Oslobåden – På tur til Norge og ombod

Indeholder reklame via affiliate links for:

DFDS Seaways

Hvad skal du lave i ferien eller weekenden? Oslobåden sejler dagligt fra København eller Frederikshavn mod Oslo og nye eventyr. Om det er er MiniCruise, Familie MiniCruise, LuksusCruise, JuleaftenCruise, KærlighedsCruise eller FirmaCruise, så har Oslobåden de rette faciliteter ombord.

Drøm dig væk fra hverdagen

På et typisk MiniCruise sejler du ud dag 1, er fremme dag 2 og hjemme dag 3. Men turen kan også kombineres med overnatning i Oslo eller en uges skiferie, kun fantasien sætter grænser.

Ombord på Oslobåden kan du slentre ned over dækket og nyde udsigten ud over havet. Sverige mod styrbord og de danske kyster mod bagbord. Når du er mættet af den friske havluft kan du nyde en lækker middag i en af skibets restauranter. Du kan f.eks. vælge imellem Buffet, Italiensk eller Steak. Det er en god ide at booke bord enten hjemmefra (når du bestiller) eller straks du er ombord på færgen, da der er rift om de gode tider. Skal du på sightseeing i Oslo, kan en bustur bookes samtidig med billetterne.

Shopping på ombord

Før du nyder middagen eller når middagen er nydt, kan du udforske tax-free shopping ombord. Se det store udvalg af parfume og kosmetik, tøj og tilbehør, accessories og livsstilsprodukter.

Fest og farver på Oslobåden

Er du mere til kølige driks, fest og underholdning, så er der plads Barer i form af Red & White Winebar, Navigators bar, Columbus Night Club, Mermaid bar og Neptune Sky Bar. Sejler du med Crown Seawyas kan du desuden besøge Sky Klub. Har du mere lyst til det våde element, kan du nyde Bubble Zone som også er velegnet til børn (Crown Seaways) der er åbent i Bubble Zone ind til kl. 21:00. Det er begrænset hvor lang børnene kan rende ombord og de små pirater finder hurtigt favoritstedet. Piratklub og Skattejagt fra 4-8 år.

Skibene

Ruten København-Oslo betjenes af skibene M/S Pearl Seaways (Tidligere kendt som Pearl of Scandinavia årg 1989) samt M/S Crown Seaways (Tidligere kendt som Crown of Scandinavia årg 1992). Begge skibe er omkring 170 meter lange og ca. 30 meter bredde.

Kahytter på Oslobåden

Her kan man vælge Standard (Indvendig), Standard (med havudsigt) som tilbydes med enten køjesenge eller dobbeltseng eller Premium inkl. morgenmad og Wi-fi (som begge er tilkøb for andre), som tilbydes med havudsigt, dobbeltseng og balkon, så man kan nyde det gode vejr og udsigten, ved indsejlingen til Oslo.

Det er altid rart at vide hvordan der ser ud, når man skal ud og rejse. Jeg har selv haft fornøjelsen af at rejse med DFDS Seaways på ruten København – Oslo Tur/Retur et par gange.

Min egen erfaring med Oslobådene starter i 2009, hvor jeg skulle opleve Oslo med en kammerart. Desværre måtte han melde afbud i sidste minut, så kom alene afsted og fik oplevet en masse. En bekendt lavede numrer med mig, da han hørte om at jeg skulle alene afsted. Så da jeg havde været igennem Check-in, var jeg blevet udstyret med en Premiumbillet til en Commodore Class Kahyt. Turen til Oslo var med Crown Seaways. Sådan så Commadore Class Kahyt ud i 2009. Bestil din tur her.

Standard

Standard kahytterne er dem der er flest af. 9 forskellige typer fra 2-5 personer. Enten udvendig eller indvendig. Udvendig har vinduer, så man kan se ud. Indvendig er typisk lidt billigere og har ingen vinduer. Skulle oprindeligt have været med på en standard tur, hvis jeg altså ikke var blevet opgraderet.

Commodore Class

Crown Seaways 2009 på Oslobåden

Hjemturen fra Oslo var med Pearl Seaways, som var lidt anderledes indrettet med to bløde stole ud mod vinduerne.

Pearl Seaways 2009 på Oslobåden

Videokvaliteten stod ikke lige så skarpt i 2009, men fik da optaget lidt video på Pearl Seaways.

Commodore de Luxe

Du skal da lige se Commodore De Luxe kahytten på “MS Crown Seaways”. Var så heldig at få en af de forreste med udsigt lige ud til skibets forende. Herlig kahyt 🙂 Men Commodore Balcony, så ligger man inde i “VIP området” det kan jeg godt li. Med en Commodore De Luxe har du ganske vist adgang til Commodore Lounge, men du bor ikke inde i den. Så du skal ud og gå for at nyde godt af det 🙂 Videoen er fra 2011. Bestil din tur her.

