Hæklet Abe – Frisk på abekattestreger?

Indeholder reklame via affiliate links for:

Rito.dk.

Hæklet abe – Så har der været gang i hæklenålene igen. Denne gang blev det til en berømt hæklet Abe. Aben er nemlig inspireret af Kay Bojesens træabe. Den hæklede udgave blev hæklet første gang tilbage i 2014, af bloggen Kreaposen. Efter udgivelsen af opskriften, var der lidt ballade mht. ophavsret, f.eks. om aben var en kopi af den originale abe eller ej. Heldigvis endte det sådan at aben nu ses som en hyldest til Kay Bojesens træabe.

Vi syntes det var en rigtig flot opskrift Lærke Drescher har lavet på den hæklet Abe og ville selvfølgelig selv prøve at lave Aben. Efter lidt hæklearbejde lykkedes det til sidst og nedenstående flotte eksemplar kan nu hænge på reolen. Hvis du selv vil prøve kræfter med denne opskrift, så findes den både på Lærke's blog Kreaposen og på Tv2.dk.

Husk reglerne

Bemærk dog at du ikke må bryde ophavsretten til Kay Bojesens abe – Derfor gælder følgende regler: “Opskriften er kun til privat brug. Den må altså ikke deles eller sælges videre og man må
ikke sælge det færdige produkt.” står der i opskriften. Hvis du kan overholde dette, kan du frit hækle en abe til dig selv.

Garnet til aben skal være i to farver. Til kroppen bruger du en mærkebrun farve, mens hoved, hænder, fødder og mave, laves i en lysebrun farve. Det kan man f.eks. finde hos Rito.dk eller en af de mange andre forhandlere, afhængigt af hvilken type garn, farve og fabrikat den pågældende bamse kræver. Vores erfaring er dog at Rito har det bedste udvalg.

Herunder ses det færdige resultat. Vi ser selv ret tilfredse med Aben og synes den ser mægtig fin!

Hæklet abe

Annonce:
Tøjeksperten.dk