CityCruise til Oslo

Indeholder reklame via affiliate links for:

DFDS Seaways

CityCruise til Oslo, hvad skal man se i Oslo?

Du får her min rejsebeskrivelse fra de dage, hvor jeg var en tur i Oslo. Håber du kan bruge den som inspiration til en god mini-ferie i den norske hovedstad.

Så er jeg hjemvendt fra en fantastisk tur til Oslo med DFDS Seaways. Hermed følger en lille, større eller mindre beretning om turen som helhed. Sejlede fra København (Dampfærgevej 30, København Ø) Søndag eftermiddag med “Crown of Scandinavia” kl. 17:00.

Ombord på skibet

Efter at være kommet igennem check-in gik jeg op af trappen og ind i skibet. Fandt en elevator og køre op på dæk 9, hvor min kahyt ventede.. Da jeg kom ud af elevatoren på dæk 9, stod der en Stewardesse og viste vej ned til min kahyt. På vejen gjorde hun opmærksom på at jeg ikke havde bestilt bord til aftensmad, og hentede derpå nogle menukort. 15 min senere kom hun tilbage, for at høre hvor jeg ville bestille bord. Så klarede hun det for mig! Super service!

Crown Seaways 2009

Nå men det blev aften og maden skulle indtages. En proces der tog 1½ time. Så fik man da sunket maden. Menuen stod på: “Boeuf Béarnaise” til hovedret og “Pære Belle Héléne” til dessert. Det gik faktisk okay. Ventetiden gik med nogle gode små boller og noget smør. Det blev stillet på bordet mens maden blev klar, fungerede udmærket. Båden lå roligt i vandet og alt fungerede perfekt. Mandag morgen var der Commodore morgenmad… nåede det lige inden vi lagde til i Oslo kl. 9:30 som planlagt 🙂

Afsted mod hotellet

Herfra skulle jeg så fra havnen (Vippetangen, Utstikker 2, Oslo) og til mit hotel. “Rica Holberg Hotel” der var ikke længere end man kunne gå.. man er vel spejder! Lidt over 10 ankom jeg til (Holbergs Plass 1). Jeg afleverede min taske og gik en tur ud i byen.. kunne først få mit værelse efter kl. 14, så havde god tid.

Akershus Slot

Gik ned til Akershus Slot. Deter en middelalder borg, påbegyndt i 1300 tallet og moderniseret i 1600 tallet af Christian d. 4 af Danmark/Norge.. det var den gang der var rigsfællesskab mellem Danmark og Norge! Her gik jeg rundt og så det hele, udstyret med høretelefoner og afspiller som fortalte om rummene. Tog den på Engelsk. Efter rundturen besluttede jeg mig for at tage ud til “Bygdøy”. Det er sådan en halvø der går ud fra Oslo's vestlige side. Men der var et stykke vej at gå. Opdagede at der sejlede en båd fra havnen foran rådhuset og ud til “Bygdøy” (Der står tydeligt skilt på havnen..)

På sejlads i Oslo havn

Efter ca. 10. minutters sejlads var jeg fremme. Jeg stod dog af ved første stop. Det skal du KUN gøre hvis du vil se “Vikingemuseet”. Det ville jeg ikke. Så fik mig en lille gåtur. Jeg ville ned og se “Frammuseet” som har Polarskibet “Fram” stående. Her kan man ud over udstillingen få lov til at se nærmere på “Fram”, både udefra men også indefra. Vældig spænderne. Og med et “Oslo Pass” kommer man gratis ind. Det var derfor en god investering.

Frammuseet - Polarskibet Fram

Annonce:

Oslo Pass

Hvad er et “Oslo Pass” det er sådan en lille “Billet” du køber.. Koster 220 NOK for 24 timer. men fås også i en 48 timers udgave. Her efter har du fri adgang til de fleste museer, tog, busser og sporvogne inden for 4 zoner. Gælder dog ikke natbus og ekspres busser.. Med andre ord burde du kunne bevæge dig ubesværet rundt i Oslo centrum med dette kort på hånden. Kortet stemples med tid og dato første gang du bruger det.

Mig på Fram polarskib

Kon-Tiki Museet

Nå, det var et sidespring.. men meget godt at få med. Efter besøget på “Frammuseet”, gik jeg over vejen til “Kon-Tiki Museet”. Det indeholder en udstilling om Thor Heyerdahls verdenskendte ekspeditioner i Sivbåd til eks. Påskeøen. Udstillingen indeholder de originale skibe/både som blev brugt på Thor Heyerdahls ekspeditioner fra 1937 – 1970.. læs mere her på Wikipedia.

Men vi stopper ikke her. Nu gik turen videre til “Norsk Søfartsmuseum” der også ligger på “Bygdøy”. Man kunne jo få indtryk af, at det kun er en museums ø. Det er ikke korrekt. der liger også nogle fine villaer der ude.

Efter at have set en masse skibs modeller i (model format) var klokken ved at være blevet eftermiddag. Så tog op til hotellet “Rica Holberg Hotel” og fik mit værelse.. Hvis man nu havde været doven, kan jeg fortælle at der til højre for hotellet ligger en 7-Eleven. Lige foran stopper sporvognen. så man behøver ikke gå rundt. Hotellet har gratis trådløst internet, så har man behov for at være på nettet er det ikke umuligt. Hvis man som mig har den rette mobil. eller har medbragt en bærbar computer.

Hviler ud på hotellet

Efter at have fået pusten.. set lidt Simsons i tv.. og pakket ud.. så gik jeg igen på gaden. Denne gang for at finde noget aftensmad… havde set en Burger King restaurant på vejen. på til hotellet. Det lykkedes mig aldrig, at finde den, da jeg skulle bruge den. Til gengæld gik jeg rundt i Oslo i ca. 2. timer. Ifølge min GPS, som jeg tændte da jeg var ved at være lidt træt. Så gik jeg 5-6 km/t. hvilket vil sige at jeg på 2 timer kunne have gået 8-12 km. Det kunne godt mærkes i benene, da jeg kom tilbage, med GPS'ens hjælp. Var kommet lidt uden for mit kort over centrum…

Historisk Museum

Nu var det så blevet Tirsdag og uret tællende ned til afgang med færgen mod København. Men inden afgang skulle jeg lige se lidt mere.. Ville ud og se Holmenkollen, Skisportsbakken. Men kunne læse mig til at den var under ombygning til noget VM i Oslo 2011. Så det projekt blev droppet. I stedet gik jeg et par hundrede meter, ned til “Historisk Museum”. De havde udstilling om alt fra Norges historie. Men også med Mumier osv.. alt i alt en spænderne oplevelse… og så var der gratis indgang.. “Oslo Pas” eller ej.. fantastisk med sådan nogle gratis muligheder.

Forsvarsmuseet

Da jeg havde set det, gik jeg ned til “Forsvarsmuseet”. Det lå næsten helt nede ved Oslobåden. på den anden side af “Akershus Slot”. Her var der en udstilling, med alt, fra små kanoner, til håndvåben, tanks og et enkelt fly stod der også.. Da klokken blev 15:00, bevægede jeg mig atter mod hotellet for at hente min kuffert. Derefter var det tid til en vandretur ned gennem Oslo, med kuffert på slæb. Jeg ankom til (Vippetangen, Utstikker 2, Oslo) kl. 15:45 hvor “Pearl of Scandinavia” lå. Nu skulle jeg bare vente, på at klokken skulle blive 17:00 og afgang.

Check-In

Gik gennem Check-In og op af trappen. Denne gang skulle jeg op på dæk 10. Og denne gang stod der ingen Stewardesse, til at guide. Så der gik jeg lidt frem og tilbage og rundt. Før jeg endelig fandt min kahyt.. kunne simpelthen ikke få numrene til at passe… men det lykkedes til sidst. Da jeg kom ind i min kahyt, kunne jeg konstatere at den var en lille smugle større end ved udrejse. Det var jo ok og dagens udgave af “Børsen” lå på bordet sammen med menukort. Så måtte selv bevæge mig ned og reservere bord i restaurant “Blue Riband”. Ved samme lejlighed fik jeg set lidt af skibet. Havnede på øverste etage hvor man kunne se ud over hele Oslo. Og tage en masse billeder. her stod jeg til vi sejlede og fik nogle fine billeder af landskabet.