Commodore Balcony

I 2010 var jeg afsted igen, denne gang havde jeg fået smag for Commodore Class og havde fået plads i en Commodore Balcony – Jeg var med på en weekendtur fra København til Oslo og retur igen, og her får du billederne fra en hurtig gennemgang i en Commodore Balcony kahyt på dæk 11 som ligger inde i Commodore Loungen på dæk 11, hvor du kan nyde den frie adgang til kage, sodavand, snack, frugt og hvad der ellers findes til fri afbenyttelse når du rejser på den klasse. Hvis nogen skulle være i tvivl kan jeg oplyse at jeg havde en dejlig weekend ombord på Crown of Scandinavia i min Commodore Balcony kahyt nr. 1115. Senere har jeg også prøvet Balcony kahyt nr. 1116, den er identisk. Bestil din tur her.

Sidste video er fra Commodore Balcony kahyt nr. 1100 (den bagerste på skibet) og lidt mindre end den vi sejlede til Oslo i, som havde lidt mere plads. Du kan se den anden kahyt her over. Hvis man ikke er så glad for at sejle så kan det måske hjælpe lidt at man finder en redningsbåd lige uden for vinduet, og ved siden af den private balkon, så finder man ikke mindre end 8 redningsflåder med plads til hver 50 personer. Så du er helt sikker på dæk 11.

Owner's Suite

Skal det være den største kahyt ombord? Så kig efter Owner's Suite, findes på begge oslo færger. Men er det ikke størrelsen der gør det, så kan du overveje at imponere med Commodore de Luxe. Jacuzzi, som er en kahyt med egen Jacuzzi, der findes på Pearl Seaways. Bestil din tur her.

Commodore Lounge

Når man rejser på Premium klassen så har man adgang til “Commodore de Luxe Lounge” på MS Crown Seaways bor man lige rundt om Commodore de Luxe Lounge og har derfor nem adgang til det herlige område med mulighed for afslapning.Billeder og videoer er fra 2009, 2010, 2011 og 2015, så ikke helt nye mere. Men så fik man hus, kone og børn og så var der ikke råd til alle de ture på Commodore Class mere. Se lidt flere billeder af kahytter m.v. her.

Ofte stillede spørgsmål om Oslobåden

Hvornår ankommer Oslofærgen til København?

Kl. 10:00 – Skynd deg ut og opplev byen hvis du skal hjem igen samme dag.

Hvornår afgår Oslofærgen fra København?

Kl. 15:00 (Check-in lukker 15 min før)

Hvornår ankommer Oslofærgen til Oslo?

Kl. 10:00 – Skynd dig ud og oplev byen, hvis du skal hjem igen samme dag.

Hvornår afgår Oslofærgen fra Oslo?

Kl. 15:00 (Check-in lukker 15 min før)

Hvor lang tid har man i Oslo med Oslobåden?

På et MiniCruise ankommer du kl. 10:00 og skal check-in senest kl. 14:45.
Du kan derfor nå en tæt pakket bustur eller et kig på midtbyen. Vil du se mere af Oslo, kan vi anbefale en overnatning på en af byens hoteller.

Gynger Oslobåden?

Det meste af turen fra København til Oslo er typisk i roligt vand. Men er det en blæsende efterårsdag, så kan der godt være lidt bølger fra i passerer Göteborg til i når ind i norsk farvand ved Frederikstad.

Hvilken rute sejler Oslobåden?

København – Frederikshavn – Oslo.
Oslo – Frederikshavn – København.

Skal man have pas med på Oslobåden?

Nordiske statsborgere skal medbringe pas eller kørekort. Medrejsende børn under 16 år, behøver ikke legitimation. Andre rejsende skal uanset alder medbringe gyldigt pas.

Oplevelser i Oslo

Nedenstående aktiviteter kan du nå enten til fods fra færgehavnen i Oslo eller på en af busturene. Da Oslobåden lægger til tæt på centrum, kan du nå ret meget i løbet af en dag eller to, før turen går tilbage mod DFDS terminalen, følg skiltene til Københavnerbåden.

Oplevelser i Norge

Der er en masse at se i Norge, ikke mindst natur og skiferie. Bestil din tur her. Så snart vi får mulighed for det, kommer der nye billeder og en opdateret beskrivelse, når vores lille familie har været afsted.

Oslobåden

Annonce:
Suncharter.dk