Turen går til London med EasyJet 2009

Indeholder reklame via affiliate links for:

Lørdag d. 12 September 2009

Jeg har lige haft æren af at være en uge i London, byernes by.. nåå nej.. det er jo Paris.. der har jeg ikke været.. endnu..! Men hvad lavede jeg så i London? Jo.. her får du en lille beretning om mine oplevelser i byen fuld af politi og overvågnings kameraer.

Afgang med easyJet fra CPH kl. 10:55.. ja vi skulle egentlig have været afsted kl. 10:25 men flyet var forsinket, så det nåede vi ikke rigtig. Vi blev lukket ind til gaten hvor vi så sad og ventede på det fly som ikke holdt der ude.. ca. 10:30 kom et easyJet fly så drønende ned af landingsbanan og kørte over mod vores gate.. jubii fly på vej 🙂

Det skulle så lige tømmes for passagerer før vi kunne komme om bord. Har aldrig nogen sinde fløjet med et selskab hvor man ikke har forud bestemte pladser? “easyJet flying the easy way”.. vi måtte selv bestemme hvor vi ville sidde 🙂 Sejt nok.. lige som at køre i tog eller bus.

Endelig fremme i London

Efter en flyvetur på 1 time og 45 minutter, landede vi i Stansted Lufthavn 60 km uden for London. Her fra tog vi sådan en lille mini Metro ind til Terminal bygningen. Her skulle vi først stå i kø, for at få taget billeder (Smil til kameraet) og her efter kunne vi få lov at hente vores baggage.

Fra Stansted tog vi toget Stansted Express mod London, en tur på ca. 45 min som kun har 3 stop på vejen, lige til at overkomme. Toget endte sin rute på “Liverpool Street Station” her fra kunne vi så tage den fantastiske metro til “Earls Court” som var den nærmeste undergrunds station af dem rundt om vores hotel.

Earls Court Metro

Her fra gik vi ned til vores Hotel, Ambassadors Hotel. Hvor vi fik et kort til værelse 301, efter ihærdige forsøg på at åbne døren måtte Andreas springe ned til receptionen, de programmerede kortet forfra og vi prøvede igen.. Stadig uden held.. døren ville ikke åbne.

Så fik vi et nyt kort til værelse 321 hvor vi så endelig kunne sætte os ned og slappe af. Aftensmaden fik vi på den lokale GBK, “Gourmet Burger Kitchen“. Her efter gik vi en aften tur ned forbi “Buckingham Palace“, “Houses of Parliament“, “Big Ben“, “Millennium Bridge” (Den som bliver smadret i starten af den nye Harry Potter film.) og sidst men bestemt ikke mindst Saint Paul's Cathedral. Det nåede at blive mørkt på vejen hjem.

Houses of Parliament, Big Ben og London

Søndag d. 13 September 2009

Uret larmede kl. 8:00, og det var nu tid til at begynde den første hele dag i London. Vi gik en tur op langs Themsen, og endte oppe ved “Tower of London” hvor vi så udstillingen og ikke mindst kronjuvelerne. Her efter gik vi ned af vejen og kom over til “Tower Bridge” som alle nok kender 🙂 Vi tog først de mange trin op i det ene tårn, og gik oppe i den øverste gang over i det andet tårn og så ned igen.

Det var meget fint at stå der oppe midt i Themsen. Så gik vi på Dali Art for at se hans spændene kunst med bl.a. elefanter på stylter. Her efter gik vi forbi “Trafalgar square” som er en minde plads for “Lord Nelson”‘s sejr ved “Slaget ved Trafalgar” i 1805. Her efter gik turen til “HMS Belfast” som er et museums krigskib der deltog i 2 Verdenskrig og Koreakrigen.

Mandag d. 14 September 2009

Efter morgenmaden gik vi ned til “Buckingham Palace” hvor vi først fik købt billet, og der efter kom ind og gå en tur på slottet. Dronningen var desværre ikke hjemme, men vi fik da set hendes fine bolig.

Efter rundturen i det fine hus med 600 værelser. Så gik vi ned til Westminster Abbey hvor vi fik set en masse gravmonomenter, det mindede faktisk lidt om Roskilde Domkirke, bare lidt større 😉 Om aftenen havde vi købt billetter til musicalen “We Will Rock You” som køre på “Dominion Teater” Det er helt klar en oplevelse værd hvis du kommer forbi London. Tjek hjemmesiden, de fik stående bifald til slut, gennemført fantastisk.

Tirsdag d. 15 September 2009

Efter morgenmaden tog vi metroen ud til “Madame Tussauds” der var mange besøgende, men vi fik banet os vej igennem udstillingen. Nogen gange var man i tvivl om hvem der var dukker og hvem der var levende, folk stod jo stille for at få taget billeder 🙂 Det var godt lavet.