Pearl Seaways 2009

Vi kom afsted.. kaptajnen sagde over højtalerne at vi ville passere Kronborg ved 7 tiden onsdag morgen… (På tv kan man, ud over en masse kanaler, se kamera fra broen og forud. Dertil et kort hvor man kan se hvor lang skibet er nået. Ret smart egentlig. Så kan man hele tiden, følge me,d hvor langt vi er nået

Menuen på hjemturen

Da jeg skulle spise, tog det samme tid som på turen til Oslo. Men brødet man fik mens maden blev klar var lidt mere kedelig. Hvor det var små boller på udturen var det franskbrøds skiver på hjemturen.. klart en kedeligere oplevelse… men maden fejlede ikke noget. selv om jeg fik nok af min rødspætte til sidst… for mange ben!! Menuen stod som sagt på: Fyldt Skagen-rødspætte til Hovedret og Péche Melba til dessert. 🙂 Klokken begyndte at nærme sig 22 var det som om det blæste lidt op.. man kunne nu mærke at skibet bevægede sig en smule.. (det var ikke sådan så det gyngede meget.. men man kunne mærke der var små bevægelser i skibet…. Skal lige næves at “Pearl of Scandinavia” er det ældste af de to skibe.. selv om der ikke er mange års forskel på dem.. så må jeg sige at det larmede lidt mere… og så rystede det i hele skibet under sejladsen.. sådan en svag rysten.. den oplevede jeg slet ikke på “Crown of Scandinavia”..

Pearl of Scandinavia - Udsigt fra toppen.. afgang fra Oslo

Ankomst til København

9:30 lagde vi til i København. Der fandt jeg den første og bedste taxa og satte kurs mod hovedbanegården. Købte min togbillet 9:56. og så at toget afgik fra spor 5 kl. 10:00. Så tror nok lige der var en som fik travlt. Jeg løb afsted til Spor 5 og kom ombord, tiden gik stærkt og inden jeg fik kigget rundt i toget var vi i Slagelse. 10:49.. der stod jeg så til pynt til kl. 11:05 hvor Kevin og Mor kom og samlede mig op.. Det var så den ferie 🙂 Allerede i morgen kalder arbejdet igen…

Kongeslottet i Oslo

Når du går op gennem Oslo, så kan du ikke undgå at krydse “Karl Johans Gate”. Følger du Karl Johans Gate i Nord/Vestlig retning kommer du op til Kongeslottet for enden af gaden. Nu har jeg foreløbig været i Oslo 2 gange.. men har desværre ikke fået taget et billede af slottet!

Hver dag kl. 13:30 kan man overvære vagtskifte foran slottet. Ellers må man nøjes med  parken foran og på siden af slottet, som hovedsagligt består af græsplæne og træer. Kommer du på den rette årstid. Som er midten af juni til midten af august, har du mulighed for at få en rundvisning på slottet. DET KONGELIGE SLOTT – omvisning, OSLO, Norway. Der er meget få billetter! Så det vil være en god idé at bestille på forhånd, for at undgå at gå forgæves!

Overnatning i Oslo

Voksenåsen Hotel er med sin placering på toppen af Holmenkollen, ca. 500 meter over havets overflade et idealt sted at overnatte hvis du vil nyde udsigten ud over Oslo! Som de beskriver på hotellets hjemmeside er det langt fra byens larm. Men samtidig tæt nok på til at nyde Oslo. Som ligger så smukt ned til vandet, som det fremgår af billedet på hotellets hjemmeside.

Jeg har desværre ikke selv haft fornøjelsen af at overnatte på Voksenåsen. Men kender en der har og udsigten skulle være anbefalelsesværdig! Så det ville jeg lige dele med dig 🙂 Læs mere om Oslobåden her

Voksenåsen Kultur og konferansehotell
Ullveien 4, 0791 Oslo

Annonce:
Flyhjælp.dk