Tegninger over hus

Tegninger over hus

Det er nu rart at vide hvor de forskellige ting er placeret, samt hvad der ligger under gulvene. De færreste har supermand syn og kan derfor ikke se hvad der gemmer sig under husets gulve. Hvad gør man så? Måske er du heldig din kommune ligger inde med tegningerne til dit hus, men før du spørger dem, så tjek websiden Weblager.dk.

På Weblager.dk kan du være heldig at finde det du søger. Her starter du med at vælge Kommune og så vej og til slut husnummer. Du kommer nu til en oversigt over alt hvad der er scannet ind i systemet. Vi var interesseret i at vide mere om vores hus og fandt heldigvis det meste online. Nu har vi forespurgt hos kommunen om de har mere liggende, så vi kan få mere viden.

BBR og Lokalplaner

En ting er tegninger over hus og tilbygninger. Noget andet er BBR. BBR er Bygnings-og Boligregistret og findes på OIS.dk. Her søger du først på kommune, så adresse og husnummer. Oplysningerne ligger offentligt tilgængeligt. Her kan du slå alt op om bygninger på grunden, matrikelnummer, kommuneplaner, lokalplaner, grundværdi, ejendomsskat, vurderinger, salgspriser og tilstandsrapporter. For at få adgang til tilstandrapporten, kræver det login.

Skal du lave ændringer i din BBR, så skal du kontakte din kommune, det kan ikke gøres via hjemmesiden. BBR oplysningerne skal være korrekte, da de bl.a. har betydning for din forsikring, ejendomsvurdering, boligsikring og lånemuligheder. Undlader du at indberette ændringer til BBR, kan du risikere bøde på 5000,- kr (2017). Det er din pligt som husejer at kontrollere oplysningerne er korrekte.

Når nu du har et hus, har du så overvejet Nabohjælp? Læs mere om Nabohjælp her!. Den bedste måde at sikre dit hus på.

Tegninger over hus