Der efter kørte vi ud til “London Zoo” eller det vil sige.. metroen kørte ikke helt der ud så vi måtte gå det sidste stykke. Da vi var nået frem begyndte det at pisse ned. Og det blev faktisk ved til vi skulle til at hjem. Men tror vi fik set det hele. De havde blandt andet nok Europas ældste Giraf. Samtidig skulle det være verdens første videnskabelige zoologiske have.

Onsdag d. 16 September 2009

Efter morgenmaden tog vi til “The Monument” hvor vi gik de 311 trin op til toppen, hvor der var en fantastisk udsigt, blandt andet til “Tower Bridge” på nedenstående billede. Her efter gik turen til “Saint Paul's Cathedral” hvor vi tog de 530 trin 85 meter op til toppen af Cathedralen. Godt trætte i benene gik turen til “Churchill Museum and Cabinet War Rooms” hvor vi så den store udstilling nede i bunkeren. Dagen sluttede vi af med en tur på “The HouseHold Cavalry Museum” og en tur forbi “Downing Street“.. man kunne ikke rigtig se så meget, for der var 3 checkpoints med bevæbnet Politi mellem fortovet og nummer 10. Så Gordon Brown bor sikkert og godt der inde.

Tower Bridge

Torsdag d. 17 September 2009

Efter morgenmaden gik vi ned til “Natural History Museum” her var der alt fra Dinosaurer skeletter til en blåhval m.m. meget stor og fin udstilling. Her efter skulle vi ned til “Imperial War Museum” men ville finde et sted at spise på vejen.. her faldt vi over et sted der hedder: “Riverside Two” som er en fantastisk lille italiensk restaurant der ligger på: “18-20 Kennington Road, London United Kingdom SE1 7BL”.

Helt sikkert et besøg værd hvis du er i london. De laver en vidunderlig pasta, har aldrig set noget lignende. Nu var turen så kommet til “Imperial War Museum“. De havde en kæmpe udstilling som omfattede alt fra 2 verdenskrig og frem. Du kunne gå i skyttegrave, se fly, tanks og raketter m.m. helt sikkert også et besøg værd. Efter besøget gik vi en tur ud i det blå og havnede ved et større supermarked. Der fra gad vi så ikke gå tilbage.. så vi hoppede ombord på en rød dobbelt dækker bus og kørte tilbage til centrum. Om aftenen gik vi en tur ned langs Themsen og så det hele lyse op i mørket.

London Eye, Houses of Parliament og Big Ben

Fredag d. 18 September 2009

Efter morgenmaden gik turen til “Greenwich” hvor vi først så “National Maritime Museum” og der efter gik vi op til Greenwichmeridianen som blev fastsat i 1884 som Nul-merdianen også kaldet GMT = “Greenwich Mean Time” i dag bruger vi dog UTC men det er næsten det samme. UTC rettede tidszonerne ud så de dækkede landene geografisk klik her for at se hvad jeg mener.

Vores middagsmad fik vi på toppen af “Tate Modern” hvor vi fra vores vindues plads havde en fin udsigt over Themsen og “Millennium Bridge“. Efter middagen tog vi en hurtig tur igennem udstillingen. Om aftenen så vi “The Phantom of the Opera” på “Her Majesty’s Theatre” hvor forestillingen har kørt siden 9 oktober 1986, altså hele 23 år. Og der var fuld hus også denne aften.. utroligt.. så længe kan en film ikke køre i biografen 😀

Lørdag d. 19 September 2009

Efter morgenmaden tjekkede vi ud, og lagde vores bagage ind i bagage rummet, til senere afhentning. Så drønede vi med metroen ned til “Angel tube station” ja ja.. det er en metro station.. men ikke nogen almindelig metro station. Her finder man nemlig Vesteuropas højeste rulletrapper, med en lodret stigning på 27,4 m og en længde på 60 m. Så os op af trappen og se den bydel og ned igen 😛

Her efter kørte vi tilbage til “City of London” for at besøge “Harrods” aldrig har jeg set så mange ekspedienter i en butik klar til at servicere og svare på spørgsmål… og aldrig har jeg set en butik med permanent Juleafdeling. Helt sikkert en oplevelse. Så kig forbi Harrods hvis du kommer forbi London.

Middagen fik vi på Pizza hut hvor efter vi tog en tur i “Foyles” mangler du en bog.. så er Foyles stedet! Efter at have rendt rundt mellem alle bøgerne var det tid til at finde lufthavnen. Vi hentede vores kufferter og tog metroen mod “Liverpool Station” hvor fra vi tog “Stansted Express” mod Stansted Lufthavn. Kl. 21:30 landede vi i København efter en god uges ferie. Så må vi se hvor turen går til næste gang. Men kan nå en del, når der ikke er børn med.

Annonce:
Suncharter.dk