Hækle – hæklede dyr – Håndarbejde der kan laves hele året

Indeholder reklame via affiliate links for:

Rito.dk.

Kan du hækle? Min forlovede hækler en masse forskellige ting! Hun er rigtig god til det og har efterhånden lavet en masse dyr, ting og sager. Se bare her under, hvad hun har kreeret! Hun arbejder både ud fra gratis hækleopskrifter og bøger hun har købt, men nogen ting findes der ikke opskrifter på og så bruger hun bare fantasien.

Her ser vi f.eks. en ged hun lavede som gave til en veninde. Hun tog udgangspunkt i en Zebra, men ændrede farverne, tilføjede horn og bryster. Med ris i bagenden, så kan den sidde fint på en hylde og være yndig hjemmelavet pynt.

Hækle ged

Her ser vi Olaf, kendt af mange fra Disney filmen Frost. Det var også en gave. Hvordan laver man så ham? Man bruger samme princip som en snemand, 3 bolde, den øverste bold skulle dog have lidt mere fylde og højde, så hun kunne skabe det kendte ansigt. Sammenlign med videoen her under, ligheden stor.

Hækle olaf fra Frost filmen

Hæklede gaver er både en mulighed for at give nogle unikke ting, men også en mulighed for at lave noget kreativt med sine hænder.

Gratis hækleopskrifter

Alt behøver ikke koste penge, vi har fundet en række Hækleopskrifter, som vi vil dele med jer. Der er mange, så du får lidt at starte på! Der er både noget gratis opskrifter til babyer, hæklede dyr, pynt, påske tema, grydelapper, klude, forskelligt tøj som f.eks. en cardigan, shorts, sokker, tøfler, sjal, poncho og jakker m.v.

Lær at hækle

Der findes mange bøger, hæfter og opskrifter med hækling. Det gør det nemt at lære hvordan man gør. Det bedste er at starte med en simpel opskrift og så arbejde sig videre til noget mere avanceret. vi har fundet en større oversigt over Bøger, Kataloger og opskrifter som kan få dig i gang med håndarbejdet. Specielt blandt bøgerne er der mange gode forslag til flotte ting, vi har selv et par af dem. Bøgerne er delt op i temaer, så hvis du syntes det er koldt pt. så kan du f.eks. anskaffe dig bogen om hæklede huer. Der er også bøger om hæklet babytøj, hæklet bamser og hæklet dyr.

Garn skal der til

For at få et flot hælket resultat, skal der garn til. Der findes både billigt strikkegarn, dyrt garn og garn i god kvalitet til den rigtige pris. Et af de steder, hvor man får godt garn til en fair pris er hos Rito.dk en anden kendt forhandler er Rito.dk. Begge butikker har et bredt udvalg, med mange farver og kvaliteter.

Fordele ved at hækle

Når man hækler, kan man slappe helt af og hvile hovedet efter en travl arbejdsdag. Man skal kun koncentrere sig om at følge opskriften og nærme sig det endelige resultat. Garnet er nem at have med i tasken, så man kan faktisk hækle alle steder, både i bussen, i toget, i sofaen og i kaffepausen. Kun fantasien sætter grænser for det kreative arbejde.

Tak fordi du læser med

 Har du nogle spørgsmål?