Microsoft 365 eller andre officepakker

Indeholder reklame via affiliate links for:

Der findes ganske vist forskellige gratis alternativer til den gode gamle officepakke fra Microsoft, men da de fleste af os er opdraget med Word og Excel, så er der mange der hænger fast i de løsninger. Personligt syntes jeg dog også at det er de programmer der er bedst til at løse de opgaver, jeg har behov for i hverdagen.

Hvad er en officepakke?

Hvis du ikke bruger hele dit liv foran en computer, så vil jeg da lige forklare hvad de forskellige betegnelser dækker over. Word er et tekstbehandlings program, der kan bruges til breve, skoleopgaver, rapporter og referater m.v. Excel er et regneark, det kan benyttes til at lave budget, regnskab, søjlediagrammer m.v. Powerpoint er et program til fremlæggelser, her kan du lave præsentationer og diasshow. Outlook er et mailprogram, her kan du administrere alle dine e-mails, opgaver og din kalender. Der findes også andre programmer, men de fire jeg har nævnt her er de mest brugte.

Hvilken pakke?

Når du skal købe din officepakke, så kan du vælge imellem 3 løsninger som udgangspunkt, der er nemlig 4, men den sidste kommer jeg ind på senere. Personal er til dig der bruger din office pakke hjemme i privaten, til privat brug og kun har behov for en enkelt licens.

Family er til familien og indeholder op til 6 brugere. Student er til dig der er studerende og bruger office pakken til skole og privat brug. Business er til dig der bruger office pakken til erhvervsmæssig brug.

Microsoft 365

Microsoft 365, her får du adgang til alle microsoft office programmerne: Microsoft Access, Microsoft Excel, Microsoft Outlook, Microsoft Powerpoint, Microsoft Publisher, Microsoft Word og Microsoft OneNote. I modsætning til den gamle løsning, så er det nu på abonnement, dvs. du betaler et årligt beløb for at få adgang til programmerne, til gengæld virker det på op til 5 Pc'er og Mac's i husstanden.

Ser vi på prisen så svarer den til en fornyelse af din gamle officepakke med 2-3 års mellemrum. Så for nogen vil det være lidt dyrere, mens det for dem der opdaterer til nyeste programmer, eller har behov for hele pakken, vil være billigere.

Sammenlign løsningerne og se hvad der passer bedst til dig behov, men typisk er det Microsoft Office 365 Personal til private og Microsoft Office 365 Home Premium til erhverv. Ønsker man en løsning uden abonnement, kan man se nærmere på Microsoft Office Home and Business 2016.