Fastelavn – Udklædning, kostumer og historie

Indeholder reklame igennem affiliate links for:

Fastelavnstønden.dk og Temashop.dk.

Fastelavn, så er der ikke længe til. Fastelavn er en af de dage der aldrig er fastlagt på dato, men ændrer sig fra år til år. Nogle år i Marts, nogle år i Februar, men mest februar.

Har du styr på din udklædning? Vi skal til fastelavn, men har ikke fået styr på vores udklædning endnu, det skal dog snart være. Udklædning findes i alle størrelser, babyer, børn, vokse osv. Glem ikke fastelavnsboller, de hører også til en god fastelavns fest. Det kan både være varianten der minder utroligt meget om Spandauer, hvis det da ikke er Spandauer, ja og så den gammeldags fastelavnsbolle, men kan få nogle steder, samt lave selv.

Historien om fastelavn

Førhen var det 40 dages faste, nu hedder det heldigvis fastelavn, så vi ikke behøver sulte. Når det hedder at “Slå katten af tønden”, er det fordi man i fortiden satte en sort kat i tønden og slog løs på den, som i dag. Den uskik bruges heldigvis ikke længere, i dag forventer de fleste børn at tønden er fuld af flødekarameller, som vælter ud når tønden bliver smadret. I dag kan den sorte kat løbe fredfyldt rundt og nyde kulden. Tidligere brugte man også Fastelavnsris, friske grene, der pyntes med figurer, hvor efter man slog på forældrenes seng, for at give frugtbarhed. I dag bliver Fastelavnsris i nogle familier, dog brugt til at pynte med slik og pynt. Så børnene har noget sødt til årstiden.

Skal du ud og rasle?

Da vi var børn, klædte vi os ud og var ude og rasle. At rasle vil sige at gå fra hus til hus og synge: “Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade. – Boller op, boller ned, boller i min mave, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade.” Det var dog de færreste der havde fastelavnsboller klar til udlevering, derfor hedder det at rasle, de fleste stedder, fik vi nemlig lidt penge eller slik i stedet. Så når man går og rasler til fastelavn, så kan det give et tilskud til lommepengene. Det kræver dog at du er udklædt og du må hellere lade være med at lave ballade, selv om sangen tilsiger det. Det er længe siden jeg sidst har set nogle rasle, måske traditionen er på vej væk.

Hold din egen fastelavn

Hold din egen fastelavnsfest? Vil du holde fastelavn der hjemme, så er muligheden lige her, et komplet sæt med alt hvad du skal bruge og mulighed for at tilkøbe slik. Find nedenstående sæt her.

Akrylmaling, 12x12 ml Akrylmaling, 12x12 ml
Pris:
69,95  
Læs mere »

Akrylmaling - sæt med 12 stk. 12 ml pr. tube. Farverne i sættet er som på billedet. God kvalitet til maling på fastelavnstønder i træ eller pap.

Fastelavnstønde, EXTREME 58 cm Fastelavnstønde, EXTREME 58 cm
Pris:
875,00  
Læs mere »

Vi anbefaler denne fastelavnstønde til voksne og større arrangementer, hvor mange skal nå at slå til tønden.Vores fastelavnstønder er altid udstyret med 2 huller i toppen, der gør det nemt at hænge sin fastelavnstønde op.Bemærk:Der skal muligvis bruges

Fastelavnstønde, mellem 40 cm Fastelavnstønde, mellem 40 cm
Pris:
154,95  
Læs mere »

Vi anbefaler denne fastelavnstønde til børn i alderen 5 - 9 år.Vores fastelavnstønder er altid udstyret med 2 huller i toppen, der gør det nemt at hænge sin fastelavnstønde op.

Fastelavnstønde, stor 54 cm Fastelavnstønde, stor 54 cm
Pris:
179,95  
Læs mere »

Vi anbefaler denne fastelavnstønde til børn i alderen 9 - 15 år.Vores fastelavnstønder er altid udstyret med 2 huller i toppen, der gør det nemt at hænge sin fastelavnstønde op.

