Chromecast er din nye ven

Indeholder reklame via affiliate links for:

En Chromecast som sådan, ikke en nyhed, men findes i flere versioner og kræver lidt opsætning før den kører. Er du fuldt teknisk kyndig, så er det bare fedt, hvis ikke, så hjælper jeg dig gerne lige fra indkøb til opsætning og kører ikke før det virker og du ved hvordan det virker.

Hvad er en Chromecast?

Den er en mindre elektrisk enhed, der i første omgang gjorde det muligt at vise indhold fra telefonen, tablet eller computer, direkte på dit tv. Med Chromecast 4K er den blevet suppleret med Google Tv, som overflødiggører din telefon. Du installerer apps på din Chormecast og styrer den med en fjernbetjening. Du kan f.eks. se Tv-serier fra HBO Max, Netflix, Viaplay, Tv 2 Play, DR TV, eller film fra f.eks. Nordisk Film+ eller Disney+. En Chomecast kan også vise klip fra f.eks. Youtube.

Din Tv leverandør, har garanteret allerede en app, der understøtter Chromecast. Det har f.eks. både Boxer Tv, YouSee og Waoo Tv. Nu er du så afhængig af at de også har en app til Google Tv.

Hvordan tilsluttes en Chromecast?

Den monteres i tv'ets HDMI port. Dertil skal den tilsluttes strøm, enten fra en USB port i tv'et eller i en stikkontakt via medfølgende adapter.

Chromecast

Hvilke krav er der til en Chromecast?

 1. Du skal have et tv.
 2. Du skal have et Wi-Fi-netværk.
 3. Dit tv skal have en HDMI port.
 4. Dit tv skal have en ledig USB port, eller et ledigt strømstik i nærheden.

Når overstående et på plads, så kan du nyde godt at en Chromecast. Hvis din tv udbyder har en app, der understøtter Chromecast, så kan du se dine tv-kanaler uden brug af tv-boksen. Dertil kan du altid vise indhold DR TV appen og fra YouTube. Øvrige nævne tjenester kræver et abonnement. Sæt kablerne i og følg guiden på skærmen.


TerkeLit har stor erfaring i montering og opsætning af Chromecast lige siden første udgave kom tilbage i 2013. Har brug for hjælpe til opsætning af en Chromecast så tøv ikke med at kontakte TerkeLit.

Hvad koster en Chromecast?

For 400-500 kr. er du kørende med en Chromecast, afhængigt af version. Den kan sende bl.a. TV2 Play, HBO Nordic, Waoo, Netflix, DR TV, Youtube og C More, fra din smartphone og over på dit tv. Alt det kræver er en WiFi forbindelse og et USB stil i dit tv. Her du ikke noget USB stik i dit tv, så kan det klares med en adopter i stikkontakten. Installer nu appen på din smartphone og følg den nemme opsætning. Chromecast fungerer sammen med iPhone®, iPad®, Android, Chromebook, Mac® og Windows® computere.

Skal din Chromecast kunne lidt mere?

Til almindeligt gennemsnitlig tv, er det blot den billige HD model du skal vælge. Men har du et 4K tv, så skal du vælge 4K HDR versionen, for at få fuld udnyttelse af dit tv.

Med mindre du har HD eller 4K i dit fjernsyn, så fungerer den forrige version Chromecast 3 ganske fint, så du kan overveje at spare differencen, så længde den findes.

Chromecast er også velegnet, hvis du er træt af kabler og ønsker at sende din computer skærm op på en tv skærm? Du køber bare en trådløs HDMI forbindelse. Det er faktisk ikke så dyrt og det er uhyr nemt at sætte op. Der findes flere forskellige former for trådløs HDMI, ingen er dog bedre end Chromecast pt. og priserne kan du se her over.

Som en lille ekstra ting, så virker den også fra computeren. Så skal du lave f.eks. en Powerpoint præsentation for virksomheden, kan du blot dele din computer skærm via Chrome browseren og wupti, nu kan alle se med fra fladskærmen i mødelokalet.

