilpasse listen efter dine ønsker. Er Mobilabonnement uden data, er nok svært at opdrive. Men man kan jo altid deaktivere data, hvis dit ønskede abonemenetet er forbrugsafregnet.

Uanset om du søger Mobilabonement priser, Mobilabonemment med Spotify, Mobilabonement med Viaplay eller Mobilabonement med musik, så håber vi du har fundet, hvad du søger. Tusind tak for dit besøg. Kom snart igen.

Smartphone