Turen går til Sydfrankrig

Sydfrankrig har et mere fladt landskab end hvis du f.eks. har været i Nordfrankrig, hvor der er mange vinstokke og bjerge.

Pavepaladset i Avignon (Sydfrankrig)

Den gamle bydel af Avignon er bestemt ikke egnet til biltrafik.. Det er mange små gader, og det er næsten ikke til at finde en parkeringsplads. Du kan dog være heldig! Når man siger Avignon så siger man også Papauté d'Avignon, eller på dansk, Pavepaladset i Avignon.

Det hedder Pavepaladset fordi Paven boede i Avignon i en kort periode fra 1309 til 1378. Her efter flyttede paven permanent til Rom og har boet der lige siden. Det er dog et fint område og slot der ligger i Avignon, ud til vand og flot natur. Så man forstår ikke helt beslutningen når man står oppe på slottet og nyder udsigten.

Da Pave Clemens V rykkede centrum for den katolske kirke fra Rom til Avignon var det ikke alle der var enige i hans beslutning, så da Gregor XI blev pave i 1378 rykkede han det hele tilbage til Rom, det falder dog ikke i god jord i Frankrig, hvorfor man vælger en ny pave til at regere i Avignon. Først i 1414 bliver alle parter enige om at have et fælles overhoved boende i Rom.

Papauté d'Avignon

Pont Saint-Benezet (Sydfrankrig)

Når du har været oppe og se Pavepaladset, så skal du også lige ned og se Pont Saint-Benezet. Broen er opført mellem 1171 og 1185 og har oprindeligt været hele 900 meter lang. I dag kan du kun se ca. 160 meter, da kun 4 af de oprindelige 22 buer står tilbage!

Hvad blev der af resten? Efter gentagende oversvømmelser der efterlod broen i ruiner holdt man op med at reparere broen i 1668.

Pont Saint-Benezet
Pont Saint-Benezet

Pont du Gard (Sydfrankrig)

Dette imponerende bygningsværk er bestemt et besøg værd, hvis du er i området omkring Avignon eller Nimes. Pont du Gard, eller ”Broen over Gard-floden” som det kan oversættes til, er ikke mindre ned 49 meter højt, i 3 etager, bygget af Romerne omkring 18 f.Kr. Pont du Gard ligger mellem Avignon og Nimes, nærmeste lille by hedder Remoulins. Pont du Gard er resterne af en 50 km lang akvædukt som forsynede Nimes med vand fra en kilde tæt ved Uzès.

Pont du Gard
Pont du Gard

Aix-en-Provence (Sydfrankrig)

Aix-en-Provence er en lille-mellemstor by ca. 25-30 km nord for Marseille. I Marseille finder du lufthavn hvor fra du kan komme til København med både Air France, KLM, British Airways og Brussel Airways. Billetpriserne svinger meget fra selskab til selskab så se dig godt for!

Jeg havde fornøjelsen af at være i Aix-en-Provance omkring juletid så der var flot pyntet op, beklager billede kvaliteten, det er taget med mobil kamera, som på daværende tidspunkt ikke var det bedste! Men man kan da se boderne i baggrunden og lyskæderne ned langs gaden. I alle boderne blev der solgt alt fra spiselige ting til julenisser og julepynt! Alt i alt en hyggelig gade med mange mennesker om eftermiddagen.

På samme gade (lige i centrum) finder du mærkevare butikker og gode caféer og restauranter. Helt sikkert et besøg værd hvis du kigger forbi Sydfrankrig. I oplandet omkring Aix-en-Provance er der flere attraktioner som man kan se, og dem vil jeg også beskrive her på sitet i nær fremtid.

Aix-en-Provence

Theatre Antique D´Orange (Sydfrankrig)

Theatre Antique D´Orange, er et gammelt romersk teater, som er opført omkring 1. årh. e.Kr. Teateret er her ca. 1900 år efter stadig i brug, hvilket forklare den nye scene som ses på det sidste af billederne. Teatret blev optaget på UNESCO's Verdensarvliste i 1981. Helt klart et besøg værd!

Theatre Antique D´Orange Rue Madeleine Roch, 84100 Orange Frankrig

Theatre Antique D´Orange
Theatre Antique D´Orange
Theatre Antique D´Orange
Theatre Antique D´Orange
Theatre Antique D´Orange

I Orange finder man desuden en mindre udgave af triumfbuen i Paris 🙂 Orange's byport. Ikke fordi der er voldsomt meget at fremhæve om Orange, men den havde dog en meget fin byport, som jeg lige syntes du skulle se 🙂

Byporten i Orange

Måske du også kunne være interesseret i Nordfrankring?

Annonce:
Flyhjælp.dk