Der var engang en Folkevogn…

På sin faste plads i indkørslen

Historien starter i indkørslen ved Nyrup Drengehjem. Her har der i flere år stået en gammel folkevogn, og kigget på den røde port. Den har stået der i regn, vind, sne og kuld. Den har trods hårdt vejr nogle gange taget det hele som en mand! Den har aldrig været blå af frost og har aldrig brokket sig over for lav løn! Alt i alt lader det til at den gamle folkevogn, har været tilfreds med sin tilværelse. Men den har jo heller ikke stået stille altid! Den har været ude og se på verden!

Barr, Nordfrankrig

I 1999 var den gamle folkevogn med familien Hansen en tur i Barr i Nordfrankrig. Hele vejen kørte den op og ned af bakke uden brok! Efter 1024 km km kunne den tage sig et velfortjent hvil natten over!

Ankommet til Barr i Nordfrankrig

Tornby Strand, Nordjylland

I 2004 var Folkevognen en uge i Nordjylland, oppe ved Tornby Strand. Det er ikke langt fra Hirtshals… trods regn, sand og vand, klarede den turen uden brok!

Folkevogn i Nordjylland

Mont Saint Odile Klostret, Alsace

I 2005 besøgte Folkevognen Mont Saint Odile klostret i Alsace, Frankrig. Det var 3. gang, den var en tur oppe på klostret og også her ved den hellige kilde! 3 gange til Frankrig, ud og hjem… hvor mange gamle Folkevogne kan prale med det??

På besøg i et kloster.

Grand Ballon, 1424 m.o.h. Alsace

I sne og slud skal posten ud, det var dog ikke post som var lasten i Folkevognen her. Nej den skulle se om man kunne komme op på Grand Ballon, som ligger 1424 meter over havet. Det højeste punkt i Alsace, Frankrig og det højeste punkt den har været oppe på! Men pga. dårligt vejr og en masse sne, så var det ikke muligt at komme højere op. Det skal dog nævnes at folkevognen var så langt oppe på Grand Ballon, som man kan komme i 2003. Den fik altså set toppen 1 gang!

Folkevogn i sne

Til salg

Her holder den gamle bil så og kigger på de mange andre biler som køre forbi. Den er lige blevet vasket indvendig af Kevin og Terkel. Trods mange år på bagen, kan man stadig se fin ud! Folkevognen har fødselsdag d. 09-06-1986, så den er lidt over 19 år nu! og køre stadig!

Folkevogn holder øje med trafikken
Folkevogn til salg

Efter 19 års tjeneste på landevejene får man et lods i røven måtte Folkevognen sande Tirsdag d. 16 August 2005….. Et “Til Salg” skilt i for- og bagrude var en realitet. Nu stod den gamle folkevogn så ude ved vejen og græd! Den var ikke god nok mere! Gad vide hvilken skæbne der nu ventede den gamle bil, med en stolt og lang historie. En historie der går hele 19 år, tilbage i tiden! Hvis Folkevognen kunne tale, skrive og læse. Ja så ville den nok kunne udgive en Lang og tyk bog om sit liv!

Held og lykke, samt god vind fremover til Folkevognen!

27-08-2005 Blev Folkevognen så solgt. Nu venter en ny tilværelse et sted i Danmark og en mulighed for at starte på en frisk. Det blev dog ikke mange flere år på vejene, nummerpladen blev nemlig afmeldt d. 02-04-2008. Det blev til 22 år på det primært danske veje.