Chromecast 2

Chromecast eller Apple TV?

Er du træt af reklamer eller uinteressante tv programmer? Ja så hører du til dem der enten fravælger eller kraftigt nedgraderer tv-pakkerne i disse år. Streaming vinder frem og alle udbydere er at finde i App Store eller Google Play på din smartphone.

Film og serier gør sig dog bedre på en større skærm. Her kommer Chromecast eller Apple TV så ind i billedet. For via de to teknologier kan du få serien eller filmen op på tv skærmen. Sådan fungere det:

Chromecast

Chromecast er en enhed fra Google. Udstyret med HDMI stik til fjernsynet og et strømkabel til fjernsynets USB udgang eller en stikkontakt. Monteres på fjernsynet og guiden på skærmen følges.

Chromecast kræver et Wi-Fi netværk for at fungere. Men når den først er konfigureret, så kører det. Du finder de ønskede film eller serier på telefonen og afspiller det på skærmen, via Chromecast. Nemt og simpelt.

Dine tv apps ligger altså på din telefon. Du benytter gratis tjenester som f.eks. DR TV eller køber abonnement hos f.eks. HBO, Netflix, Disney+, Dansk Filmskat eller en af de andre tjenester. Chromecast bruger ikke fjernbetjening, men Google har lanceret Google TV, som i lighed med Apple TV har en fjernbetjening. Google TV er dog ikke lanceret i Danmark, men hvad skal man også med en fjernbetjening?

Hvad koster det? Du køber Chromecast og så kan du i princippet streame gratis fra f.eks. Youtube eller DR TV. Dertil kommer evt. abonnementer på de ønskede streaming tjenester.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.

Google Chromecast TV (Full HD) kr. 339,00,-
Google Chromecast TV (Full HD)

339,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Google Chromecast TV (4K) kr. 539,00,-
Google Chromecast TV (4K)

539,00,- pr. stk. (Spar: ,-)

Apple TV

Apple TV er en lille boks fra Apple. Udstyret med HDMI stik til fjernsynet og et strømkabel til stikkontakten. Når det hele er sat til, følges guiden på skærmen.

Apple TV kræver Wi-Fi netværk for at fungere. Men når den først er konfigureret, så kører det. Du finder de ønskede film eller serie apps via App Store på Apple Tv boksen og her fra vælger så, via fjernbetjening, det du vil se.

Dine tv apps behøver dermed ikke ligge på telefonen, men skal installeres på dit Apple Tv. Det kan f.eks. være HBO, Netflix, Disney+, Dansk Filmskat eller en af de andre tjenester.

Hvad koster det? Du køber Apple TV og så kan du i princippet streame gratis fra f.eks. Youtube eller DR TV. Dertil kommer evt. abonnementer på de ønskede streaming tjenester. Du kan vælge at købe abonnement til Apple TV+ der koster et månedligt beløb og giver adgang til Apple Originals.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.
Alle billeder hentes fra annoncørens produktfeed.

Apple TV Remote (3. Gen.) kr. 493,00,-
Apple TV Remote (3. Gen.)

493,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Apple TV Remote (3. Gen) kr. 524,00,-
Apple TV Remote (3. Gen)

524,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Apple TV 4K (2022) 64GB Wi‑Fi kr. 1.299,00,-
Apple TV 4K (2022) 64GB Wi‑Fi

1.299,00,- pr. stk. (Spar: ,-)
Apple TV 4K 64GB (2021) kr. 1.478,00,-
Apple TV 4K 64GB (2021)

1.478,00,- pr. stk. (Spar: ,-)

Hvad er forskellen så?

 • Chromecast er billigere i indkøb.
 • Apple TV er 3x dyrere end Chromecast.
 • Chromecast bruger mobilen som fjernbetjening.
 • Apple TV leveres med fjernbetjening.
 • Streaming tjenesterne skal tilkøbes og koster det samme.
 • Chromecast kan tilsluttes tv via HDMI og USB.
 • Apple TV tilsluttes via HDMI og Strømstik.