Forstærket fastelavnstønde, 54 cm Forstærket fastelavnstønde, 54 cm
Pris:
189,95  
Læs mere »

Fastelavnstønden er forstærket med: Ekstra tykke bund og låg Lim mellem alle stavene2 ekstra stålbånd. Vi anbefaler denne fastelavnstønde til voksne i alderen +15 år.Vores fastelavnstønder er altid udstyret med 2 huller i toppen, der gør det nemt at hæn

Hvid fastelavnstønde, stor 54 cm Hvid fastelavnstønde, stor 54 cm
Pris:
159,95  
Læs mere »

Vi anbefaler denne fastelavnstønde til børn i alderen 9 - 15 år.Vores fastelavnstønder er altid udstyret med 2 huller i toppen, der gør det nemt at hænge sin fastelavnstønde op.

Returfragt til fastelavnstønder (miljøvenlig fastelavn) Returfragt til fastelavnstønder (miljøvenlig fastelavn)
Pris:
5,00  
Læs mere »

Venligst læs: vi tager ikke vores billige tønde lavet af fyr retur Hjælp os med atspare på træ'et. For5 kr. får du en papkasse som passer til stavene og returlabel hvor fragten er betalt. Der skal kun købes 1 stk af dette "produkt", uanset antal fa

Udklædning og kostumer

Her under er et lille udvalg af udklædning til fastelavn. Der er et væld af kostumer at vælge imellem, vælg mellem flere størrelser, se det store udvalg her hos: Temashop.dk.

Der er uendeligt mange muligheder for udklædning, man kan være Konge, Vagabond, Prinsesse, Fange, Ninja, Pippi, Find Holger, Politimand, Sørøver, Soldat, Politibetjent, Super Mario, Kat, Heks, Sygeplejerske, Kylling, Klovn, Kaptajn, Indianer, Cowboy, Supermand, Spøgelse, Sømand eller Vampyr mfl.

6x Fastelavnsmasker 6x Fastelavnsmasker
Pris:
28,00  
Læs mere »

6x Fastelavnsmaskertilbehør-6 Masker

Sisalreb Til Ophæng Af Fastelavnstønde Sisalreb Til Ophæng Af Fastelavnstønde
Pris:
32,00  
Læs mere »

Sisalreb Til Ophæng Af Fastelavnstøndegadget-Reb 6 mtr.

Slikposer til Fastelavn Slikposer til Fastelavn
Pris:
28,00  
Læs mere »

Slikposer til Fastelavndekoration-6 stk. Slikposer (8 x 18 x 6 cm)

Der findes selvfølgelig en masse andet tilbehør til festen. Find fest tilbehøret her.

Fastelavnsboller 12 stk.

Ingredienser: 25 g. gær, 2 spsk. vand, 1 dl. mælk, 1 æg, 100 gr. margarine, 2 spsk. sukker, 1 tsk kardemomme og 4-5 dl. hvedemel
Fyld: 1,5 dl. flormelis, 1 spsk. vand og Kagecreme eller Marmelade.

1. Du starter med at røre gæren ud i vandet. Tilsæt så mælk, æg, margarine, sukker og kardemomme. Melet røres i lidt af gangen og dejen æltes godt sammen.
2. Dejen skal nu hvile tildækket i 15 minutter. Imens dejen hæver, kan du evt. klargøres din kagecreme.
3. Når de 15 minutter er gået, rulles dejen til en pølse. Den deler du i 12 stykker og former bollerne.
4. Sæt bollerne på bagepladen og tryk dem lidt flade, med fingrene laver du en fordybning i midten af bollen.
5. Lad bollerne hvile tildækket i 10 minutter.
6. De fordybninger du lavede før, er nok næsten forsvundet nu, så lav dem igen og fyld enten marmelade eller kagecreme i hver bolle.
7. Herefter pensles hver bolle med æg og bages i 20 minutter ved 220 grader.
8. Bland nu flormelis med vand og rør rundt, til du har en glasur masse.
9. Fastelavnsbollerne pyntes nu med glasur og er her efter klar til servering.

Velbekomme!

Annonce: