Nyt loft

Indeholder reklame via affiliate links for:

10-4.dk, Jemogfix.dk og 3byggetilbud.dk.

Nyt loft? er dit loft ved at se lidt gammelt og slidt ud? så er en gang loftmaling måske en løsning. Men er loftet helt slidt ned, umoderne eller bare ikke rigtigt, så må man ud og kigge på nyt loft. Først skal man overveje hvilket loft man vil have, mulighederne er mange, men resultatet vidt forskelligt. Skal loftet være glat, have struktur eller fordybninger? Det kan også være i forbindelse med nybyg at der skal vælges et loft.

Vi skal selv på et tidspunkt have nye lofter i huset, i den forbindelse har vi kigget på nogle forskellige typer lofter. Vi skifter formentlig ikke det hele på en gang, men taget rum for rum, i forbindelse med den løbende renovering af huset. Men 6.000-8.000 kr. for det vi ønsker i vores store stue, så er andre ting på budgettet kommet først.

Hvad koster et nyt loft?

Billigst er Gipsplader, som ligger på ca. 22 kr. pr. kvadratmeter. Selv med to lag og en pris på 44 kr. pr. kvadratmeter, er vi i bunden af skalaen. Næste er Troldtekt med en pris på 146 kr. pr. m2, skarpt forfulgt af loftbrædder og Huntonit, de koster omkring 150 kr. pr. m2. Dyrest er lofterne fra Wallmann, der ligger på ca. 192 m2 pr. kvadratmeter. Så man kan få både billige og dyre lofter. Der findes selvfølgelig også andre typer loft, men overståend der dem vi har kigget på og kendte til.

Hvilket nyt loft kan man få?

Der er som sagt mange muligheder. Man kan vælge loftbrædder(reklamelink) også kendt som profilbrædder, der var meget populære i 90'erne. En anden udbredt variant, måske ikke til boligen, men til skoler, forsamlingshuse og udhuse m.v. Troldtekt træbeton (reklamelink). En tredje mulighed er et Wallmann Loft (reklamelink). En fjerde mulighed og vores pt. favorit er Huntonit (reklamelink) En femte mulighed er Gipsplader (reklamelink) som både kan brugs til renovering af et gammelt loft eller som et nyt plant loft i enten et eller to lag.

Hvordan monteres et nyt loft?

Princippet er ca. det samme for alle typer loft nævnt her, dog med undtagelse af gipspladerne, da de i kræver ekstra god understøtning via forskalling bag hver hjørne samling. I nedenstående video, kan du se hvordan man f.eks. monterer loftbrædder eller profilbrædder, som de også kaldes. Videoen varer kun ca. 5 et halvt minut.


Video: Jemogfix.dk

Vi har skrevet lidt om Kapsave her. Som kan siges at være den bedste investering, hvis du skal igang med at montere loftbrædder.

Gipsplader

Samles af store plader, der sparles og derved fremstår som et helt plant loft. Kræver lidt hjælp at sætte op, da det ikke er nemt at balancere plade og skruemaskine med to hænder. Gipspladen knækker nemt, hvis den ikke understøttes ordentligt, under montering. Men når det er sagt, så kan den klare meget før den brister. Hjørnerne er dog skrøbelige, så pas på. Gipslofter kræver ingen vedligeholdelse.

Troldtekt træbeton

Pladerne skrues op, de leveres i håndterbare størrelser, der bare skal skrues op, ikke så meget hokus pokus her. Pladerne går let i stykker, så pas på ved montering.

Wallmann

Pladerne skrues op og klikkes sammen med fe og not. Igen håndterbare størrelse plader, der kan klares med to hænder. Pladerne er på klæbet en folie, der gør dem utroligt nemme at rengøre.

Loftbrædder

Vælg en bredde på brædderne, så du ikke står med et lille bræt til sidst. De fås nemlig i flere forskellige størrelser, alternativt er det nemmere at skære den første, end at bøvle med den sidste. Brædderne trykkes sammen med fe og not og sømmes fast, enten med søm eller med sømpistol, hvis du har sådan en. Loftbrædder kræver næsten ingen vedligeholdelse.

Huntonit

Pladerne skrues op og klikkes sammen med fe og not. Pladerne fås i forskellige strukturer. Pladerne er fremstillet i Norge af træfiberplader og anbefales af Norges Astma og Allergi Forbund. Pladerne er færdigmalet ved levering med 4 lag og er utroligt holdbare.

Gør det selv eller håndværker?

Ingen tvivl om at loft arbejde er anstrengende specielt hvis du arbejder med en lille klap stige. Pladehejs og evt. et mindte rullestillads vil være et must, hvis du skal arbejde med gipsplader. Men det kan selvfølgelig være dyrt i indkøb, hvis du kun skal sætte et enkelt loft op. Men skal du rundt i hele huset, kan du måske overveje at købe et brugt eller sælge det nye videre, efter endt brug.

Hvad koster det at få sat nyt loft op? Få 3 uforpligtende håndværker tilbud her!

Når nu du alligevel skifter loftet, så husk en dampspærre, hvis du ikke allerede har en. Læs mere om Dampspærre og se guiden her. Nogle vil selvfølgelig mene at en dampspærre ikke altid er nødvendig. Det kan du læse mere om her på Ing.dk (Nyt vindue)

Gipsloft fra 70'erne

© TH – Vorhjem.dk

Annonce: