Babyshower

Hvad er et Babyshower? eller måske Baby Shower? Det er en fest eller en hyggelig eftermiddag, hvor man hylder den gravide, veninden, venskabet og det nye liv, der er på vej. Det hele drejer sig om at forkæle den gravide mor på bedste vis.

Babyshower er, lige som så meget andet, en amerikansk opfindelse, hvor man giver gaver til moreren og babyen. Shower er direkte oversat et brusebad, der er dog ingen der bliver våde her, det skal mere ses som en form for gaveregn, da der altid forventes gaver, i forbindelse med sådan en event. Formålet er at den gravide skal nyde den sidste tid, før storken lander, sammen med veninderne, uden børn.

Men foruden hygge, var det også en hjælp til de kommende forældre, for dem der har børn, ved der skal indkøbes meget dyrt udstyr, før man er klar, alt hjælp er velkommen, når barnet er på vej, specielt det første. I dag handler det dog primært og gaver og hygge.

Hvem arrangerer et Babyshower?

Et Babyshower arrangeres typisk af den gravides veninder, i slutningen af graviditeten, typisk 1-2 måneder før termin. Arrangøren tager typisk kontakt til det kommende barns far og undersøger en dato for arrangementet. Arrangementet holdes hemmeligt for den gravide.

Hvordan foregår et Babyshower?

Når datoen oprinder, mødes alle deltagerne et sted i nærheden og går i samlet flok til den gravides hjem. Deltagerne kan både være den gravides veninder, søster, mor osv. der er ingen begrænsninger. I nogle tilfælde er det hele venneflokken, både kvinder og mænd, andre gange er det kun kvinder.

Når den gravide åbner døren, hilser man pænt på, men går straks i gang med at pynte op. Til formålet fås både balloner, tallerkener osv, der alt sammen fås specielt designet til begivenheden. Alt sammen ting, der danner en uforglemmelig god babyshower stemning.

Gaverne overrækkes til den gravide, hvor efter man kan nyde et stykke kage, en af deltagerne har bagt eller lege en leg eller hvad man nu finder passende for lejligheden.

Man kan typisk finde både specielle servietter, balloner og guirlander til den specielle lejlighed.

Er der styr på alt udstyret til det kommende barn?

Annonce:
Eurotoys