Fuglehus og redekasser

Indeholder reklame igennem affiliate links for:

Haveglad.dk.

Fuglehus eller fuglehuse. Afhængigt af havens størrelse, kan man godt have et eller flere. Hovedsagen er at fuglene har det godt, selv om det er koldt og småt med føde i naturen. Fuglehuse fås i mange forskellige designs. Se blot længere nede på siden.

Hvilket fuglehus skal man vælge?

Skal fuglehuset være rundt, firkantet, på stander eller på spyd? Mulighederne er mange, fuglene er formentlig ligeglade, bare der er mad i fuglehuset, når de trænger.

Fuglehusene fås med forskellige tagbeklædning: Træ med tagpap, malet stål eller galvaniseret stål. Alle 3 typer vil holde mange år, men med tiden vil tagpappen falde af, det malede stål rustne og måske skalle af (efter mange år) så den mest holdbare løsning er den galvaniserede. Dog skal man her bemærke at en galvaniseret overflade skifter glans. Den er fra ny helt blank og med tiden bliver den mere mat. Man skal derfor være forberedt på et farveskifte.

Skal dit fuglehus være på spyd eller stander? Hvis du har en græsplæne vil vi anbefale et hus på spyd, da den er nem at sætte fast og dermed står stabilt. Et Fuglehus på stander står mere ustabilt og med risiko for at vælte. Men har man flise belægning, kan det være eneste mulighed.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

En ting er at fuglene skal have mad. En anden ting er at fuglene skal bygge redde. Det er ganske vist ikke sæson for fugleunger pt. men ved at montere en redekasse nu, kan fuglene vende sig til den nye kasse i haven og dermed er den klar, når det bliver sæson. Som et alternativ til de traditionelle redekasser, så kan man få et fuglehus til vindue. Det monteres simhelthen op af vinduet, så du kan følge hverdagen i fuglehuset.

Uden mad og drikke, du fuglen ikke. Husk fuglefrø og fuglekugler, så er din have et hit. Med mindre at det vrimler med sultne katte fra nabo haverne.

Fugl på vej ind i fuglehuset


© Steve Byland – Fotolia.com

Annonce: