Blogindlæg

Rensning af fliser

Højtryksrensere

Rensning af fliser var påkrævet! Fliserne i vores indkørsel var begyndt at blive galtte og beskidte. De har også ligget ude i hvem ved hvor mange år. Så mission Rengøring af fliser blev påbegyndt. Resultatet var til at få øje på. Her er hvad vi gjorde.

Vi anskaffede os en Nilfisk Højtryksrenseren med en Compact Patio terrassevasker. Sammen med en lang vandslange og en forlængerledning på begyndte vi flise rengøringen i den fjerneste ende af indkørslen. Tålmodighed er en dyd, så resultatet i første omgang var ikke tilfredsstillende. I andet forsøg, hvor der blev arbejdet lidt langsommere fremkom resultatet tydeligt.

Tricket er at skrubbe børsten hen over fliserne, på den måde får man skrubbet mos, alger, skidt og møg væk fra fliserne. Efter vasken skal man så i gang med kosten og feje hele arealet, alt det møg man har løsnet, skal jo væk og med mindre du har dræn i siden af din indkørsel, kan det være svært at spule alt væk.

Når man kigger på nedenstående billede, så er højre side ubehandlet og venstre side ny vasket. Rensning af fliser ser ud til at virke. Hvis man har sorte streger på fliserne, eller runde cirkler på størrelse med Compact Patio terrassevasker, så er man gået for hurtigt frem. Man kan lige så godt gøre det ordentligt første gang, så tag dig tid til det. Et godt tip er at holde pauser, men bliver øm i hænder og arme hvis det er et stort areal.

Rensning af fliser

© Vorhjem.dk

Hvilken højtrykstenser er så den bedste? Ja det er et rigtig godt spørgsmål. Vi har kun testet den fra Nilfisk og den levede i hvert fald op til de ønskede krav. Men hvad koster sådan en bandit? Vi har lavet lidt research efter gode tilbud på disse maskiner. De billigste fås til lige omkring 1000,- kr. og nogle gange kan de være på tilbud til mindre. Du får lige et par eksempler her.

Nilfisk Højtryksrenseren (m/ Compact Patio terrassevasker)
Set hos bl.a. 10-4.dk og Wupti.dk

Jamen så er det bare med at få renset de fliser. Men årlig vask, så bliver det lidt nemmere at vedligeholde i det lange løb og nem vedligeholdelse er noget vi husejere syntes om.

Jeg vil ikke lave noget selv!

Nej men det er da helt fair, det er ikke alle der har tid til selv at fjerne alger. Man kan heldigvis betale sig fra den behandling

Beslægtet indhold