Blodtryk – Hvornår har du sidst tjekket?

Indeholder reklame via affiliate links for:

Coop.dk, Med24.dk

Vidste du at ca. 1 million danskere har forhøjet blodtryk? Det svarer til ca. 1 ud af 6. Det kunne altså være dig! Det er heldigvis nemt at holde øje med sit blodtryk. Nogle aktivitetsure har funktionen indbygget, f.eks. det på linket omtalte ur V2. Har du valgt et ur uden blodtryksmåler, er du ikke helt fortabt. En blodtryksmåler, kan nemlig fås fra et par hundrede kroner og op.

Forhøjet blodtryk er en skjult fjende, da du kun sjældent kan mærke det. Forhøjet blodtryk kan føre til hjertekarsygdomme, fordi det belaster hjerte og kredsløb. Det øger risikoen for at man får blodprop i hjertet eller hjerneblødning. Det er derfor vigtigt løbende at holde øje med sit blodtryk. Når du har dit egen blodtryksapparat, har du mulighed for at måle i ro og mag, hjemme hos dig selv. Der er flere pålidelige mærker på markedet, f.eks. Omron og Microlife.

Køb kun en blodtryksmåler, der er klinisk testet og godkendt

For at du kan regne 100% med din blodtryksmåler, så skal den være klinisk testet og godkendt. Nedenstående blodtryksmålere er både testet er godkendt, så du kan trygt købe en af dem. Den billige kan være lige så god som den dyre, oftest afspejler prisen et bestemt mærke eller nogle specielle funktioner. VI har bl.a. lagt mærke til en med EKG Måling.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger og sorteret efter pris.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

TILBUD
Beurer fuldautomatisk blodtryksmåler - Selective Range BM2
Beurer fuldautomatisk blodtryksmåler - Selective Range BM2
Pris fra 399,00,- (Spar: 250,-)
TILBUD
Beurer blodtryksmåler til håndled - BC 51
Beurer blodtryksmåler til håndled - BC 51
Pris fra 449,00,- (Spar: 100,-)
TILBUD
Braun blodtryksmåler - ExactFit TM 5 Connec
Braun blodtryksmåler - ExactFit TM 5 Connec
Pris fra 579,00,- (Spar: 20,-)
TILBUD
Beurer blodtryksmåler - BM54
Beurer blodtryksmåler - BM54
Pris fra 699,00,- (Spar: 250,-)
TILBUD
Beurer blodtryksmåler - BM 93
Beurer blodtryksmåler - BM 93
Pris fra 1.599,00,- (Spar: 300,-)

Med udgangspunkt i overstående blodtryksmålere, så har du helt styr på dit blodtryk og kan kontakte egen læge, ved forhøjet blodtryk.

Hvad er et normalt blodtryk?

Et normalt blodtryk ligger mellem 120/80 og 130/80. Unge mennesker er helt normale, hvis de ligger på 105/65 mens ældre godt kan ligge på 150/95 uden problemer. Men kontakt læge. hvis du er i tvivl. Du kan både have for lavt blodtryk, normalt blodtryk og for højt blodtryk. Der er dog ofte ingen grund til bekymring ved et lavt blodtryk. Det der kan være farligt er et for højt blodtryk.

Måler du et for højt blodtryk, gælder det om at finde årsagen, det kan f.eks. være stress, som kortvarigt forhøjer blodtrykket. Hvorimod fedme, diabetes, manglede fysisk aktivitet, højt alkohol indtag, højt saltindtag og høj alder, kan give mere permanent højt blodtryk og her skal du være på vagt og kontakte læge, så en løsning kan findes.

Blodtryksmåler, sådan opdater du forhøjet blodtryk

Annonce:

Tak fordi du læser med

 Har du nogle spørgsmål?