Er der celotexplader i dit hus?

Indeholder reklame via affiliate links for:

10-4.dk.

I rigtig mange huse fra starten af 1900’tallet og frem til 1970, finder man en loft og vægbeklædning bestående af træfiberplader (også kaldet celotexplader).

Du kan kende celotexpladerne på deres geniale evne, til at sætte ting op på væggen med tegnestifter. Det er nemt at sætte plakater m.v. op, bare ved at trykke tegnestiften i. Desværre så er celotexpladerne, grundet deres træfiber holdige indhold, særdeles brandfarlige. Det har været ulovligt at anvende celotexplader til byggeri siden 1972. Men de findes stadig der ude, i op til hvert femte hjem. Foruden problemer med brand, så kan de også give fugt problemer, da den bløde og træholdige plade nemt kan suge fugt til sig, hvilket kan resultere i svampevækst.

Har du Celotexplader på dine vægge eller lofter, så bør du overveje at fjerne dem hurtigst muligt!

Hvad erstatter så de gamle celotexplader?

I dag anvender man i stedet gipsplader til at beklæde vægge og lofter med. Fordelen ved gipsplader er at de har både gode brand- og lydisolerende egenskaber. Du gør derfor både din familie og dit helbred en stor tjeneste ved at skrotte de gamle cilotexplader. Det er derfor en oplagt og god investering og julegave, at få erstattet de gamle plader med gips.

Hvad er bedre end sikkerhed for sin familie?

gipsplader
© 10-4.dk

Gipsplader kan fås hos langt de fleste byggemarkeder, det gælder bl.a. 10-4.dk.

Nedenstående priser kan blive vist som pr. m2, men som hovedregel pr. stk.

Nedenstående priseksempler er angivet uden evt. fragtomkostninger.
Alle priser er angivet med forbehold for prisændringer.

Brug for hjælp?
Få et tilbud
så klarer håndværkeren opgaven.

Hvordan ved man at der er celotexplader i huset?

Er dit hus ændre end 1970 er der gode chancer for at finde celotexplader, den nemme måde at undersøge huset på, er ved at banke på vægge og lofter. Er resultatet en hul lyd, så er der en god chance for at det er celotexplader. En hård murstens, gasbeton eller gips væg, vil afgive en helt anden lyd. En anden måde at gøre det på, er ved at finde en pakke tegnestifter, du prøver nu at sætte stiften i væggen, går den ind med modstand, så er det en gipsplade, går den ikke ind, så er det en hård væg, men går den let ind, som var det en opslagstavle, så er det med stor sandsynlighed celotexplader.

Annonce:
Kom i gang med investering
det er nemt med Nordnet One.
Nordnet One - En komplet løsning med lave omkostninger